Du er her

Blefjells Beste 2019

Kenneth Antonsens bilde

Spektakulære og utfordrende Blefjellsbeste 2019. Runar Sæther, Laura Bakke og Øystein Hansen løp 57km traseen.  UItraløp grenen vokser voldsomt, også selvsagt det flotte løpet i Blefjell i Buskerud/Telemark.

(*Bilder lånt av den fantastiske Sylvain Cavatz)

Ultraløp vokser - en fantastisk flott måte å møte naturen og deg selv på.

Løpet blir arrangeret av ildsjelene Mona Kjeldsberg og Einar Iversen, og de med sine hjelpere legger ned en imponerende dugnadsinnsats for å ta i mot det som i år ble hele 218 løpere. Med en formidabel vekst på over 60% forteller dette også hvor populært ultraløping begynner å bli. Jeg har selv løpt 21km for et par år siden, og kan skrive under på at naturen og løypa er enestående fin. I tillegg er det en helt spesielt hyggelig stemning i dette løpet som gjør det til en intim og annerledes opplevelse. Uansett..... her gjelder det å være godt trent, for løypa er hard og tøff.

Ryeløperer med meget gode resultater.

Det var ekstraordinært flott å se at Runar er tilbake i konkurranse etter skaden han pådro seg i VM.  Runar løp forøvrig i fjor 21km og satt også ny løyperekord. I år løp Runar 57km og ente på 2 plass. Runar drar selvsagt med seg Laura på strabasene, og Laura er blitt en formidabel og erfaren ultraløper. Her i et bilde fra det 101km ultraløpet FESTIVAL DES TEMPLIERS i Frankrike. Hvor Laura ( og Runar) forserer over 5000 høydemeter, og konkurrerer i over 19 timer i et strekk. Det krever en mental kapasistet utenom det vanlig. Laura løp inn til 11 plass under Blefjells beste 57km.  Øystein Hansen løp inn til 8 en plass på 57km.

Ønsker du å delta på Blefjells beste, må du helt sikkert følge med og melde deg på tidlig. Da det ifølge arrangøren vil settes en grense og et tak for antall deltagere. Så noter datoen i din kalender allerede nå.

Les mer:

Villrein stammen:

Er du heldig kan du møte villreinsdyr på ferden. Stammen teller ca 150 dyr.Viktig å vite om du skulle møte de. Vis stor respekt.

• Kalvene fødes i mai, og reinen trenger ro i perioden fra 1. mai til 10. juni. Kalvene er fortsatt små og sårbare i midten av juli.
  • Reinen merker folk på ca. 1 km avstand.
  • Løping krever energi, og tid til beiting går tapt.