Du er her

En stor bragd!

Inger Heiberg Woxholtts bilde

«Ryes evighetsmaskin» kalte Sykkelmagasinet Henning Sørum allerede for over ti år siden, og navnet er blitt enda mer passende nå.

På lørdag syklet Henning Sørum i mål i Oslo etter ha fullført den store Styrkeprøven hele 40 ganger, og han troner dermed alene på toppen av Ryes adelskalender i Styrkeprøven.

Sammen med ham syklet Thomas Svane Jacobsen, Stein Morten Storrø, Sturla Rusånes, Geir Sigurd Hetland Berge, Tor Oddvar Berge og Marianne Sørum (datter av Henning). Henning, Thomas, Sturla og Stein Morten har tidligere syklet distansen på rekordtider og til flere seire i lagkonkurransen sammen med Rye XP, i perioden fra 2000 til 2008.

Thomas forteller fra turen: – Første pulje ut fra Trondhiem var kl 21. Vi startet kl 22:10. Veiene var stedvis helt kaos, og hadde det bare vært syklister hadde det vært lettere, men mange av syklistene brukte «ulovlige» følgebiler. Vi ble stående i kø bak 5-8 biler flere steder; følgebiler. Utenlandske for det meste som ikke turte å kjøre forbi felt av syklister. Vi tapte mye tid og brukte ekstra krefter på å komme forbi. Så begynte det å regne på Heimdal.

På Oppdal var det ned mot null grader og regn ... På første matstasjon på Oppdal var vi nesten 30 minutter for å få varmen i oss, og vi måtte varme hendene for å klare å bruke dem. Når vi begynte å sykle videre mot fjellet var det gyselig kaldt, og på fjellet fikk vi motvind og temperatur ned på minus 2 grader. Vi fikk først merke varmen på Otta, og brukte lang tid her også på å fungere. Tiden ble derfor ikke så viktig i dag, og vi tok stadig noen tissepauser.

Henning og hans følge kom samlet inn på tiden 19.29.27, en svært respektable tid forholdene tatt i betraktning! Gruppen ble tatt imot i Vallhall av blant annet leder av sykkelgruppa, Arild Hermansen, med blomster fra klubben.

-Jeg må oppdatere litt om alle disse turen til Henning, sier Thomas Svane Jacobsen i etterkant. –Henning syklet første gang i 1978, men syklet ikke i 1983 og 1984 på grunn av doktorgradsarbeid i USA (derimot syklet han tvers over det amerikanske kontinentet!). Med sine 40 gjennomførte turer i Styrkeprøven har Henning syklet 21 708 km (når vi legger til grunn arrangørens offisielle distanser hvert år; det har variert fra 538 km til 560 km). Samlet sett har han brukt 690 timer, 38 minutter og 45 sekunder. Det gir en gjennomsnittstid på 17 timer, 15 minutter og 58 sekunder. Ganske imponerende! Hennings beste tid er 13 timer, 28 minutter og 48 sekunder, mens dårligste tid er på litt over 25 timer. Jeg har hatt den store gleden av å sykle 9 ganger sammen med Henning fra start til mål. Henning har ufattelig mange ganger vært akkurat den faktoren som har gjort at både jeg og flere andre har orket å være med helt inn til mål. Henning har en usedvanlig evne til å se hvem som trenger litt oppmerksomhet underveis. Han sier kun noen få ord til deg, men det gjør at humør, vilje og lyst til å fortsette til mål plutselig er tilbake. Takk for de turene vi har hatt hittil, Henning!


Henning Sørum og Thomas Svane Jacobsen under årets Styrkeprøve. Foto: Bjørn Saksberg


Gruppen som syklet sammen med Henning fra Trondheim. Fra venstre Tor Oddvar Berge, Marianne Sørum, Geir Sigurd Hetland Berge, Sturla Rusånes, Henning Sørum, Stein Morten Storrø og Thomas Svane Jacobsen.


Henning og leder i Ryes sykkelgruppe, Arild Hermansen.


Henning med kona, Kari, og sine to døtre. Datteren Marianne Sørum var med på sykkelturen, og tok 4. plass i sin klasse.
 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen