Du er her

18 medaljer på bane i ungdomsmesterskapet på Sola

Inger Heiberg Woxholtts bilde

Foto: Kjetil Birkeland Pedersen

Helgen 23.-24. oktober 2021 ble det gjennomført et historisk ungdomsmesterskap i banesykling. For første gang i den helt nye velodromen på Sola deltok fire utøvere fra Sportsklubben Rye.

Våre utøvere var Henriette Stokke (i klassen K14), Håkon Eiksund Øksnes (M14), Linnea Nordal Berg (K15) og Kamilla Aasebø (K15). I banesykling konkurreres det i mange øvelser og mange medaljer deles ut.

På lørdag ble det gjennomført følgende øvelser:

  • Individuell tempo - 500 meter for 14-åringene og 1000 meter for 15 åringene.
  • Indiviuell forfølgelse (dvs at to starter samtidig, men på hver sin side av banen, så jager man hverandre rundt) - 1000 meter for 14-åringene og 2000 meter for 15-åringene.
  • Scratch, den minst kompliserte fellesstarten, førstemann/kvinne til mål. 6 km for K/M14 og 7,5 km for K/M15.
  • Poengløp - fellesstart med innlagte spurter på hver 10. runde.
  • Eliminasjon - fellesstart hvor det spurtes på annenhver runde og hvor siste utøver over målstrekes blir eliminert.

Første øvelse startet klokka 09.00 og man avsluttet dagen i velodromen ca. klokka 18.30. En lang dag med mange øvelser og full fokus hele dagen Selv om selve øvelsene er korte så krever det ekstremt mye av utøverne i form av oppvarming, nedsykling og evnen til å fylle på med næring og drikke gjennom hele dagen.

På søndag ble det gjennomført følgende øvelser:

  • Sprint (kun for 15 åringene). Her starter de to og to sammen - det sykles 3 runder, med utslagsmetoden som gjeldende og best av 3 heat - vinner går til neste runde.
  • Omnium, mangekamp med Scratch, Eliminasjon og Poengløp som øvelser.

Dette var en fantastisk helg med mange gode prestasjoner. SK Rye rasket med seg hele 18 medaljer. 13 gull, 2 sølv og 3 bronse.


Foto: Kjetil Birkeland Pedersen

Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen