Du er her

NM-seier til Kristin Falck

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Kristin på pallen, foto: Adelheid Huuse

- Det var liv i damefeltet i år! sier Kristin Falck, etter at hun tok seieren i master-NM på fellesstarten i helgen.

Kristin vant fellesstarten, og tok sølv i klassen på tempo. - Kristins klasse var den klart tøffeste på både tempo og fellesstart, sier Adelheid Huuse.
- Kristin tok sølv på tempo og kom først i mål av alle på fellesstarten etter å ha herjet med feltet opp bakkene i tre runder. Stakkars damer. De trenger nok noen dager å komme seg på, sier Adelheid.

- Det var ikke bare jeg som syntes det var gøy å "kjøre litt hardt", selvom vi var (som vanlig, og dessverre) veldig få, sier Kristin selv. Men med særlig offensiv kjøring fra et par andre av damene ble det uansett livat. Spesielt Elin Grønvik i min klasse (CK Viktoria) og Liv-Janne Wekre i 45 klassen (TVK). Kudos til dem for å bli med å lage liv. Det er sååå mye mer moro med litt rykk og napp og herjing enn den mer passive strategien som master cup for damer tidvis har vært litt for mye preget av (med "safing" til siste spurt). Så dette var gøy, på tross av det vi må få kalle begredelige værforhold ... (Og litt "pes" opp bakkene fra meg var det nok - det kan stemme.)  Litt artig etter målgang at motorsyklisten som lå foran oss hele veien kom bort og kommenterte nettopp at dette hadde virkelig vært artig, og makan til bra rittkjøring og liv og røre - og han hadde endatil kjørt for en del puljer før sa han - så da fikk han klemmer da vettu.

Med Adelheid Huuse gikk det også bra, hun vant klassen sin på tempoen, og sikret seg billett til VM i Polen. Årets master-VM, offisielt UCI Gran Fondo World Championship, arrangeres i Polen i månedsskiftet august-september. 


Adelheid på pallen, foto: Kristin Falck

Eirik Stangeland tok bronse på fellesstarten.


Eirik Stangeland tok 3. plass i det Landevei kaller "den høyeste utmerkelsen  amatører kan vinne i sykkelsporten". Foto: Adelheid Huuse.

Det ble altså fire medaljer til Rye, ikke verst når det bare var tre ryttere som deltok. - Men man kan jo lure hvorfor ikke en klubb med så mange medlemmer har flere på startstreken, undrer Kristin, som vil oppfordre flere til å stille til neste år.

- Jeg vil også berømme Nordhordaland sykkelklubb, sier Kristin, - og i særdeleshet primus motor Arvid Johannesen - for utrolig bra arrangement. Alt fra informasjon, til blide frivillige og super artig valg av løyper og få lov å bli litt utfordra selv om vi ikke er ung-foler lengre! Og for entusiasme og sikkerhet. Vi trenger slike arrangementer i Master Cup. Dette var gøy!


Foto: Adelheid Huuse

 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen