Du er her

Butyl-slange eller Latex-slange?

Vidar Gårdsvolls bilde
Forum: 

Hei

Jeg har fått to nye slanger, det er latexslanger fra Michelin. Er det noen av dere som har erfaring med latexslanger? Jeg har tidligere brukt bare Butyl.

Planlegger å bruke de nye på styrkeprøven, om ikke dere fraråder meg det. Leser at latexslanger lekker luft, må kontrollere lufttrykket to ganger i uken i følge pakken.

Hilsen Vidar G 

Geir Pettersens bilde

Latex fra Michelin fungerer bra, tviler på at de er noe mer punkteringsutsatt enn lette butylslanger. Ville vært mer skeptisk til de aller tynneste og mest ultralette butylslangene. Jeg pleier å bruke latexslanger i konkurransedekkene fordi de er forholdsvis lette og fordi de visstnok skal gi litt mindre motstand enn butyl (det triller bedre). Tipper dette også er grunnen til at det brukes latexslanger i de beste pariserdekkene. Forskjellen i trilleegenskaper latex vs butyl er imidlertid ikke veldig stor. 

 

Latexslanger er mer porøse enn butyl og lekker luft mye raskere. Du må sjekke og eventuelt fylle luft foran hver eneste tur. Regn med at du er nede i 100 psi ved mål i Oslo hvis du starter på 120 psi i Trondheim... Det kan være en fordel å slippe ut luft etter hver trening, hvis du lar dekket stå med høyt trykk så kan visstnok porene i slangen utvide seg slik at lufta siver ut enda raskere.

 

Geir, Rye 15

Vidar Gårdsvolls bilde

kan se ut som at det blir butyl-slanger på styrkeprøven. Dersom jeg er nede i 100 psi ved målgang vil nok har mer å si for rulleegenskapene enn forskjellen mellom butyl og latex. 

Tror ikke det vil trille noe dårligere med 100psi enn 120. Lateksslanger skal vistnok være litt mer punkteringssikre da den "sklir" unna bedre inni dekket!? Hva det har å si vites ikke men noe man bør huske er at når man punkterer blir det ikke en smyger, men full utblåsning, da de pleier å revne. Kan være litt skummelt.  Selv har jeg sluttet å forske på slanger og driter i vekta og kjører solide, tunge og fine slanger etter å ha opplevd hvor skjørt lettvektsslanger er. Tviler på at 17gram spart betyr så mye...

 

Geir Pettersens bilde

[Tviler på at 17gram spart betyr så mye...]
 

 

Særlig ikke hvis man lesser innpå med cola, sjokolade, boller, is og minst ett skolebrød hver gang det er en liten pause på langturene...

Jürgen Harms bilde

hva dere har tid til å diskutere på dette forumet, etter at værdsikusionen vedrørende Mjøsa Rundt rilsynelatende er ferdig for i år. 

:-P

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving”