Du er her

Ecotrail Oslo 2021 (virtual) 31 KM

Kenneth Antonsens bilde

Lørdag 29 Mai 2021 Ecotrail Oslo (virituell utgave)

Endelig kom solen, endelig åpnes sakte og forsiktig samfunnet igjen. Selvsagt har vi vært ute, men det å få delta på organiserte aktiviteter i fellesskap har vært i et stort savn. 

Har løpt, og vært ute i naturen, samt lest masse bøker. Så selv om man har måtte holde seg for seg selv, har man kunnet reflektere seg igjennom det rare året vi har bak oss.  En av tingene jeg har tenkt litt på og kommet frem til, er hvor mye jeg har lært ved å være medlem av Sk Rye. Det å ha vært med å sykle Trondheim - Oslo flere ganger. Jeg kan huske å ha falt av laget lenge før halvveis i regnet. På samme måte som jeg   kan kjenne gleden når det gikk bra. Hadde ikke klart det aleine. Det å ha deltatt på maraton med løpegruppa, har gitt meg forståelse av utholdenhet og vel følelse med muskler som får juling av asfalten.

Men jeg er sikker på at det har gjort meg sterkere mentalt, og hver eneste gang jeg ser en Rye drakt.  Tenker jeg at jeg skal være med i klubben til siste dag, 

( ta på deg drakta når du er ute ) smiley

Jeg var påmeldt Ecotrail Oslo, men det ble avlyst ( håpet i det lengste) men løpet er flyttet til august. Fast bestemt på å løpe, så jeg med fryd på væremeldingen denne uken. Den første skikkelig sommerhelgen, temperatur på over 20 grader, Nordmarka, stier, Lysakerelven, Bygdøy, Frognerkilen, Akershus festing, og målgang like ved Opera'n i strålende sol, Jeg gledet meg som et lite barn til å løpe igjennom. 

Ecotrail Oslo, byr på en utrolig fin tur. Løypa hadde rukket å tørke opp, etter regnet som lavet ned over oss forrige uke. Kun små pytter med gjørme. Som ikke utgjorde noe problem i 31 kilometer løypa. 

Varmt og vakkert, og inn i stiene.

Etter den lange bakken i starten ( ikke start for hardt her, uansett form). Skal man nå løpe ned til Fossum stadion. Det å løpe på stiene er helt annerledes, og man må følge med på hvor man setter føttene på en helt annet måte. Terrenget er ikke spesielt krevende og underveis vil du få oppleve en flott natur. Samt noe utfordringer underveis. 

 

Bildet er tatt fra en liten bro, fossen er ikke egentlig veldig stor. 

Bjørnen var uimotståelig, men noe varmere for lårene ( og baken) enn jeg hadde regnet medlaugh

Det ble like fint som jeg hadde forestilt meg. Tenkte det skulle være endel andre som gjorde som meg. Men eneste jeg møtte, var en jentegjeng fra Tromsø, som koste seg veldig i solen i hovedstaden.  Jeg liker Ecotrail konseptet veldig, og har løpt endel også i utlandet. Dog Oslo, er tross alt hjembyen min, og jeg anbefaler absolutt som like å løpe å melde seg på, eller løp igjennom som trening.  

Etter Fossum stadion, som heldigvis var åpent. Slik at jeg fikk fylt på vann, og spist litt mens jeg ruslet bortover for å få ned sportsbaren jeg hadde med meg. Hadde ikke så dårlig tid, og låra var blitt litt stive etter all nedløping og stoppen for å fylle vann. 

Mens jeg etterhvert sakte men sikkert startet og løpe. Kom det helt plutselig en liten kamerat som ville over veien. Det ble et morsomt og spennede møte mellom meg og en snok. Du kan kanskje huske hvordan du selv føler det i kroppen når det kommer en slange ut foran deg. Jeg tenker i alle fall alltid hoggorm, og skvetter til like mye hver gang... hehe .. ville tatt seg ut om noen hadde fått fanget det på filmblush

SKATTEN LYSAKERELVEN - Lyst til å prøve?

Tar du t-banen nr 2 og hopper av feks. på Ekraveien, og løper ned Lysakerelven, og ikke har gjort dette før. Bør du ta deg en tur. Det er en fantastisk flott lomme, og føles som en jungel. Er også fin å gå en tur, men som nevnt terrenget kan være litt krevende.

Det er noen skikkelig kneiker på veien ned til havet. Det er noe morsomme trappepartier. Men de var jeg for sliten i låra for å ta bilde av.

Tenkte det ble litt for kaldt å bade, selv om jeg hadde veldig lyst :) 

Her tok jeg meg tid til å gå ned på steinen, og se litt nærmere på elven. Lyden av rennen vann føles som i kroppen. 

Merket som nevnt det var varmt, og da stiger pulsen litt ekstra, og siste 4 kilometer langs Frognerkilen ble vonde for låra. 

Tips_

Ecotrail Oslo' underlag er veldig utfordrende. Dette er et løp du antageligvis ikke bør løpe med terrengsko, om de ikke er av den dempede type. 

Løypen går mye på asfalt side milen, og det gjøre vondt for hele kroppen å løpe på asfalt etter man har minst 2 mil i låra fra før. Er det vått og gjørme, må du neste ha terrengsko ellers er det stor fare for å skil rett ut i Lysaker Elva. 

Anbefaler løpet 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen