Du er her

ECOTRAIL – KØBENHAVN 2023

Kenneth Antonsens bilde

Ecotrail København 1 utgave - 48km 

Benytter anledningen, beriker våre hjemmesider med en løperapport fra Ecotrail konseptet.

Jeg har deltatt på flere av disse løpene omkring i Europa, og når konseptet ble satt opp i Danmark for første gang, like i nærheten av min arbeidsplass i Helsingborg. Var det bare å melde seg på.  En flott tur i et naturreservat like uten for København. Det var en naturopplevelse utenom det vanlige.

Våren var kommet til vårt naboland og det ble en oppfriskende løpetur i en nylig oppvåknet skog. Grønt og vakkert, med en flott løype.  I tillegg var det utrolig enkelt å komme seg både til og fra med tog direkte fra Kastrup flyplass. Anbefales om du vil tyvstarte våren.

DELE LØPEGLEDEN:

Jeg har som nevnt deltatt i flere av Ecotrail løpene omkring i Europa, og som jeg har skrevet tidligere er det naturopplevelsen som trekker meg til disse løpene. Jeg har slutte å jage beste tider, delvis og med bakgrunn i at lysene på min forrige bursdagskake hadde behov for to skikkelig magadrag får å slutte å brenne infernalsk mot meg, men også fordi det å ta seg tid til å oppleve og se betyr mer enn om jeg slo min raskeste tid. Det å være så heldig at man er i stand til  å få være med, er min «runners high».

Denne gangen, og fordi det var like i nærheten av min arbeidsplass. Spurte jeg en kollega om han ville bli med meg. Han fikk nettopp sitt andre barn og var veldig tvilende til om han fikk anledning til å trene såpass mye han mente en 45 kilometer ville kreve av han. En betimelig og rasjonell tanke, men jeg fortalte at han tross alt ikke hadde behov for å trene så mye som han trodde. Jeg ville hjelpe til med et treningsprogram som passet den nybakte 2 barns pappaen. Jeg mente basert på min erfaring at han ikke behøve å løpe mer enn 3 turer på uke, hvorav en av øktene som ble lagt til helgen måtte være langtur. Dette vet jeg er mer enn nok og i tillegg også ganske klokt med tanke på skader. Rett og slett bare fokus på å løpe inn beina. Tvilende men overbevist meldte han seg på.  Da jeg lovet at det selvsagt ville blir tungt og hard, men at opplevelsen han ville føle av å ha behersket distansen ville være magisk. Det sitter i hode, og jeg skal hjelpe deg igjennom. Passe på at vi holder igjen og unngår alle feil jeg selv har måtte betale mye for når jeg startet å løpe lange terrengløp.

 

Etter sol kommer det Regn:

Uken var badet i sol, hjemme i Oslo kom virkelig sommeren på besøk. Årets aller første soldag ble registrert med over 20 grader hjemme. Det ville vært flott tenkte jeg, mens jeg sjekket YR etter et møte forrige uke. Men nei. Det var meldt regn, ganske store mengder og skyene lå tett over de timene (og bare de timene) jeg beregnet vi skulle bruke. Heldigvis ikke kaldt, som det ville vært i Norge, men allikevel trist og kaldt nok til at det ville bli en litt tøff start.

Men kollegaen, var positiv og gledet seg som et lite barn. Han følte seg både fysisk og mentalt klar, så klokken 10 gikk starten. Vi løp ut i rolig kontrollert tempo, og etter en kilometer løping kom vi inn en en magisk fantastisk flott skog som vil holdt oss fanget i de neste 5.30 timer. 

I tillegg til flott natur var det meget god service underveis med hele 3 drikkestasjoner, 605 høydemeter (selv i Danmark) i form a små kneiker her og der. Hyggelige medløpere, både fra Norge og Sverige og ikke minst for min del fikk jeg være med å dele min kollegas aller første og lengste løp.

Han var utrolig sterk, og nettopp som jeg sa i god nok form til holde hele veien. Jeg peppet og hjalp til så godt jeg kunne og han smilte stort sett hele veien, selv med pinnestive beina fra 44 til 48 kilometer.  Det ble for meg en utrolig hyggelig og opplevelsesrik tur nettopp å få lov til å være med på hans første tur. Vi fikk begge de obligatoriske vannblemmen, og var begge slitne som seg hør og bør. Dog dagen etter på kontoret, smilte han like bredt som når han kom i mål, og følte seg fin i kroppen. Klar for et nytt løp.

Løpe hilsen

Kenneth.

 

Gruppe: 
Synlig: 
Standard - bruk standard for gruppen