Du er her

BAKSJØLØPET 2019

Kenneth Antonsens bilde

De små løp med stor sjarm.  Åbogen i Eidskog kommune, har  omtrent flere frivillige under sitt arrangement Baksjøløpet enn det bor folk i bygda.

6 eller 11 kilometer?

Egentlig forstår jeg ikke helt hvorfor. Når det 11 kilometer lange løpet starter med en 2 kilometer lang oppoverbakke, og terrenget ikke akkurat innbyr til en rolig tur. Men jeg elsker Baksjøløpet. Stemingen i dette løpet er  spesielt. Det lukter dugnadsånd, og det som er hyggeligst av alt. Baksjøløpet er imponerende gode på mobilisering av bredden. Noe jeg synes mange andre løpearrangører kan lære mye av. De som løper fort, er imponerende nok. Men det er litt kjedelig når det skal være så alvorlig. Det varmer hjertet mer når du ser 400/500 vanlige folk og barn komme å trimme i den 6 kilometer lange løypa. Har ikke helt oversikt over hvor mange vi ble til start i år, men i fjor var det over 700. Det er mange i ett så "lite" løp. Så hva gjør at folk kommer?

Det er alltid sol på Baksjøløpet og det er arrangert urolig flott.

Vel i alle fall de 3 siste årene jeg har løpt. Det er en kjøretur på 1,5 timer like utenfor Kongsvinger. Noe som er overkommelig og en hyggelig tur opp inn i innlandet. Åbogen ligger i Eidskog kommune, og er vel ett sted det tar ca 1,5 minutt å kjøre igjennom. Det ligger ett foreningshus hvor det er start og mål.

Jeg mener også at Baksjøløpet stiller i Norgeseliten når det kommer til blide og hyggelige funksjonærer. fikk ikke med meg navnet. Men han smilte godt, og gjorde søndagen min fin.  Smil smitter .

Ellers er det åpenbart at Baksjøløpet er organisert utrolig effektivt og godt. Se bare her. Det er som nevnt ikke stort i Åbogen, så strengt tatt skulle det la seg gjøre å finne frem. Men for en god og fin detalj.  PS, neste gang du er med på ett løp. Vis solidaritet med andre idrettslag, kjøp en vaffel og slå av en prat. 

Uttrekkspremier og premiebord - Baksjøløpet's metode

Forskjellige premier hvert år. Det er jo gøy i seg selv, og virker som motivasjon for mange. Her får du en pokal som blir større og større hvert år.  De har også minst 40 uttrekkspremier til alle startene.   

Baksjøløpet koster også kun kroner 150. Det synes jeg også endel andre arrangører kan lære litt av.  Hvorfor skal ett løp koste mer enn 500 kroner? 

Så oppsummert:

Anbefales Baksjøløpet , jepp selvfølgelig. En fin og morsom løype, du kan gå eller løpe. Nesten solgaranti men viktigst av alt... norges hyggeligste søndag i starten av april. 

Hilsen

Kenneth

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen