Du er her

Langtur vs. Ritt

Stian Petersens bilde
Forum: 

Hei.
Det har gått litt diskusjon i laget pr mail vedrørende ritt vs langtur i helgene.
Derfor ønsker jeg en liten tilbakemelding på om vi skal sykle individuellstart ritt som Askerrunden og Hurdalssjøen Rundt. VI flytter da langturen til lør/søn avhengig av rittdag.
Hva er stemningen for dette?
 
Stian

Lars Olav Skårbergs bilde

Kjøre ritt, og særlig de som går i nærområdene, høres best ut. Hvis jeg skal klare 40 + i snitt på Styrkeprøven må jeg ha tre hardøkter i uka: intervall/tempodrag med minst 40 min arbeidsperiode eller ritt.  

Opplever dette som viktigere enn antall langkjøringer, så lenge det er én skikkelig langkjøring i uka på 4 timer + slik at man får den nødvendige tilvenning til distanse. Å rulle rundt i timesvis i sone 1ut over dette tror jeg ikke fremmer evnen til å sykle langt i race pace. 

Det kan godt være at jeg som urutinert undervurderer betydningen av å perfeksjonere rulla på langtur. Men man kjører heller ikke bra/trygt i rulla på Styrkeprøven hvis man er utpeisa på grunn av for dårlig treningsgrunnlag...

 

Tilføyelse: Forsto det slik på treninga i dag at det var greit å melde seg på noen ritt. Påmeldt Askerrunden 21. mai turklasse (der bør det komme til en del påmeldinger hvis det skal bli morsomt - nesten alle var påmeldt vet-cup). Husker ikke helt om vi også skulle melde oss på Nordmarka 24. mai eller om vi fortsatt avstår fra den. Påmeldt Randsfjorden 30. mai (men antakelig i feil pulje - her må det avklares og ryddes litt). Fant ingen påmeldingsmulighet til Hurdalsjøen rundt 14. juni på siden til Eidsvoll SK - antakelig for tidlig. Og selvsagt påmeldt "finalen" Lillehammer-Oslo 20. juni. Etter det blir det nok pause en stund for å gjenopprette kontakten med familien.

Lars Olav

Kristian Fjellhaugs bilde

Etter diskusjonene på trening igår har jeg bestemt meg for noen ritt.

Follorittet 16.5

Askerrunden 21.5 (turklassen)

Randsfjorden rundt 30.5

Hurdalssjøen rundt den 14.6 synes jeg vi skal avvente til vi ser hvordan Randsfjorden gikk...

MVH
Kristian

Kristian Hauglums bilde

Hvilken gruppe melder vi oss på i Asker runden ?

Willy Hugo Nordness bilde

Og jeg melder meg på Askerrunden i samme startfelt, Regner med L40 hever farta til turfeltet noe!! Alternativet er jo VetCup klasse, men siden ingen av oss (?) kjører for noe VetCup poeng og sammenlakt plasering for sesongen, så spiller det jo mindre rolle c",)

Og Randsfjorden har jeg vært påmeldt lenge!

~Fuji~