Du er her

På tide med overhaling av utstyr

Forum: 

Selv om jeg ikke skal delta på noen ritt med 17-timern i år, vil jeg likevel komme med en oppfordring her på forumet.

Tiden går fort fram mot Mjøsa rundt og Trondheim- Oslo. For mange går det kanskje for fort, slik at vedlikeholdet av sykkelen blir bortprioritert.
Før et ritt som Trondheim- Oslo er det viktig at utstyret fungerer optimalt, derfor noen få tips:
 

1) Dekk og slanger. sørg for å ha nye dekk og slanger til f.eks Mjøsa Rundt. Slanger som er brukt på trening gjennom våren, er ikke like pungteringsikre som nye. Det samme gjelder for dekk. Kjøp gode dekk, f.eks Continental GP4000/ 4000S eller Michelin Pro3 Race.

2) Hjul. Sjekk at hjulene dine er helt rette, og uten noen form for kast. Dette må evt. fikses snarest. Planlegger du å kjøre med høyprofilhjul, sørg for å ha testet de på forhånd- de oppfører seg ofte annerledes enn vanlige hjul. Spesielt i vind.

3) Gir og bremser. Dette trenger alltid en justering etter en lang vår. Er wirene gamle bør de byttes. Gjør det i god tid, slik at wirene får strukket seg riktig før den store dagen.
Sjekk kjedet også om det er slitt.
SMØRING

 4) Pass på at alle skruer er strammet tilstrekkelig:Styre, stem, flaskeholdere osv.

5) trenger du å gjøre justeringer på sittestillinga di, gjør det nå- slik at kroppen venner seg til den nye stillinga. Noen planlegger kanskje ny sykkel. I så fall bør den være på plass so fort som mulig. Det tar tid å venne seg til nytt utstyr (byttet selv sykkel 4 uker før styrkeprøven i fjor. Prøvde flere ganger å gire med bremsehåndtaket, slik jeg var vant med fra Shimano)

6) Sjekk også rammafor evt. skader eller sprekker. Spesielt der hvor bakjulet festes, se samtidig at girøret er intakt. Fryktelig kjedelig om det skulle ryke midt i Gudbrandsdalen, bare spør Marius........

 

Har du ikke mulighet eller kopetanse tilå gjøre dette selv. Lever inn sykkelen så snart som mulig. De to siste ukene før Styrkeprøven er veldig hektiske for verkstedene rundt omkring, og det fører til lengre ventetid. Vær tidlig ute og vit at alt fungerer perfekt når du står på start i Trondheim.

Ønsker alle lykke til, vi ses nok på noen treninger utover...

 

Geir Ove

Svein Ivar Kristiansens bilde

Bra posting :)

Gå over alle skruer på sykkelen. Ikke anta at ting som ble festa en gang i tiden fremdeles sitter like godt. I fjor skranglet det løs en flaskeholder for min del, som heldigvis holdt frem til neste pitstop. Fram med umbrakoen, folkens! Du går over alle sykkelens skruer på noen få minutter!

Mindre enn en måned igjen til DSSP. På tide å glede seg.

Svein Ivar

Jon-Ivar Lunds bilde

Pass på å ikke stramme til for mye der det er karbon. Du ser ikke skaden før det er for sent. Er selv æresmedlem i setepinneknekkeklubben.

Linux Registered User # 195305

Erlend Olsens bilde

Bruk helst en momentnøkkel og dra til med den opp til maks angitt moment. det er utrolig hvor lite man egentlig skal stramme til.

Mange verksteder har ganske lang ventetid nå til dags. Opp til 3 uker!

 Fagerborg Sykkelverksted. God, gammeldags sjappe drevet av sykkelentusiast. Har alltid fått hjelp til dagen etter der, selv midt i høysesongen.

 

Jon

 

Jon

Vidar Gårdsvolls bilde

jeg merket at kassetten min var løs, kan være smart å kontrollere at denne sitter godt fast. Kan sjekkes ved å prøve å bevege på de  forskjellige tannhjulene.