Du er her

Rye 17: Fantastisk rullekjøring og ekstrem ståpåvilje

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Av 20 startende på Rye 17 var det hele 18 som kom inn med laget, under helgens store Styrkeprøve fra Trondheim til Oslo.

– For en dag, og for et lag, sier kaptein Sindre Blikstad-Balas. –Takk og gratulerer alle sammen! Dere som måtte gi dere har også en stor del av æren, med all kjøring og oppofrelse underveis.

–For en gjeng dere er, sier Stein Bjerkeset. –Kanskje mitt artigste Trondheim-Oslo noen gang. Fantastisk rullekjøring: Myke overganger, energieffektiv, svært trygg (ingen nestenuhell og god avstand til sprekker/hull). Mye smil og positivet underveis. Ekstrem stå-på vilje/psyke hele veien inn til mål: Inn i rulla selv om man er veldig sliten, er med laget helt inn selv om man er på stålet/mye vondter allerede ved Gjøvik. Eksempel på det: Tom var helt kaputt etter Gjøvik. Krampe og helt utslitt. Dyttehjelp opp bakkene. Som lyn fra klar himmel kommer han brasende inn i rulla ved Eidsvoll og blir værende der i mange kilometer. For et comeback! Og all honnør til de som satt i rulla mer eller mindre hele rittet.

-Planen var vel at vi skulle henge med Rye15/Eidsvoll inn til Støren. Grunnet ganske høyt åpningstempo ble ikke det noe av. Vi slapp allerede tidlig i Heimdalsstigningen. Grunnet ny trasse på mindre veier de første to milene lå vi omtrent fem minutter bak 17.30-skjemaet ved Støren. Stigningene opp til Oppdalsplatået ble syklet offensivt og det gikk relativt kjapt. På grunn av dårlig kommunikasjon rundt Lars' sykkelproblemer (han måtte dessverre bryte) mistet vi ti minutter. Over Dovrefjellet var det dessuten møkkafohold med sterk sidevind imot, og dette gjorde at vi ved passering Dombås lå over tretti minutter bak 17.30 skjemaet. Nedover Gudbrandsdalen var det vind fra alle kanter, vi syklet offensivt og marsjafarten var bra. Ved passering Lillehammer lå vi førti minutter bak skjema. Fine vindforhold, flott temp fra Lillehammer og inn. Ved Minnesund lå vi fortsatt førti minutter bak 17.30-skjema. Der øynet vi et mikroskopisk håp om å kunne se 17-tallet likevel ved målgang. Rulla "gunnet" på, og halen hang seg på. Sluttiden vår på 18.05 var ikke langt unna.

Av 20 startende var det 18 som kom inn med laget. Imponerende! Og vi fikk etter hvert selskap av fem gutter fra Rye 15/Eidsvoll som bidro jevnlig i rulla, forteller Stein.

–Våre tre jenter imponerte meg virkelig. Ingun i rulla mer eller mindre non-stop hele veien (du er helt klart klappet og klar for årets Norseman), Mariann, til tross for en veldig sliten kropp mot slutten, var inn og ut av rulla hele tiden, sterkt! Ragnhild var helt, helt på stålet (sliten og vondt i alle ledd) de siste 15 milene, men bet tennene sammen, og pinte seg i mål med laget. Knallsterk psyke.

–Og tusen, tusen takk til følgemannskapet vårt. Utsøkt service hele veien! Uten dere, T-O for oss i går har langt fra vært det samme uten dere.

Jeg er allerede klar for neste års T-O. Håper alle dere også er det! Tusen takk for at jeg fikk mulighet til å være sammen med dere på gårsdagens flotte sykkelopplevelse, avslutter Stein Bjerkeset.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen