Du er her

Vått og kaldt, Østlandet rundt på 17 timer

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Alle foto: Andra Lund

Helt siden de trillet over mål etter å ha fullført Jotunheimen rundt 28. juni i fjor, har en gruppe Rye-syklister gledet seg til årets ritt, som skulle vært avholdt 3. juli. Da det ble klart at dette ikke ble noe av, inviterte tre ivrige ressurspersoner, Hans Skari, Anders Kristiansen og Roger Hauglid til en spennende alternativ rute, en tur på 476 km med start og mål på Årvoll skole.

Fredag 3. juli kl. 05.50 møtte hele 18 syklister opp på Årvoll skole for den ultralange turen. De atten var: Anders Kristiansen, Hans Skari, Jo Stenvik, Pål Berg, Helge Kolstad, Jon Ivar Lund, Eirik Stangeland, Rolf Asmund Kristiansen, Petter Lien, Ingun Vaglid, Jørund Buen, Knut Radem, Gøran Tømte, Ronald Kvalsund, Tarjei Gilbrant, Trond Buksrud, Christopher Henriksson, Lars Birger Salvesen og Leif Ole Wall hang seg på laget på Lillehammer. Andra Lund stilte som sjåfør.

Her er Andra Lunds bilder fra den lange, våte og kalde turen:


Klokken 06.00 trillet en glad og spent gjeng ut fra startstreken ved Årvoll skole.


1. stopp: Sundvollen. En punktering, men ellers alt vel.


2. stopp: Jevnaker. Følgebilmannskapet øker med én person - Anders blir med i bilen. Resten sykler videre.


3. stopp: Bjoneroa.


4. stopp Dokka. På vei mot Lillehammer nå.


5. stopp på Lillehammer, det ble et lengre pizzastopp. Tok snarveien fra Dokka. Alle er med, Anders er tilbake i rulla. Rolf punkterte før Vingrom, ble hentet av hjelperittere. Leif Ole ble med fra Lillehammer. Noen fryser litt, men stemningen er god.


På vei mot Hamar.


Knur Randem er like blid, på vei mot Hamar.


6. stopp Romedal. Et lengre stopp med slitne og kalde rittere. Setevarmer i bilen ble godt brukt. Flere punkteringer. 13 rittere på vei mot Jessheim (det ble noen endringer i den planlagte ruta).


7. stopp Jessheim.


Et par tekniske stopp på veien og nydelig solnedgang over Mjøsa. 13 rittere fortsetter hjem. Oslo neste.


Kl. 02.00 natt til lørdag kom 13 ryttere i mål på Årvoll skole, etter å ha tilbakelagt 424,88 km og 4,193 høydemeter i løpet av 17:25:32 timer. Gjennomsnittshastigheten var 24,4 km/t.

– For en gjeng, da Knut Randem etter at turen var ferdig. Dere er noe harde og seige menn, og Ingun. Vått og kaldt var det, men med en så trivelig og positiv gjeng, glemmer man fort de kjipe. Hun på bensinstasjonen på Romedal hadde rekordomsetning på pølsene sine.
– Tusen takk til alle for en flott tur med mange utfordringer som ble løst veldig bra, sa Hans Skari, en av initiativtakerne og kapteinene på turen.
Og takk til Andra Lund for fantastisk service!

(Alle foto: Andra Lund.)

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen