Du er her

En fin tur, så lenge det varte....

Forum: 

Oppholdsvær og sol innbød til en fin tur med laget i dag.
Hmmmm, passer vel bra å teste karbonhjula i dag da, tenkte jeg.
Som tenkt så gjort. Det er deilig å rulle avgårde og høre susen fra hjulene- poff!

Moroa tok en brå slutt rett før Vestby. Like før dette inntraff hadde en annen i gruppa punktert etter å ha truffet et hull. Det bli nevnt at vi må bli bedre til å lede gruppa utenom disse hullene, slik at vi unngår dette. Så mindre enn 10 minutter senere skjer det igjen. En langsgående sprekk i asfalten, blir banen til mitt bakdekk. Hullet blir så stort at det ikke lar seg tette med latexguffe (noe som vanligvis funker på pariserdekk). Løsningen blir å si god tur til resten av gjengen, og ringe etter taxi.

Er det forresten noen som vet at taxi er sinnsykt dyrt på søndag formiddag. For mitt vedkommende ble det vel tidenes dyreste punktering. En ting er at jeg må skaffe et nytt dekk til noen hundrelapper, men 850,- spenn i taxi var litt i overkant.

Når jeg kom hjem var jeg såpass frustret at det var bare å finne fram et annet hjulsett (leter litt i kjelleren, så finner man det meste). Ut på tur igjen. Riktignok bare litt under 4 mil, men jeg dro vel av like mange kalorier da, som jeg ville gjort på resten av turen rundt Son og Hobøl.
Var litt irritert, og måtte bare få det ut....

Alt ialt ble det litt over 7 mil i dag, så det ble ikke så ille.
Og ja, jeg kommer på tirsdag, men ikke med karbonhjul og pariserdekk. De kommer når følgebilen ligger rett bak feltet, klar med et nytt hjul til den neste som er uheldig.

Kan vi lære noe?
Helt klart. Jeg tror vi kunne unngått begge punkteringene jeg var vitne til, ved å være litt mer observante når vi kjører, samt å bli bedre til å svinge unna hull når vi ser dem. Har man øynene festet godt fremover, ser man som regel hull og slikt i god tid, og kan svinge unna med god klaring, da vil resten av rekka følge etter, og alle kommer seg forbi, uten å punktere. Slikt sparer vi masse tid, og sikkert en hel masse frustrasjon. (og noen penger også, dersom noen er så "lure" å kjøre med pariserdekk).

Vi ses på tirsdag, med ekstra slange i lomma.

Capische!

Willy Hugo Nordness bilde

Vi var jo nedover i samme distrikt, men gruppa (L35) klarte seg faktisk uten punktering (merkelig nok)

de der "vårsprekkene" i asfalten nedover Follo er ikke god å ha med å gjøre, de svelger det aller meste ......... er nesten sikker på at kikker du ned i dem, så ikke bli forundret om du finner en rytter fra en eller annen klubb som fortvilet prøver å kravvle opp etter å ha glemt å svinge utenom :-)

Disse sprekkene kombinert med uinnkjørte ruller og folk er en småskummel kombinasjon,

det eneste som hjelper er hevet blikk i front og signaler for de værste sprekkene/hullene ........ og et sterkt hjulsett ..................... Hørte jeg Mavic Cosmic Carbon :-))

~Fuji~