Du er her

Delta på Lørdagsturen med Løpegruppa

Kenneth Antonsens bilde

Lørdag 8 juni 2019, klokken 09.00, 15grader i luften, blå himmel, og ventende myke stier jeg aldri ville funnet uten Erik Almstrøm. Lørdagsmorgen i verdens vakreste Lillomarka.

Dette er et av det beste tilbudet vi har i Rye synes jeg. Med på kjøpet får du hyggelige imøtekommende og kunnskapsrike mennesker som tar deg imot med en åpen og varm tilnærming. Et av turens aller viktigste spørsmål, var hvorvidt det var grønner i år, enn tidligere. Vi konkluderte med at, jo jammen var det grønnere i år. Og dansing, samt eksaminering mellom Erik og Else hele turen.

De tradisjonsrike turene til Erik, Tore K, Else og Bjørn og hunden med utgangspunkt fra Langsetløkka ved Kjelsås. Er et av byens meste behagelige helgetilbud. Her guides jeg på kryss og tvers igjennom min egne "utenfordøren skog" Lillomarka og føler at jeg ikke vet hvor jeg er. Selv om jeg har trent i skogen i hundrevis av timer på egenhånd i årenes løp. Med på kjøpet får jeg erfaringer, kunnskap og lærdom og trening, skog, terrenget, historien.

Her ser vi Erik og Tore i starten av dagens tur. Jeg hadde planlagt denne lørdagen lenge, og gledet meg veldig til turen. Det føles som en skatt av en tur fra start til slutt. Med på kjøpet og hver eneste gang får du også med det litt lærdom. Idag lærte jeg blant annet om den Spanske rideskolen, og at det finnes en sti oppkalt " Elses Sti".

Fikk med meg at sanger kan sette seg fast i hode. Lørdag den 8 juni var det Tore som hadde blitt rammet. "Rumba med Gunn" var opplevd kvelden før under en konsert med Di Derre. Sangen måtte synges høyt i forsøk på å få "opphenget" ut av hode. En uventet bivirking av Tores synging på stier i Lillomarka. Var en muligens opphøyet vurdering av egen danseferdigheter.  Vi kom inn på at dansere var godt trente idrettsutøvere, Erik mente de var verdens best trente, og da mente Tore at jo, han var en eminent danser. Indirekte da også selvsagt en av verdens best trente uten at nettopp det med best trent bli eksplisitt uttalt. det hang i luften og skulle forhåpentligvis forståes.. Uansett....

Dette må vi derimot forske nærmere på. Else må sjekke dette nærmere. Vi har det med andre ord både hyggelig og gøy på turen i Eventyrskogen Erik viser oss frem i. 

Lørdag den 8 var det som om vi ble belønnet, det var varmt, strålende flott sommervær hele vår tur. Når vi var ferdigløpt åpnet himmelen seg og været resten av dagen ble vått og grått. Så lønn til de som vågner.

Bønneplassen og om å bli verdensmester i eget liv.

Midt inni skogen, og etterhvert som vi ble både varme og bitte litt våt på beina. Traff vi på et skilt oppført av personene på bilde.  Plassen er døpt Bønneplassen, og har en innrammet tekst hengene. Denne bør man oppsøke, lese 3 ganger. Ta til deg og tenke den igjennom. Den er sann og som et norske folkeeventyr, vil livet ditt gå godt og du vil level lykkelig i alle dine dager om du følger dens ide.. Teksten handler om mannen som samlet på bønner, i sine lommer. Ble de flytte over til venstre lomme, var det fordi mannen hadde opplevd noe fint.  Else brukte forresten en flott læresetning når vi var ferdigløpt for dagen. Nemlig det at man ene og alene avgjør om man er verdensmester i eget liv. Opplevelsene dine og det som skjer, er det kun du som kan vurdere igjennom dine egne øyne, og da er man også priviligert nok til å kunne legge listen hvor man vil. Godt beskrevet med metaforen om gitarspilleren som traff den perfekte chorden, alene og bare for seg selv. Dog ... den var perfekt. 

Jomfruputten - Lillomarkas finest myr.

Midt inni turen, ble vi forvarslet om at nå skulle vi få se det fineste myrpartiet i hele Lillomarka. Like før befant jeg meg løpende inni en trollskog, som for meg er en ganske tett, men samtidig åpen skog hvor solen stråler faller ned mellom trærne. Vi forserer ned en ganske lang og bratt bakke, og plutselig åpner terrenget seg og vi skuer ut over Jomfruputten. Se forøvrig video på facebook eller Instagram. Hvor Tore og jeg stoppet opp for å nyte synet. 

 

Vel, i korte trekk. Vi håper å møte deg og ha de hyggelig sammen med deg på tur utover sommer og høst. Alle er velkommen, og turen går rolig.  Se mer bilder under for smakebiter du kan være heldig bli vist på vår tur.

Barlinåsen.

Minifoss i skogen:

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen