Du er her

Bakkeløp i KM 2009

Espen M. Christoffersens bilde

Noen av deltakerne og funksjonærerFørste dag av Klubbmesterskapet 2009 vart gjennomført under fine forhold med motbakkeløp i Grefsenkollen mandag 7. september. Dessverre var det litt skuffande oppmøte og kun 24 spreke Ryemedlemmer til start.

Det var lagt opp til 2 løyper - kort for 14 år og yngre, og lang for 15 år og eldre.

Den korte var ca 500 meter lang og klatra 40 høgdemeter rett opp slalombakken frå Trollvann til Grefsenkollen restaurant. Dei yngste var først ut, og det var definitivt ingenting å sei på innsatsen der dei raskaste imponerande klokka inn såvidt over 3 minutt.

Starten for den lange løypa var ved parkeringa til Oslo Skisenter på Stig/Årvoll og opp  grusvegen gjennom Trollvannkrysset før den gjekk sammen med kort løype til toppen.
Totalt 2,1 km og 160 høgdemeter med sugande motbakke.
Her vart det høg fart ut frå start og raskt god strekk i feltet. Utvilsomt fekk ein del smake litt på den harde åpninga i slalombakken opp frå Trollvann.

Raskast opp til toppen var Nicolas Døssland på 10m11sek tett fulgt av Ingve Nasvik og Jens Laurits Nielsen henholdsvis 10 og 20 sekunder bak. Blant damene var Marit Synnevåg først 18 sekunder foran Heidi Harviken og med Linda Bahr på tredje.

Klubbmesterskapet fortsetter med løp og temporitt frå Brekke tirsdag 8. september før det heile avsluttast med terrengritt og kåring av stormester på Langsetløkka torsdag 10.
 

Klikk her for fullstendig resultatliste.

Relaterte artikler: 
Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese