Du er her

Trønderfestivalen Kalas Cup (Norges Cup) landevei

Steffen Karstofts bilde

Sommerferien er over og Norges cupen på landevei har startet opp igjen. Siste helg var det Trønderfestivalen som sto på programmet og det var bare jeg som stilte opp i M-Senior. Jeg hadde dessverre kun anledning til å kjøre landeveisløpet om søndagen, men tok alligevel den lange turen opp til Trondheim.

 

6 runder på hver 27 km skulle sykles, total 162 km i kupert terreng og med en ganske lang og bratt bakke opp til mål. Bakken var 3 km og cirka 5% i snitt, med en bratt parti de siste 500 meter på 8-10%. Denne bakken skulle vise seg at skille ut ganske bra blannt de deltakene etter hvert. 

 -)

Sparebanken Vest med poker fjæs, de var ikke trøtte overhovedet!

  

Bakken opp mot mål.

 

Starten gik tidlig søndag morgen fra Spongdal, sør vest for Trondheim.

Jeg prøvde meg med som første mann og stakk av gårde etter 100 meter. Fikk ganske fort en god luke og hang ute foran feltet i 3-4 km før jeg ble kjørt inn igjen.

Fikk ikke så mye ut av dette annet enn å kjenne at benene ikke fungerte bra så jeg plasserte meg i foreste del av feltet for å spare krefter. Taktikken ble da bare å ligge der og se hvordan løpet utviklet seg, hadde absolut tunge ben. Helt forfærdeligt.

Første gang opp bakken satte Stjørdal Blink et rasende tempo (28-30 km/t) hele veien opp og mange datt av.

Etter 27 km var et felt på 80 startende, redusert til 60 mann og jeg hang på, trass tunge ben.

Hele tiden ble det forsøkt å stikke i høyre og venstre, jeg selv satt blannt de 10-15 foreste i feltet og lot andre om å sette etter de som forsøkte seg.

Etter ca. 35 kjørte km kom det seg dog 7 mann av gårde. Disse jobbet ganske bra sammen og økte på hver omgang, det virket som om feltet (anført av hjemmebanefavorittene TVK og Stjørdal) var fornøyd med dette og det ble kjørt litt roligere i feltet.

Da vi kjørte ut på 4. runde var forspranget til bruttet (som nå var redusert til 5 mann) på 3:50 og jeg skjønnte at de 5 i front kunne holde hjem.

Egenlig var jeg fornøyd med å kjøre om 6. plassen, men igjen det er jo også moro å sitte med i finalen!

Sammen med Stjørdal og Team Glåmdal satte vi oss for å kjøre inn bruttet og jeg kjørte mange lange harde km i front av feltet på runde 4 og runde 5, selv om æren for å kjøre inn bruttet nokk må tildeles Stjørdal som ofret 2-3 mann på dette.

 

Som i en Tour de France etappe var timingen ganske så perfekt, 10 km fra mål var de 5 i teten kjørt inn og det var et samlet felt på cirka 50 mann som kjørte inn i bakken siste gang. 

Selvfølgelig ble det kjørt med det samme og jeg tråkket til for å aksellere, men plutselig merket jeg at det var krampe i lår og legg.

Krampe i begge lår samtidig, det var vondt. Helt forfærdeligt, hadde ikke sjans å svare igjen på aksellerasjonene med krampe i begge ben og jeg kunne bare sitte å se på at frontgruppen kjørte fra meg. Jeg måtte dessverre bare kjøre opp bakken i mit eget tempo og kom inn på 28. plass, 40 sekunder bak vinneren.

Det var skuffende, men på bakgrunn av tunge ben var det en ålreijt prestasjon og jeg fikk vist at formen er bra og at jeg igjen satt med inn med de beste i finalen.

Nå til helgen er det Tønsberg 4 Dagers som gjelder og rett etter det 10 dages treningsleir i Spania.

 

Resultat Trønderfestival landveisritt Kalas Cup, 162 KM

1. Johan Ziesler, Sparebanken Vest 3:55:51

2. Jon Anders Grøndahl, Ullensaker st

3. Kristian Forbord, Stjørdal st

28. Steffen Karstoft, SK Rye + 40 sek.

 

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Erik Øystein Johansens bilde

Vel blåst Steffen!! Imponerende at du er med nesten helt inn selv med tunge ben i en motbakkeavslutning. Gleder meg til å høre hvordan det går i Tønsberg!

 

Erik

Marius Ronheim Heiers bilde

Artig lesning. Veldig bra gjort. Synd du ikke kunne blitt med på Bane NM på lørdagen, det var ganske artig :)

Marius Ronheim Heiers bilde

Langt fremme i dag Steffen?

 

Steffen Karstofts bilde

Jeg er vist for gammel til å sykle i de aldersbestemte klassene :-)  Tror det er Andreas på dette bildet.

Han vannt i øvrigt sammenlagt Tønsberg 4-Dagers i U16 klassen.

Kjempe bra kjørt Andreas!