Du er her

Innspill fra en av de litt mindre rutinerte og litt mindre sterke

Forum: 

Jeg hadde god lyst til å gi opp og kjøre for meg selv deler av første etappe i går. Grunnen til det var at rulla gikk som en jojo, og det førte til syre i beina og en viss grad av nervøsitet hos både meg og andre (= litt farlig)

Som representant for den litt mindre omnipotente (!) delen av laget vil jeg med dette få komme med en oppfordring til andre som meg som ikke kan alt om rullekjøring fra før om å lese nøye de par innleggene på rye sidene om rullekjøring. Personlig vet jeg at jeg må trene på 3 viktige ting:

1.       Legge inn et aldri så lite hvileskjær når jeg legger meg fra høyre til venstre rekke foran, slik at den bak meg i venstre rekke får hekte og den bak meg i høyre rekke ikke må rykke for å kjøre forbi meg (tror ikke jeg er værste synder på det – men synding her får i alle fall fatale konsekvenser for hele rulla, slik jeg ser det)

2.       Hele tiden konse på at vedkommende bak meg får en grei reise (les: håper at den foran meg tenker på dette for meg hele tiden!)

3.       Slide inn bak uten å lage luke til den foran meg i venstre rekke, og ikke minst, si ifra med tydelig stemme og tidlig til den foran meg at han nå ligger bakerst.

Jeg tror jeg har begynner å skjønne teorien om rullekjøring i hodet. Men – når det går så fort fra start som igår – så får jeg ikke konsentrasjon og tid til å omsette teori til praksis. Jeg blir bare andpusten og tenker at jeg må ikke slippe, og gjør sikkert masse galt, som igjen gjør det verre for de bak og foran meg. Jeg opplevde i går at når vi roa ned et lite hakk etter første stans, fikk jeg bedre tid i mitt litt enkle hode til å tenke mens jeg syklet. Når farta deretter øker så funker det, for ryggmargsrefleksen har begynt å feste seg.

Synes også det er litt leit at pangstart i rulla som fører til nervøs jojo, gjør at noen blir kjørt av med en gang. Alle har kanskje ikke det ekstra giret i beina som skal til for å kjøre inn glippene som ikke burde oppstå. Og om de sterke tar et ekstra ansvar for å kjøre inn glippene som ikke burde oppstå kontrollert, så kan de mindre sterke (men sterke nok)  få henge med og til og med bidra til at rulla totalt sett går fortere for alle, faktisk?

Hilsen fra en som totalt sett er svært fornøyd med gårdagens trening. Opplevde mye trygg rulle etterhvert, der jeg kunne begynne å stole på de rundt meg. Da blir det god konsetrasjon og fart og moro. Kneet holdt og heller ikke dagen derpå verker det! Jippi J

Jonas Christensens bilde

Jeg synes oppfordringen bør gjelde alle - også dem som "kan alt" om rullekjøring :-)

 

Jonas