Du er her

Test av langesykkel på torsdag

Geir Pettersens bilde
Forum: 

Det blir langesykkeltest på torsdag. Husk å merke flaskene med navn til da. Oppfordrer folk til å møte på trening den dagen, særlig de som ikke har prøvd dette før og som skal være med på Nordmarka Rundt.

 

Vi bruker en sykkel med påmonterte kasser foran og bak. På ritt fungerer langing fra sykkel slik:

1. Det blir normalt sagt ifra litt før langing, ev. så langes det fra et sted alle vet hvor er (som på Nordmarka). Forbered deg ved å tømme halvfulle flasker hvis du ønsker å bytte til full flaske.

2. Tomme flasker kastes på angitt sted før langing. Plukkes opp av følgebil.

3. Vi kjører rolig på to faste rekker fram mot langesykkelen (holder noen meter avstand).

4. To og to sykler fram på hver sin side av langesykkelen.

5. Tar først en flaske fra bakerste kasse. Denne holdes fast i munnen mens man tar flaske fra fremste kasse (første flaske settes ikke direkte i flaskeholder fordi det pleier å føre til vingling).   

6. Øk farten slik at du sykler litt raskere enn langesykkelen. Det må være luker på 5 - 10 meter mellom langesykkelen og folk foran / bak.

7. Sistemann ut av langing roper høyt og tydelig "ALLE MED! KJØR!". Dette må kommuniseres framover.

 

NB!

Det er svært viktig å ha blikket rettet FRAMOVER. Hvis du ser for mye direkte på kassa med flaskene når du skal ta en flaske så kommer du til å vingle. Planlegg derfor hva du skal gjøre og bruk sideblikket. Enda viktigere er det å ikke dytte borti langesykkelen når du tar flaskene. Fulladet med flasker er langesykkelen svært tung og vanskelig å sykle på, og han som sykler har lite erfaring med sykkelen. Ta det helt rolig og kontrollert, ikke stress.

 

Geir