Du er her

Farris Ultra 2019

Kenneth Antonsens bilde

Ultraløpet Farris ultra ble avholdt for noe få uker siden. Opplevelsen og løpet er verdt turen til Larvik. Her kan du velge mellom 67km, 21km eller 13km.

Varmen som slo innover landet i fjor, gjorde landet vårt ekstra grønt i år. Det var derfor en nytelse å løpe i skogen og ved kysten langs Farrisvannet.  Rullende skogsveier, og utsyn utover sjøen var så flott at jeg stoppet og lot solen varme meg før jeg løp videre. Været var også typisk tidlig juni, med duskregn etterfulgt av sol.  Jeg lar meg alltid fange av eventyrskog. Ble også påvirket av bøkeskogene og Farris som føltesveldig forfriskende. Vel det er noe vanskelig og forklare, man føler det i kroppen.

Løpet går delvis på rullende grusveier, ( ett par km) asfalt og  skogsti. Det slo meg hvor morsomt og delvis krevende det var å løpe langs skogsveiene. Her er konkurranseerfaring nyttig, da feildisponering vil kreve høy betaling i form av ganske stive lår om man bommer. Selv har jeg opplevd typiske løpeskader, også iår. Dette året har jeg hatt en kranglet og "stram" hamstring. Det ble en veldig spesiell opplevelse, et par hundre meter før mål, hvor det var en 150 meters veldig bratt bakke. Hamstringen var da så stram at jeg nesten ikke klarte å løpe, så spar litt krefter til denne. En liten digresjon, er at jeg til vinteren SKAL trene mer spesifikk styrke. Jeg synes i grunn det er dørgende kjedelig, og innrømmer at jeg ikke har vært flink nok hverken når jeg syklet eller nå som jeg stort sett løper. Les mer her på Rye sidene utover høsten for tips, om skadeforebygging og styrketrening. Da vi skal få lære av våre egne Ryemedlemmer hvordan man kan unngå, og hva som er typisk. For min del har jeg i alle fall, endelig lært at jeg skal roe ned aktivitetene når jeg først kjenner noe ikke stemmer. 

Siste del av løypa gikk stort sett langs sjøen, og inni en utrolig flott skog. Store gamle trær, som også slapp godt med sol igjennom noe som gjorde det hele til en naturopplevelse. Jeg tenkte når jeg nærmet meg mål, at dette var et sjøløp. Som jeg har lyst til å løpe igjen neste år. 

Ellers tar det ca halvannen time å kjøre ned, start og mål ved samme sted, bra med parkering og gode dusj og garderobeforhold. Samt veldig hyggelige arrangører.

http://www.farrisultra.no/

 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen