Du er her

Imponerende innsats i Tour de fjells - Norges første proffritt for sesongen

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Sindre Rønning

Fra torsdag 16. juli til søndag 19. juli gikk Norges første proffritt for sesongen. Tour de fjells er et etapperitt over fire dager med Norgescupstatus, og gikk med base på Golsfjellet, med etapper både i Oppland og Buskerud, rytterne var innom både Hemsedal, Valdres, Golsfjellet og Gol.

Etter det lange avbrekket i fjor, som gjorde oss alle bekymret, er heldigvis Ludvig Fischer Aasheim nå tilbake for fullt, og han ble beste klubbrytter i sammendraget, med en sammenlagt 6. plass totalt i M Senior.

Kristin Falck lå sammenlagt på 7. plass etter tre etapper og sier selv hun var redd og anspet på siste etappen. – Jeg liker ikke gateritt, men måtte holde med feltet inn for å beholde plassen i sammendraget. Hun la seg bak i spurten, men greidde å holde 7. plassen sammenlagt, og var veldig fornøyd med det. Det er det sterkeste feltet jeg har møtt til fjells! sa hun etter målgang. Nå skal jeg legge beina høyt på hytta.

Eiving Brohold Fougner tok 6. plassen på 1. etappe, og endte på en imponerende 13. plass totalt, av 144 ryttere i M junior. Adrian Bråthen hadde det litt tyngre, men han kommer seg.

Magnus Brynsrud syklet for Ringerike, men for oss vil han alltid være en Rye-gutt. Han var fem sekunder bak pallen på 1. etappe, og endte på en 7. plass totalt i M senior, plassen bak Ludvig. Og foran seg hadde de to bare proffryttere.

– Slike resultater kommer ikke av seg selv, sier trener Egil Andreas Aasheim.
– Dette er et direkte resultat av at SK Rye over tid har vært villig til å prioritere å bruke ressurser på et tilbud for satsingsryttere i aldersgruppen 15-22, slik at de kan ha en mulighet til å utvikle seg mot kontinentalnivå.


Foto: Egil Andreas Aasheim

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen