Du er her

Kalas Rye terrengsykkelfestival 1.-3. mai

Inger Heiberg Woxholtts bilde
Foto: Kalas Rye Terrengsykkelfestival
 
På grunn av den alvorlige korona-situasjonen, kan vi dessverre ikke gjennomføre årets festival i starten av mai.
 
---
Sportsklubben Rye feirer 100 års jubileum i år, og i den anledning byr Kalas Rye terrengsykkelfestival på flere nye ritt/traseer for både barn og voksne i det morsomme terrenget på Langsetløkka i Oslo – en av Norges mest publikumsvennlige løyper.
 

Det blir ritt av typen Point to point (XCP), kortbane og rundbane på henholdsvis fredag, lørdag, og søndag. Vi gjør en artig vri på Point to point ved at rittet følger en runde i rundbaneløypa, og vi starter rytterne fire om gangen med 1–2 minutters mellomrom. Det blir kjemping skulder mot skulder uten at det blir for trangt i løypa. I mål har vi en “hot seat” for den som har kjørt løypa raskest så langt.

  • Etapperitt over tre dager for 15–16 og junior, der søndag er rundbane
  • Minietapperitt over to dager for masters.
  • Spesielt i år er at 11–14 åringene får kjøre rittet på fredag — altså tre dagers etapperitt.
  • Eliterytterne kan vinne UCI- poeng ut fra plasseringen i hvert av rittene de deltar i, i stedet for sammenlagtplasseringen totalt. Vi deler ut pengepremier for hvert ritt, i tillegg til pengepremier til de tre beste som har deltatt i alle tre rittene. Det er kun eliten som ikke kjører etapperitt. *Elite-klassene på fredag har fellesstart (ikke 4 og 4).
  • For 6–10 åringene blir det ritt også på fredag i tillegg til lørdag. Konseptet er ikke helt klart ennå, men det kommer til å bli gøy å være med.


Foto: Øystein Heggelund Dahl

Spektakulære stistrekk

Løypene er publikumsvennlige og byr på gøyale, utfordrende stistrekk.
Grønn løype (for barn) er som tidligere en fin introduksjonsløype med fine flytstier. Mange av stiene er nær start og mål, som gir en en god opplevelse for bade publikum og ryttere. Løypa er mulig å sykle for de yngste, og de eldre barna vil likevel oppleve en fartsfylt løype med doseringer og kuler.

I ungdomsløypa (blå) som brukes av de mellom 11 og 14 år, har vi tatt bort et langt grusparti og kjerrevei, og erstattet det med morsom sti. Hele runden har blitt kortere, og de eldre klassene sykler derfor flere runder og passerer de publikumsvennlige områdene desto hyppigere.

Velkommen til Kalas Rye terrengsykkelfestival 1. ‑3. mai!

Les mer på rittets egne hjemmesider, her oppdaterer vi fortløpende med invitasjon, påmelding og annen informasjon.

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen