Du er her

Bloggen til Dag Julius Moe

Dag Julius Moes bilde

NM-uken har startet på Eidsvoll

 

Norgesmesterskapet i landeveissykling arrangeres denne uken på Eidsvoll verk. Første konkurranse ble avholdt i dag tidlig søndag. Med start allerede kl. 08:30 var juniorguttene de første til å sykle ut fra Eidsvollbygningen.

Dag Julius Moes bilde

Ole Forfang med topplassering i VM

 

Foto Jarle Fredagsvik, Procycling.no

Sportsklubben Rye kan i dag gratulere junior Ole Forfang med en usedvanlig sterk 6.-plass på dagens tempo for juniorer i VM i Firenze.

Det var i seg selv veldig gledelig at Ole ble tatt ut til VM. At han skulle slå til med en plassering innenfor de ti beste er imidlertid noe mer enn man kunne forvente. Dette er et resultat i verdenstoppen for juniorer og viser at arbeidet Ole og hans trener Egil Aasheim legger ned holder topp kvalitet.

Dag Julius Moes bilde

Ole Forfang uttatt til VM i landeveissykling

Juniorrytter Ole Forfang har i dag blitt tatt ut til Norges tropp som reiser til VM i landeveissykling i Firenze. Ole vil delta i juniorenes tempokonkurranse.

Tirsdag 24. september fra kl. 10:00 arrangeres juniorenes tempo over 25 km i le Cascine i Firenze, Italia.

Ole er i år andre og siste års junior. Han har både i fjor og i år bemerket seg i norgestoppen i landeveissykling. Oles kjørestyrke gjør at han utmerker seg i temposykling, men han har også vist evnen til å gjøre det meget skarpt i fellesstart.

Ole har i år levert stabilt meget gode prestasjoner, og sikret VM-uttaket etter helgens arrangement i Østfold 3-dagers, hvor han vant fredagens krevende tempo med overlegne 45 sekunder på nummer to.

Det er meget lenge siden en syklist alet opp gjennom barne- og ungdomsavdelingen i Rye er uttatt til et VM i landeveissykling. Det er all grunn til å glede seg over uttaket og håpe at Ole sykler så fort han kan i verdensmesterskapet!

Dag Julius Moes bilde

Seier til Ole Forfang i Tønsberg 4-dagers


Foto av Peter Andreas Prydz Gørbitz

Fra torsdag 1. august til søndag 4. august var det duket for nok en utgave av tradisjonsrike Tønsberg 4-dagers, Norges største etapperitt for aldersbestemte klasser.

Dag Julius Moes bilde

Ole Forfang tatt ut til "Det lille fredsrittet"

En av Sportsklubben Ryes flere lovende juniorer har blitt tatt ut til landslagstroppen som i går reiste til "Det lille fredsrittet", eller "La Course de la Paix juniors" i Tsjekkia. Rittet avholdes for 42. gang, og starter i dag, med avslutning 5. mai.

Ole Forfang er tatt ut sammen med Marius Skjolden (Glåmdal SK), Kristian Aasvold (Trondhjems VK), Jonas Abrahamsen (Grenland SK), Henrik Sandal (Bergen SK) og Petter Theodorsen (Ringerike SK). Troppen ledes av landslagstrener Kai Lexberg.

Dag Julius Moes bilde

NM-sølv til Ryekvinnene

foto Tom Guldbrandsen - www.twinhouse.no

Norgesmesterskapet i landeveissykling arrangeres denne uken i Bergen av Bergen CK og klubbene i Bergensregionen.

 

Tirsdag ble det arrangert lagtempo for kvinner, menn og juniorer på Rong i Øygarden. 

 

Ryes kvinnelag med Camilla Hott, Gunn Hilleren og Monika Storrø Olofsson tok sølv etter trønderske CK Victoria i den 30 km lange løypen. Trioen havnet 1:05 bak vinneren, og 50 sekunder foran Sandnes 1 på tredjeplass.

 

Rye gratulerer med en sterk og velfortjent NM-medalje!

 

Dag Julius Moes bilde

Sesongens første pallplass for NC-laget!

2.-4. juni ble rankingrittene i Østfold 3-dagers avholdt. Det ble arrangert 10 km tempo, fellesstart og gateritt samt at resultatet sammenlagt var tellende.

Dag Julius Moes bilde

Norgescup i Sandnes

Søndag 1. mai var det duket for åpning av årets Norgescup i landeveissykling. 

 

Ryes Norgescuplag stilte tilnærmet fulltallig til en 152 km lang fellesstart med 8 runder à 19 km.  

Startstreken befant seg bare et par hundre meter fra hotellet hvor deler av laget var innlosjert, og med sen rittstart lå det til rette for lite stress og god stemning før start.

Dag Julius Moes bilde

Sesongåpning Jæren sykkelfestival - Rankingritt på Nærbø

Rittsesongen åpner denne helgen for de fleste Rye-syklister med et brak i eksplosive Enebakk rundt søndag, mens vi i Norgescupgruppen befinner oss på Jæren for å sykle to ritt i Jæren sykkelfestival; åpningen av den hjemlige sesongen for (aspirerende) elitesyklister på landeveien.