Du er her

Seier til Ole Forfang i Tønsberg 4-dagers

Dag Julius Moes bilde


Foto av Peter Andreas Prydz Gørbitz

Fra torsdag 1. august til søndag 4. august var det duket for nok en utgave av tradisjonsrike Tønsberg 4-dagers, Norges største etapperitt for aldersbestemte klasser.

Rye stilte med flere ryttere til start i årsklassene M13-14, M15-16, M-Junior og M-Senior. I år var prologen igjen lagt til Slottsfjellet i Tønsberg, hvor Eirik Osberg Andresen (M-Junior) og Johan Sten Andersen (M15-16) leverte dagens beste Rye-prestasjoner med henholdsvis 7. og 6. plass.

Dag 2 var det klart for fellesstart, og i år som i fjor var det den fryktede Hvarnesrunden som stod på menyen for junior- og senior-rytterne. Etappen fikk dessverre en dårlig start for Rye sin del, etter kun 30km ble Robin (Grandpa) Mackenzie-Robinson kjørt rett ned av en annen syklist i 70 km/t. Robin fikk konstatert brudd i kneet, og må dessverre belage seg på en pause fra sykkelsetet. God bedring Robin!

I juniorklassen var det heldigvis noe å glede seg over. Ole Forfang kjørte strålende opp Hvarnesbakken og kom seg med i det avgjørende seksmannsbruddet. På etappen ble han nr. 3, men først og fremst la han grunnlaget for sammenlagtseieren her da bruddet fikk over to minutter luke til feltet.

Lørdagens fellesstarter forløp uten den helt store dramatikken, men Ole satt «selvsagt» godt plassert i første gruppe.  Dermed skulle det hele avgjøres med en 7,3km lang tempoetappe på søndagen. Ole lå før etappen som nr. 3 sammenlagt åtte sekunder bak, men syklet en fantastisk tempo og vant sammenlagt med åtte sekunder. På etappen ble han først gitt delt førsteplass, før arrangøren etter halvannen time fant ut at han var 0,05 sekunder bak. Etappeseier eller ikke, sammenlagtseier i dette rittet er uansett en fantastisk prestasjon, sannsynligvis noe av det beste som har blitt gjort av en Rye-syklist i moderne tid!

I skyggen av Oles seier var det også hyggelig å se at flere har benyttet sommerferien godt, og hevet seg betydelig fra vårsesongen. For junior og senior venter nå noen uker med trening før Norgescup i Trondheim 25. august. De yngre årsklassene gjennomførte forrige helg Ungdomsmesterskapet på Gjøvik. Ole deltok samme helg i Morgendagens helterrittet i Harstad, i en løype som sammenfalt med avviklingen av siste etappe i Arctic Race of Norway. Det ble dessverre ingen pallplassering på Ole i Harstad, han ble til slutt nummer 9 i et ritt vunnet av Kristoffer Halvorsen fra Glåmdal SK, mens regionslaget sikret seg en 3.plass. Mer om dette rittet kan du lese her

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Kristoffer Solems bilde

Gratulerer så mye!

Anders Løitegårds bilde

Gratulerer så mye!

Per Christian Dæhlins bilde

Strålende. Gratulerer til Ole :-)

Synd med grandpa :-(