Du er her

NM i terreng i strålende sol

Amalie fra lørdagens rundbaneritt, foto: Øystein Heggelund Dahl

I helgen gikk NM i terrengsykling av stabelen i regi av Soon CK. Arrangørklubben har lagt mye arbeid ned i årets trasé og våre deltagere som hadde vært ute for å teste NM-løypene berømmet klubben for å tidlig ha startet arbeidet med markering og tilrettelegging av løypene. Soon CK fortjener velfortjent skryt for dette.
 
NM ble arrangert over to dager med tradisjonell rundbane på lørdagen og sprint på søndagen. Rundbaneløypen er krevende både teknisk og fysisk der mange svinger og elementer gjør at rytterne må holde fokus oppe for å finne rytme og kjøre fort. Spesielt for de eldste rytterne er løypa tøff der slalombakken skal forseres to ganger per runde og med henholdsvis 5 og 7 runder for Jr. og Sr. blir det en konkurranse med mange høydemeter.
 
I lørdagens rundbane viste Håkon Eiksund Øksnes styrke i M11/12 og vant med god margin. Det samme gjorde Kamille Aasebø i K13, mens Amalie Strømdahl Jørgensen sikret en fin 3. plass i K11/12. Av våre meget dyktige juniorer var Edvard Sandvik sterkest og kom inn til en flott 3. plass. Også Magnus Cederholm kan smile fornøyd med klasseseier i M35-39 som gir anledning til å sykle med mesterskapstrøyen det neste året.
 
Søndag var det sprint. De aller yngste rytterne syklet denne dagen en tempo, mens de eldre startet med prolog og påfølgende heat. Håkon hadde en strålende helg og vant også sprinten. Denne dagen fikk han følge på pallen av Trym Olivier som kom inn til en fin 3. plass. Amalie syklet også sterkt og sikret en flott 2. plass. I menn senior gjorde også Jens Bergmann en fin innsats der han vant B-finalen. Vi vil benytte anledningen til å gratulere Oda Kristine Aanestad, som sykler for Røa men fast trener med Rye, med gull i lørdagens rundbane i K15 og sølv i sprinten.
 
Rye hadde også denne helgen med mange av våre yngste ryttere som viste stor innsats og gode ferdigheter. Vi håper de får følge av enda flere sykkelvenner etter sommeren.
 
SK Rye gratulerer alle våre ryttere med sterk innsats og ser frem til høstens ritt.


A-finalen i M11/12 fra søndagens sprint. Foto: Øystein Heggelund Dahl

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen