Du er her

NM på hjemmebane

Hvilken avslutning det ble på sesongen da SK Rye inviterte til NM og avslutning på Norges Cup terreng på hjemmebane!

Da påmeldingsvinduet stengte fredag kveld var det hele 400 ryttere påmeldt, fra 6 år til Master-klasser og Norgeseliten. For Rye var det viktig at denne dagen skulle være for alle. Arrangementskomiteen strakk seg derfor langt for å muliggjøre at alle klasser skulle kunne stille til start begge dager.  

Å gjennomføre et så stort arrangement på kort varsel er svært krevende, men engasjementet både i klubben og hos andre klubber har vært formidabelt. Styret sender en stor takk til arrangementskomiteen som har nedlagt et formidabelt arbeid under ledelse av Rakel Fougner. Smittevern ble hensyntatt i god dialog med Bydelsoverlegen der arrangementet var delt inn i grupper begrenset oppad til 200 personer. Stor takk til Claes Watndal for hans arbeid for å sikre at arrangementet kunne gjennomføres innen trygge rammer. Styret takker også alle som har bidratt på dugnad og samarbeidende klubber for innsatsen. Uten dere hadde det ikke vært mulig.

For lørdagen var det tidligere i uken meldt at det ville komme store nedbørsmengder, men heldigvis kom det bare litt regn midt på dagen og løypene tørket fort opp. På lørdagens rundbaneritt (XCO) var det av 370 startende hele 80 ryttere fra egne rekker. Det viser hva målrettet arbeid gjennom mange år fører til.

I aldersbestemte klasser ble det klasseseier til Sindre Orholm-Lønseth i M12, Maia Kulle Andreassen i K11, Kamilla Aasebø i K14 og Magnus Cederholm i Master 40-44. I aldersbestemte klasser ble det ellers 2. plass til Solveig Skjærholt i K11, Anna Jensen i K13, Jenny Bryntesen Watndal i K15 og 3. plass til Erik Eiksund Øksnes i M11 og Amalie Strømdahl Jørgensen i K13. Også mange av våre Master ryttere hadde en god dag som ble kronet med en tur på podiet.

I menn elite og junior var det også gledelig at både Torjus Bern Hansen og Eivind Fougner var tett med i kampen om medaljene. Begge kom i mål på sterke 4. plasser, og uten tekniske utfordringer på Eivind og en velt på Torjus på slutten kunne det vært spennende å se hvor langt opp det kunne gått.

På søndagens ritt var det kortbane (XCC) som sto for tur der løypen er kortere og mindre teknisk krevende. Det inviterer til raske spurter og tette dueller utøverne mellom. Løypa på Langsetløkka er som skapt for kortbane der rytterne stadig viser seg for publikum slik at det er mulig å følge utviklingen i løpet. Det ble søndag nye klasseseire til Sindre, Maia, Kamilla og Magnus. I tillegg vant Håkon Eiksund Øksnes M13 og Anna Jensen K13 etter meget sterk opphenting på sisterunden og en solid sluttspurt der hun i beste TDF-stil fikk kastet frem sykkelen de tilstrekkelige centimetrene til å sikre seieren. I de aldersbestemte klassene ble det videre sølv til Erik Eiksund Øksnes, Jenny Bryntesen Watndal, Frida Jacobsen Jensen, Sigrid Winge Prytz og Amalie Strømdahl Jørgensen. Også flere av våre Master-ryttere sikret denne dagen fine resultater.

I junior og senior hadde både Eivind og Torjus uhell ved start som gjorde at de kom nesten sist ut av stadion. Begge syklet imidlertid meget sterk og knep stadig nye plasser og nærmet seg teten. For Torjus endte det med en sterk 5. plass mens Eivind sikret 3. plass i M Junior Elite.

Alle resultater finner du hos Rittresultater her.

Rye gratulerer de premierte og alle våre andre ryttere som satte sitt preg på rittene.

Helgen viste hvilken styrke det er i klubben vår. Når mange nok drar i samme retning, er det utrolig hva vi får til.

(Masse flotte bilder er på vei.)

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen