Du er her

13 år gamle Kamilla Aasebø vinner Grenserittet, Birken ski og Birken sykkel i 2019

Kenneth Antonsens bilde

13 år gamle Kamilla Aasebø vinner i 2019 Grenserittet og Birken ski og sykkel.

En fantastisk flott representant for jentene i klubben, og ikke minst enda ett talent fra vår enestående barne- og ungdomsgruppe.

Allsidige, modige og målbevisste Kamilla har masse å dele med oss andre uansett alder.

 

Jeg (Kenneth Antonsen) har vært så heldig å få hjelp av Kamilla til å skrive en inspirerende og lærerik artikkel. Les, lær og gjør som meg og trekk frem og skryt av våre unge talentfulle utøvere. Reflekterer du over Kamillas svar på mine spørsmål, er jeg også helt sikker på at du er ett skritt nærmere å vinne eller bli bedre du også. Selv lærte jeg at når du skal prøve noe ukjent og kanskje litt skummelt, så råder Kamilla meg til å gjøre det med engang og ikke stå å grue meg. Uansett er det helt åpenbart at det å ha det gøy i ett trygt og inkluderende Rye miljø betyr mye for unge talenter som Kamilla.

 

Idrettsutøvere jeg ser opp til: I Rye er mange gode ryttere, og her er det mange å se opp til. Sylvi Sommer, som syklet for Rye i fjor, er alltid blid og hyggelig, og er et veldig godt forbilde for oss unge jentesyklister.

 

Hva er en flink trener god på/til?  En god trener er alltid motiverende, gir god råd og tips, og flink til å skape et godt treningsmiljø i gruppa og i klubben.

 

Hvorfor begynte du å sykle? Jeg har en bror som er 2 år eldre enn meg som dro meg med på sykkeltreninger. Jeg har lært mye av han.

 

 

Hva motiverer deg til å trene? Jeg har vært veldig aktiv fra jeg var liten, og jeg syns alltid det har vært gøy å trene. Å oppleve fremgang er kult.

Konkurranseinstinkt? Hater du å tape? Jeg har et sterkt konkurranseinstinkt, men tror jeg er en god taper likevel. Det er litt surt der og da, men da må man tenke på at man kan gjøre det enda bedre neste gang.

 

 

Hvordan trener du? For meg er fellestreningene med klubben viktigst. Det er der vi skaper miljø og det er der jeg henter inspirasjon og lysten til å trene. På vår og sommer sykler jeg mye, både terreng og litt landevei. I tillegg løper jeg og går litt på rulleski. På høst og vinter er det skitrening som gjelder.

 

 

Hva syns du selv du er ekstra god til? Jeg er god på å «gå i kjelleren» og er ganske utholdende, i tillegg tror jeg at jeg er en god miljøskaper i de gruppene jeg er med i.

 

 

Vant Grenserittet og Birken. Hva tenker du fremover? For meg er det viktigst at det skal være morsomt på trening og i konkurranser. Jeg stiller opp i mange konkurranser og jeg har alltid som mål om å «ta ut alt».

 

Hva er det skumleste du har gjort på sykkelen, og hvordan lærte du at dette går fint? Jeg husker noen år tilbake og NC på Konnerud. Der var det plutselig innlagt et hopp i konkurransen, og for meg som aldri hadde hoppet med sykkel før, var dette veldig skummelt. Vi ler mye av dette i dag, da hoppet ikke var veldig lite. Ved nye utfordringer må man bare prøve med en gang. Å vente for lenge med å for eksempel prøve hopp og dropp, gjør at det fort kan virke verre enn det er.

 

Har du hatt typiske sykkelskader? Jeg brakk armen i slutten av juni i år etter et fall på sykkelen. Jeg øvde på et dropp, og det gikk ikke helt som planlagt. Det ble derfor lite sykling på meg i hele juli.

*Dette er ikke Kamillas arm... men 

Hvor mye må man trene for å vinne de store rittene? Er det vanskelig å være flink på skolen og i sport? Det viktigste er vel at idrett ikke må bli for seriøst for tidlig, og at alt av trening må være lystbetont. Men så klart må man jo sykle en del for å hevde seg i de store rittene. Ettersom jeg konkurrerer mye store deler av året, har jeg få hardøkter. Det kan være greit å ha litt å gå på til man blir junior.

Hva sier vennene dine om at du er så god? Vi snakker ikke så mye om plasseringer, men heller om hvordan det gikk osv. Alle er veldig positivesmiley

Skjønner de vi hvor stort det er å vinne Grenserittet og Birken? Jeg tror de skjønner det. Og det er veldig kult at flere av de er med på noen av rittene selv. Vi er en fin liten jentegjeng i Rye, som motiverer hverandre og som gjør hverandre gode.

 

Hvor mye trener du på ting du er dårlig på? Det varierer, men her kan jeg bli bedre. Ofte er jo det man er dårligst på, også det som er det minst morsomt å trene på. Jeg vet at jeg må trene på å bli tøffere i terrenget til neste år.

Hva syns du er aller morsomst med syklingen? Sykling er fart og spenning hele veien. I terrengsykling har løypene blitt tøffere og med flere bygde elementer, og dette synes jeg gjør det ekstra morsomt.

 

Kamilla går på ski for Kjelsås, og vinner i 2019 også Ungdomsbirken på ski.

Driver du andre idretter? Jeg driver også med langrenn og synes begge deler er like gøy.

Hva liker du å gjøre ellers utenfor sporten? Jeg liker å være med venner.

 

Hva har du mest lyst på til middag etter at du har syklet ritt? Hvis vi har kjørt langt for å sykle ritt så er det alltid digg å stoppe for å kjøpe favorittpølsa: ostebacongrill. Jeg sier heller ikke nei takk til pizza

Hva har du lært om deg selv når du sykler ritt? Det er alltid deilig å komme i mål og føle mestring. Jeg har lært mye, blant annet at man ikke må ha for stor respekt for harde, lange eller tøffe løyper. Man klarer mer enn det man tror.

 

 

Hvorfor er du med i Rye? Det er et bra miljø og flere jenter som er med. Rye har også to fine familiesamlinger, en på Nøtterøy på våren, og en i Trysil i september som det er stas å være med på.

Støttende familie viktig for suksess.  Jeg har foreldre som støtter meg uansett hvordan det går. De har selv drevet aktivt med idrett, og vet hvordan ting er. I tillegg har jeg en eldre bror og en yngre søster som begge sykler. De er gode å ha rundt seg i hverdagen.

 

 

Om du skal si noe motiverende til andre i klubben basert på at du er så god, både voksne og barn, hva vil du gi som et godt råd? Så lenge du har det gøy på trening, smiler, og øver på ting du syns er kult, vil du garantert merke fremgang og mestring.

 

 

Hva vil du si til jenter som har lyst til å prøve sykling. Hvorfor? Om man har lyst må man prøve, og man må ikke gi opp med en gang, fordi det vil alltid ta litt tid før man føler seg trygg og sikker på sykkelen. Det kan være lurt å få med seg en venninne eller kompis på de første turene. Alt er morsommere når man er flere.

 

Takk for gode råd og inspirasjon Kamilla. Hele klubben gleder seg til å følge med videre. Vi er utrolig stolt når vi ser Rye drakta øverst på pallen. Lykke til videre.

 

Kenneth Antonsen 

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen