Du er her

Full fart i Enebakk Rundt

- Ryes Expresslag satte ny løyperekord og vant!

 
  Klikk+p%E5+bildet+for+st%F8rre+format%21+Bildet+viser+store+deler+av+Expresslaget+etter+m%E5lgang.  
Klikk på bildet for større format! Bildet viser store deler av Expresslaget etter målgang.
 

Enebakk Rundt ble gjennomført 1. mai i sol og grei nok temperatur. Og med gode vindforhold lå det i luften at ny løyperekord kunne bli satt. Expresslaget i Rye kjørte hardt ut og klarte å holde høy hastighet utover mot Ytre Enebakk. Dermed satte Rye ny løyperekord med tiden 1 time, 52 minutter og 7 sekunder.
 

 
Hele 29 mann fra Rye kom inn på den nye løyperekorden. Noen ryttere falt riktignok av underveis, men rittet viste at det er mange kjøresterke ryttere i Expresslaget i år. Lagkaptein Stein Morten Storrø sa etter rittet at det nok var litt "ruskete" rullekjøring, så laget har mye å jobbe med fremover. Derfor reiser Expresslaget til Tønsberg førstkommende helg for å trene sammen hele helgen (fredag til søndag). Likevel sier Stein Morten at inntrykket fra Enebakk Rundt er at hele laget har løftet seg noen hakk sammenlignet med samme tid i fjor.

Det må også fremheves at Kjell Erik Åmold, over 60 år, hang med Expressen hele veien rundt og vant sin klasse med nesten 9 minutter. Imponerende innsats!
 
Erik Johansen er lagleder for Rye15, og han var meget godt fornøyd med laget etter Enebakk Rundt. Målsettingen for Rye15 var å komme under 2 timer og 10 minutter, og laget innfridde målsettingen når de trillet over mållinjen på 2 timer og 8 minutter. Visstnok var det en litt for rolig start i år. Erik sa at "dette var rene søndagsturen i 3 mil", men etter Rælingen fikk de igang storrulla og økte hastigheten fra rundt 35 til 40 km/t i gjennomsnitt. Det er mange sterke ryttere i årets Rye15, så laglederen er meget optimistisk for resten av sesongen.

Etter målgang var også lagleder for Rye17, Lars Åge Hjelseth, meget fornøyd. Hele laget, som i Enebakk Rundt også inkluderte Lille35, kjørte bra rulle hele veien. Laget ble inndelt i 2 grupper som kjørte 20 minutter hver før de rullerte. Det var ingen uhell eller velt, men visstnok noen som punkterte underveis. Rye17 kom inn på tiden 2 timer og 17 minutter.

Laglederen for Rye19, Øivind Stenbakken, skriver til sitt lag følgende: "Med bare 10 mann på laget var 2t26min en flott tid for 19t laget. Vi kjørte bedre enn målsettinga og rulla gikk i perioder meget bra. Vi trenger fortsatt flere folk, så kjenner du noen som kunne være aktuelleer det bare å ta kontakt snarest." Vi får håpe at Rye19 klarer å få flere ryttere med til de kommende rittene. Hvis du er interessert i å sykle Styrkeprøven på 19 timer, så ta kontakt med laget på Rye19@skrye.no.

Hele resultatlisten er lagt ut her. Vi kan opplyse om at den beste kvinnen i årets ritt ikke er Fredric Mignotte på tiden 1t52m27sek. Fredric er så vidt vi i Expresslaget kjenner til en mann. Her har nok arrangøren klart å plassere Fredric i feil klasse.

Hvis du klikker inn på www.knudsensfotosenter.no og skriver "sykkelritt" i søkeboksen, så finner du mange bilder fra årets Enebakk Rundt.
 
 

Gruppe: 
Landeveissykkel
Rye 16
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese