Du er her

Tryvann

Lars Olav Skårbergs bilde
Forum: 

Angående bakkedragene til Tryvann. Kan være interessant å sammenligne litt tider mv. Samlet noen data som riktignok gjelder den ordinære ruten/ritttraseen (den som 18-timern kjører) :

 

Start/mål: Start i veikrysset Lybekkveien og Holmenkollveien ca 20 meter oppover Holmenkollveien fra lyskrysset ved Gressbanen. Avslutning der det flater ut på toppen, ca 100 meter etter parkeringsplass på venstre side ved den lille gangstien som går helt frem til selve Tryvannstårnet. Mer utfyllende beskrivelse i wattforum http://www.sykkeltrening.no/forum/showthread.php?t=153
 

Lengde/høyde: Lengde 5,66 km, 400 høydemetre, 7,1 % stigning http://www.sykkeltrening.no/forum/showthread.php?t=153

 

Ritt: Søndag 23. august 2009, "Klatringen til Tryvann" arrangør Frikransen, påmeldingsfrist 21. august. Rittet har en egen nettside http://www.klatringen.com/ men det er ikke lagt ut noe for 2009 ennå. Det finnes også en ureglementert variant "Watts up" som inngår i Tour de illegal http://www.tourdeillegal.com/.

 

Tider: I 2008 var raskeste tid i menn senior 14:29. I M 30-39 var beste tid 15:14 mens siste kom inn på 19:44. Tilsvarende i M40-44 var 17:19/20:00 og i M50-54 19:06/21:42. http://www.frikransen.com/klatringen-til-tryvann-24-08-2008.4498678-39155.html. Det er ikke oppført klasse M45-49 men i et tidligere ritt var beste/siste  18:10/20:26 http://img.custompublish.com/getfile.php/316435.870.cqaducfdqb/Frikransentidskj..xls?return=www.klatringen.com. I Watts up 6. mai i år, som ikke hadde klasseinndeling, var første/siste tid 16:03/22:35 http://www.tourdeillegal.com/results/Resultater_WattsUp_2009_2.pdf.

 

Watt: Bakkekalkulator på Aaberg sin side der data for Gressbanen-Tryvann er lagt inn. Beregner snittwatt mv. ved å legge inn anvendt tid og noen andre opplysninger http://www.sykkeltrening.no/watt_trening_watt_i_bakker.html.

 

Marius Jørgensens bilde

Unngår såvidt sisteplassen i M 30-39 jeg da :s

Imponerende tider..

Per Christian Dæhlins bilde

Torstein Winsnes var raskest opp av oss på Rye 18 i fjor. Han kjørte etter hva jeg husker på litt under 17 minutter. Ingen av oss er helt der nede hittil i år.

per chr.

Willy Hugo Nordness bilde

Imponerende tider ....... selv om de ikke kjører helt opp c",)

(eller starter helt nede, Frikransen sier 80m ovenfor lyskrysset!!!!)

"klatring til Tryvann" foregår jo i Aug, regner med de forholdsvis få som kjører gode tider opp OG som stiller på klatringen (for DET er ikke mange!!) de trener spess på dette i denne bakken, kjenner bakken ut og inn og satser ALT på et drag (selvfølgelig!)

Sist Tirsdag hadde vi jo trening her, da var vi i alle fall to som kjørte helt fra lyskrysset ved Gressbanen og HELT opp så langt det er mulig på asfalt 3 ganger og vi kjørte vel på 22min pr drag (var det vel Svein?) ......... Legger man så på med 2-3 mnd trening der alle bakkeøkter blir kjørt i overnevnte stigning OG løypa blir kortet ned til den lengden den konkureres i, så ser jeg ikke bort ifra at alle bør klemme tiden betraktelig ned fra 22min i starten på Mai i ei lengre løype!! .......... Uansett, under 18 min er imponerende.

~Fuji~

Under 18 er ikke SÅ imponerende. Om du finleser resultatlisten, så vil du se at jeg kjørte på 17.46 eller deromkring, og det var etter grillfest med store menger øl dagen før. En typisk klatrer har jeg vel aldri vært med min sedvanlige BMI på >26 :). Dere radmagre karer med litt futt i bena tar nok denne på under 17 minutter.

Når det gjelder trassen i Klatringen, så starter den som skrevet ca 80 meter fra lyskrysset, mener å huske rett ved et kumlokk. Målgang er ved parkeringforbud-skiltet rett før du kommer til toppen. Husk at flying-start er juks, hehe.

Geir Pettersens bilde

Man sparer ihvertfall 30 sek, kanskje helt oppunder 60 sek, på å sykle rittraséen ift. å sykle hele veien fra lyskrysset til bommen ved Tryvann. Tre drag på rundt 22 minutter i lengste trasé er derfor ganske bra. Jeg syklet rittet ifjor, det kan anbefales. Tiden ble ikke så veldig god (19:27), men med gjennomsnittlig intensitet på 94% og siste minuttet helt oppunder makspuls så var det bare ikke mer å hente den dagen. 

 

Appros puls. Vet ikke hva snittet mitt var men makspulsen min er 184. siste 10-15 sekundene av Klatringen lå Jeg på 183, så det var vel ikke så mye mer å hente for meg heller.

 

Dette rittet er veldig fint som en formtest, da det er passe langt og har en bratt trase som ikke er så utsatt for vær og vind. I tillegg klarer man som regel å tyne ut noe ekstra watt med nummer på baken.

Ole Petter Skåråss bilde

Mens dere andre har tatt en litt lengre rulletur, tok jeg en "formtest" opp til Tryvann. Som følge av at jeg er litt ruskete i halsen som følge av en lett forkjølelse og/eller pollenallergi kjørte jeg ikke maksimalt (men ikke så langt i fra), og syklet opp med snittpuls på ca 84 % av maks puls. 

Tiden opp ble 19 minutter så det mangler noe på de aller beste, men jeg har nok stadig litt å gå på så målsetningen må bli å slå tiden til Ken i løpet av sommeren....

Til sammenligning hadde jeg nøyaktig samme snittpuls på første draget opp til Tryvann når vi syklet opp fra Voksenkollen på tirsdag. Min Polar 725 viser at denne strekningen er omlag 2 km lengre og med omtrent samme antall høydemetre, og har en gjennomsnittlig stigningsprosent på 4,5 %. Brukte forresten 22 minutter på denne strekningen på tirsdag.

Jon-Ivar Lunds bilde

Klatringen til Tryvann står på lista over ting jeg skal gjøre i år.  BMI i august pleier å ligge på rundt 22.5, så hvis det er noen sammenheng mellom BMI og sluttid så bør jo det bli bra.

Linux Registered User # 195305

Willy Hugo Nordness bilde

BMI ja !!!! Jeg ligger på 22 og sliiiiiiter for å ligge der, det blir fort 21 eller 20 eller > > > >

Men noen bakkegeit kan jeg så definitivt ikke si at jeg føler meg som, hehe.

Side for bakkefolk c",)   http://www.dagbladet.no/dinside/2000/10/14/223712.html 

 

APROPOS KLATRING OG VEKT! .. som en ikke HELT ukjennt skikkelse i "L40" gjengen sa for en tid tilbake,

han er forholdsvis liten og lett og følte derfor han ble frakjørt i nedoverbakker,

siden han var så liten og lett, så manglet han watt og sleit dermed med å holde tritt på flatene,

men det værste av alt var jo det at han ble akterutseilt i motbakkene også! hehe, så han følte seg da jevnt akterutsilt over hele linja, stabil på en måte!!!

Er det ikke hærlig at ikke ALT er gravalvorlig for oss mosjonister c",)

~Fuji~

Geir Pettersens bilde

Vekt har selvfølgelig noe å si i lange motbakker, men for de fleste av oss er det nok selve wattproduksjonen som er hovedproblemet. På Klatringen var det nok av folk som var både betydelig tyngre og raskere enn meg.

 

For moro skyld brukte jeg wattkalkulatoren til Aaberg og fant ut at jeg ville ha vunnet Klatringen hvis jeg hadde hatt en BMI på 15, forutsatt samme output i watt. Antar imidlertid at det har en viss effekt på wattproduksjonen hvis jeg tar av 30 kilo, så jeg skal fortsette å kose meg med is, øl og grillmat hele sommeren.

Cato Roknes bilde

Etter å ha blitt hengt ut som: han som signerte resultatlista på klatringen til Tryvann i M30-39 føler jeg behov for forklaring på det elendige resultatet.

- Jeg hadde utrolig høy BMI den dagen

- Hadde vært på grillfest med enorme mengde øl og kjøpesprit hele uken før

- Var forkjølet samt plaget av pollenallergi og astma

- Hadde glemt wattkalkulatoren hjemme

- kjørte på bakhjulet fra brua ved holmenkollen og opp

- Jeg var 39 år. Syklet mot folk som var betydelig yngre

 

De som føler for en bakketempo i nærmeste fremtid kan jo melde seg på Grustråkken 18 mai (www.sportsidiot.com). Løypa går fra Skullerudstua til Branntårn i Østmarka. Vinnertiden i fjor var på drøye 19 minutter

Jon-Ivar Lunds bilde

For de som vil juksetrene er løypa markert med sort sprittusj her: http://lightflight.files.wordpress.com/2008/05/grustrakken.jpg

Linux Registered User # 195305

Ja, det var en hard dag. Jeg kan bekrefte at Cato kjørte på bakhjulet fra brua og opp, ettersom jeg hadde gleden av å passere ham i stor fart rett etter brua :)

Geir Pettersens bilde

Det må jo være litt flaut å bli slått med flere minutter av en ungdomsskoleelev i klassen M13-14 Cato, men til tross for all kjøpespriten så klarte du å slå den eneste deltakeren i K15-16 med hele 9 sekunder. Man må ta med seg alle seire man kan få...