Du er her

Kjedekjøring 101

Nils Jørgen Mittets bilde
Forum: 

Hei alle. Det er tidlig i sesongen og vi har bare hatt én trening. Rulla vi kjørte der gikk på tross av elendig vær og vanskelig terreng ganske bra. Allikevel er det på sin plass å plukke frem tråden fra i fjor om kjedekøring. Det er en del tekst men totalt sett oppsumerer den veldig bra hvordan vi skal kjøre rulle i Rye 14;

www.sportsklubbenrye.no/node/10287

I tråden linkes det også til denne artikkelen av Per Christian:

www.sportsklubbenrye.no/node/10285

Nils Jørgen

 

 

 

 

 

Geir Pettersens bilde

 

Dette kommer til å bli veldig bra.
 
Tirsdag var det dårlig sikt, første felles trening og mange som ikke kjenner hverandre. Synes likevel det var mye som fungerte bra og vi holdt i alle fall tidvis et høyt tempo. Det ble noen gigantiske luker av og til, men generelt var samtlige flinke til å følge tett på hjul. Jeg kunne heller ikke se at noen foretok noen farlige eller uforutsigbare manøvre.

 

Det er selvfølgelig en del ting vi må justere for å kjøre enda raskere uten å bruke noe særlig mer krefter. Slik er det alltid i begynnelsen av sesongen og vi kommer til å ta opp det på treningene framover.

 

Til de som lurer på tempo/intensitet på treningene så kommer vi til å ligge på omtrent dette nivået på denne typen trening i begynnelsen. Etterhvert øker vi lengden med noen mil og drar på litt mer på utvalgte strekninger. Økter av typen rolig langkjøring skal gå vesentlig roligere (60 - 75% av max), mens rene tempoøkter vil være mer intensive i tempodragene (helst rundt 87 - 93% av max).

 

Geir