Du er her

Å Hei hvor det går.......

Forum: 

Nok en gang takk for et godt gjennomført ritt.
Dette laget begynner å bli veldig bra!!!

Her kommer noen betraktiniger fra halen:

Åpningen virket for meg å være hardere enn den var på Enebakk rundt, noe som kan ha sammenheng emd at vi i dag lå tettere på L40. Etter at vi valgte å la de kjøre, modererte det seg noe, men jeg tror nok mange hadde sin pulstopp for dagen i løpet av de fem første kilometrene.

De lange bakkene ble kjørt meget bra i dag. Når praten går livlig i feltet, ligger vi på rett belastning. Med den styrken vi nå begynner å få i laget, vil vi uansett kjøre såpass my fortere på flatene, slik at vi tåler å kjøre rolig i bakkene.

Mellom Sundvollen og Åsa, gikk det til tider litt vilt for seg. Ble noe ujevn, og til dels litt for hard kjøring der. Men ikke verre enn at vi kom oss gjennom på en grei måte.

Fra Roa og inn var det flere som viste imponerende kjørestyrke, mens andre, inkludert meg, slet med kramper av forkskjellig art. Oppdaget at det faktis går an å få kramper på baksiden av kneet i dag- det var helt nytt for meg og var med på å gjøre rittet til noe spesielt :-)

Når det er sagt, det er ikke verdens undergang om  man skulle få kramper. Få innpå rikelig med drikke og annen næring, og la beina gå lett- da klarer man som regel å holde dette i sjakk, og likevel henge med gruppa. Man kan til og med bli helt kvitt det, og heller bli en ressurs i rulla igjen.

 

Dere som lå i rulla hele dagen gjorde en vanvittig jobb! Jeg er meget imponert.
Et tips til senere ritt kan likevel være følgende: Bruk halen før du kjenner at du er veldig sliten. Det er bedre å ta en ekstra tur ned, få i seg litt  næring, for så å være med i rulla igjen. Enkelte ble liggende helt til de var sluttkjørt, for så å bite seg fast på halen etter best mulig evne etterpå. Det styrker laget mer om man går bak litt tidligere, og dermed rekker å hente seg inn til å kunne yte mer senere.

Rullekjøringa gikk for det meste veldig bra i dag. Lite luker, og jevn og god kjøring.
en ting vil jeg likvel nevne: vi bytter aldri rekke uten at vi har fått beskjed om det. Det være seg bakerst i rulla- aldri bytte uten at man har fått beskjed om at man er sistemann UANSETT!
Det samme bak på halen, vi bytter ikke mellom rekkene uten at dette er klarert med rytteren rundt. Slik unngår vi farlige sitausjoner.

Gleder meg allerede til helgen igjen.
Vi ses på tirsdag.

 

Kaptein Krampe

Gunn Hildes bilde

Tror nok vi har lært en ting etter dette. Væskeinntak er viktig og har nok vært en grunn til at flere, inkl. meg selv, har kjent krampetendenser.  Ved de kommende rittene må vi ha en stopp med påfyll. 

 

Pulsen de to første bakkene var nok kanskje ca 3% for høy, så mulig det er lurere å gå litt ned i bakkene for deretter å ha mer og gi på flatene og ikke minst mot slutten - som Geir Ove er inne på...  

Som jente mangler jeg nok noe(mye) muskelmasse til bruk i bakkene, men mener jeg har noe å bidra med på flatene om pulsen min kunne ligget ørlite lavere i bakkene ;o)

 

Ps - Den siste bakken gikk SUPERT :o)

Et lite hjertesukk fra ei som ikke liker kramper.....

Jon-Ivar Lunds bilde

Angående væskeinntak så er det lurt å drikke mye kvelden før, gjerne noe med salte mineraler som binder vann (Farris er en vinner).  Drikk også mye i timene før start. Selv tyllet jeg i meg 1.5l Farris til frokost og 0.7l vann de 45min oppvarmingen varte. Jeg pisset ca syv ganger før start og hadde null behov for å lette på trykket under rittet. Jeg stilte til start med to 0.7l sportsdrikk (PF) på ramma og 0.5l sportsdrikk (PF) på baklomma. I tillegg hadde jeg en 200ml nutridrink som var god å ha opp den lille kneika ved Jevnaker. Jeg fikk også i meg fem tuber med gel (DRIV). I mål hadde jeg 0.5l sportsdrikke til overs, så en stopp for å få nye flasker mener jeg er unødvendig med mindre det er 25+ grader og sol, noe det garantert ikke var i går.

 

Tre tips mot kramper i tillegg til inntak av  væske er a) Skikkelig oppvarming med terskeldrag så muskulaturen er forberedt på det som kommer, b) magnesium og c) variasjon i arbeidsstilling (lett på rumpa av og til, varierer tråkkfrekvens, rør på tærne, rist lår og legger, osv).

 

 

 

Linux Registered User # 195305

Gunn Hildes bilde

Ja du er festlig du ;o)..., Det hadde ikke blitt mye oppvarming på meg hvis jeg skulle flydd 7 ganger inn på toalettet før start (synes ikke jeg kan sette stumpen ut i villastrøket...)  Fikk faktisk i meg en halv liter farris og en halv liter vann kvelden før + en liter fra jeg stod opp til jeg startet.  Magnesium har jeg spist flittig i hele vinter, så den har jeg begynt å tvile på..

En må også huske på at det er store forskjeller på hvor mye hver av oss trenger og vi er ikke på elite nivå...  15t hadde langesykkel og fikk i seg 4 flasker, og siden vi er lenger nede på rangstigen i turritt, kan vi unne oss en 1-2 min stopp ;o)

Konklusjon - hardere oppvarming + drikkestopp og kanskje noe nymotens antikrampe drikk (som visstnok kan kjøpes på XXL)  - da blir det bra vettu!

Per Gunnar Tronslis bilde

Ringer Drink er greia for slikt - inneholder alle essensielle salter og bidrar således til bla å motvirke kramper - helt topp å blande i sportsdrikke (ca.10-15%). Var tidligere reseptbelagt - fås nå i de fleste sportbutikker, bla XXL som Gunn nevner ovenfor.

Willy Hugo Nordness bilde

Ringer er ifølge ernæringsfysiologene på olympiatoppen  blitt en must-have-greie som ingen tør å ikke bruke i (feks) skimiljøet - selv om forskningen viser at vanlig sportsdrikke er like bra om ikke bedre og VESENTLIG rimeligere.

Nyere forskning viser jo også at kramper under belastning og kramper under hvile er to litt forskjellige ting, (magnesium KAN hjelpe de med kramper under hvile)

kramper under belastning som G.H opplever har IKKE (som de trodde før) noen samenheng mellom vesketilførsel eller mangel på elektrolytter, noe som sparker bein for svindyre Ringer og deres markedsføring for å selge mere!

Utøvere som det ble forsket på og som var plaget med kramper hadde ikke mangel på noen ting i kroppen, verken veske eller annet, MEN en stor prosent av de som er/var blitt forsket på hadde et STORT gap mellom belastning på treninger og belastning i konkuranser!

Teorien (den nye) er at signaler mellom nerver og muskler "går i stå" på utøvere som plutselig gjennomfører øvelser som er vesentlig lengre eller hardere en de er trente for,

noe som igjen sparker litt bein for at alle langturer skal vispes gjennom i sneglefart,

mens harde økter skal være kun korte!

Igjen så viser det seg muligens at løsningene IKKE er å kjøpe enda dyrere ting som i tillegg smaker for jæ..... MEN heller se litt på eget opplegg rundt trening, kjør hardt og langt inn i mellom :-)

~Fuji~

Jeg er enig med Gunn om at det hadde vært en fordel med en innlagt drikkestopp på lange ritt, f.eks en ett minutts stopp for bytte av flasker.  For oss som er over midels glade i å svette er det absolutt en fordel å få i seg en flaske i timen under hard belastning.

Forøvrig skulle jeg nok ha hørt på Kenneth som rådet meg til ikke å starte Nordmarka Rundt med halsbetennelse, i tillegg til at rittet i seg selv var alt annet enn hyggelig har jeg brukt de siste dagene under dyna i selskap med Otrivin og varm drikke...  Krysser fingrene for å være klar igjen til lørdag!