Du er her

Kan den som er ren kaste den første sten...

Egil Andreas Aasheims bilde
Forum: 

Kjære medlemmer av SK Ryes Expresslag og andre assosierte personer [av dette laget], som dette innlegget eventuelt måtte angå:

Vær så snill og slutt med det dobbeltmoralske sludderet om at "lag som deltar i lagkonkurransen i Trondheim-Oslo bør komme fra samme klubb", med tydelig adresse til herværende klubb som deltok og besto med glans i går. Når jeg hører og leser disse uttalelsene, kan jeg høre at det singler i glass, så høyt at det nesten ikke er ørens lyd å få.

Jeg har syklet for Expresslaget siden 1998 - ikke hvert eneste år, sist gang jeg deltok var i 2007 - og jeg kan opplyse om at omtrent hver eneste gang jeg har syklet for Expressen, har syklister fra andre klubber deltatt på Expresslaget vårt i Trondheim-Oslo. Før - og spesielt når vi har gjort slikt selv - har det tydeligvis vært greit, men ikke når andre lag gjør det samme. Én spesielt interessant observasjon jeg har gjort, er at noen av de personene som hever den moralske fanen høyest nå, er de som tidligere har ivret mest for å "leie inn" ryttere fra andre klubber, for å sikre best tid og plassering i Trondheim-Oslo. Thomas Svane: Kan du høre det singler der du sitter?

I tillegg til dette har ryttere i de senere år meldt seg inn i Rye ene og alene for å sykle Trondheim-Oslo for Expresslaget, men uten å ha noen som helst tilknytning til klubbens miljø for øvrig. Det er på grensen til hva jeg vil kalle en "snikomgåelse" av de misforståtte idealene om klubben med stor K, der alle medlemmene er med fra fødsel til grav og aldri viker vekk fra den smale sti.

Hvis vi kunne brukt mer energi på å utvikle sykkelsporten videre, isteden for å kaste stein på hverandre - og i glasshus - kunne vi klart å utrette store ting sammen. Det hadde vært mye mer tilfredsstillende for alle.

 

:) Egil - la hjula rulle!

Thomas Svane Jacobsens bilde

 Kjære Egil,

som jeg skrev på bloggen til Rye med oppdateringer underveis i går og på telefon til deg i går (når du satt som sportsdirektør for Zoncolan i hjulbilen/servicebilen): Gratulerer til Zoncolan med seiren og super-rekord.

Men jeg blir svært skuffet over deg når du legger ut påstander om at jeg har ivret mest for å "leie inn" ryttere fra andre klubber. Det har jeg aldri vært særlig positiv til. I de årene jeg jobbet for Expressen med det aller meste av det administrative, hadde jeg blant annet mye kontakt med arrangøren, OCK.

I det arbeidet hadde jeg også mange diskusjoner om utformingen av regelverket for lagkonkurransen, og et punkt jeg ivret mest for var at samtlige som skulle starte i en lagpulje måtte ha medlemsskap i samme klubb og løst aktiv lisens for denne klubben for sesongen. Dette ble også innført for noen år siden, men i år har det antagelig vært en endring siden et konkurransefellesskap kan delta i lagkonkurransen igjen. (Merknad: Siden jeg ikke har vært aktiv i Expressen, har jeg i år ingen informasjon om regelendringer etc.)

Ja, Rye har hatt samarbeid med andre klubber opp gjennom årene for å få et stort lag i lagkonkurransen. Jeg ble kom "debuterte" hos Expressen i 2000, og det er kun et år at jeg har opplevd samarbeid med en annen klubb og det var før jeg var med i det administrative i laget. 

Så har vi i noen år hatt med ryttere som kanskje ikke hadde naturlig tilholdssted i Oslo og den nærmeste omegn, for eksempel Fostervold og Jordal. Men fakta er at Rye krevde at de meldte seg inn i klubben (slik at de ble påmeldt i Styrkeprøven med Rye som klubb), deltok på noen treninger og syklet Mjøsa rundt sammen med oss. Dette var en periode før OCK krevde at samtlige ryttere i lagkonkurransen i Styrkeprøven hadde aktiv lisens fra samme klubb.

Hvorfor du så adresser hele ditt innlegg til meg ved å fremheve mitt navn i forumet, forstår jeg egentlig ikke. Jeg har i år ikke vært en aktiv del av Expresslaget, men jeg deltok i Styrkeprøven som "sportsdirektør" i hjulbilen med oppdateringer på nettsiden. Derfor blir jeg svært skuffet over at akkurat du skriver noe slikt. 

Nå kunne vi sikkert ha diskutert utviklingen i sykkelsporten, opprettelsen av konkurransefellesskapet Velo Club Zoncolan, innsatsen til Carl Erik og Tronn ("grunnleggerne" av Zoncolan og frontpersonene i media med enkelte negative uttalelser om Expressen) i den tiden de var knyttet til Expresslaget etc. etc. i det uendelige på dette forumet. Men jeg synes ikke at dette forumet er særlig egnet for å diskutere akkurat dette emnet eller å gi noen personer ufordelaktige kommentarer. Sånne diskusjoner må vi eventuelt ta når vi treffes og det er tid og rom for slikt - gjerne over en god vin slik at vi ikke bare skal prate (og du har sikkert en veldig god anbefaling på en vin).

Vel, jeg føler meg ren, men kaster likevel ikke en eneste sten...