Du er her

Nordmarka rundt, prologen lørdag

Espen Narums bilde
Forum: 

Ja da skulle vi ut på noe som i kalenderen ble kalt "Rolig langtur" Vi har i det siste vært ganske gode på å kjøre rolige langturer, det var vi ikke i dag, men det var vel kanskje heller aldri meningen. Vi skulle dog gå ut rolig (som vanlig) og kjøre rolig i til Roa for så å kjøre i godt tempo derifra. Også i bakker skulle vi (som vanlig) kjøre rolig.... :-)

Vi gikk hardt ut (som vanlig) så det ble sagt at etter Tåsentunellen skulle vi ta det med ro. Vel, jeg vet ikke helt om jeg merket noen forskjell, men jeg hadde gode bein og alt var bare morsomt. I tillegg var det godt og varmt, noe vi ikke kan si at vi er vant med så langt i sesongen. Vi passerte Sundvollen etter 1 time og 40. Skal bli morsomt å se hva XP passerer på i morgen (jeg er løypevakt samme sted) Det gikk fortsatt fort på dårlig vei med mye opp og ned mot Åsa. I bakkene etter Jevnaker kan jeg vel ikke si at det gikk spesielt sakte, men noen synes tydeligvis det og stakk. Mistenker at det var for å slippe køen på Shell Roa?

Det var altså nå vi skulle skru opp tempoet, men jeg for min del kjente godt stivheten i bena etter pitstoppen på Shell (det er Shell?) Å, det går vel over etterhvert tenkte jeg, det gjorde det ikke. Kun viljen holdt meg i gang til "målgang" på Hovin og jeg husker ikke sist jeg var like sliten etter en trening eller ritt. Jeg håper i det lengste at det var varmen og for lite væske og ikke dårlig form som var årsaken til dette.

I følge min computer kom vi i "mål" på 5:02 (effektiv kjøretid) noe som gir et snitt på 31,2 km/h. Skal bli interessant å se hva det hadde holdt til i morgendagens ritt.

 

EspenN

Utslitt hjelpe- og halerytter

Jon-Ivar Lunds bilde

Jeg var blant dem som rykket opp kneika etter Jevnaker og kjørte lårene gode og møre for å få en god plass i køen på Shell Roa. Var nok litt sur i beina etter stoppen men hentet meg fort inn igjen, og jeg gikk aldri tom. Her er mitt inntak av tørt og vått:

 

Kvelden før: 1.5l Farris.

Før start: Musli frokostblanding med lettmelk, havregrøt og ca 1l vann

Hovin - Roa: En Flapjack i timen, 0.8l sportsdrikke (PF + Kreatin, da jeg synes Maxim smaker for j....)

Shell Roa: 1 YT "mellommåltid", 1 Driv energibar, 1 Burn Intense Energy Shot

Roa - Hovin: 1 Flapjack, 0.4l sportsdrikk, 1 gel.

Flapjack: Turmat basert på havre og diverse smakfulle ingredienser. Lett å få ned selv ved høy puls. Billig er den også.

PF: Jeg mener jeg får mer igjen for ProteinFabrikkens produkter enn tilsvarende fra Maxim.

YT: Genialt produkt fra Tine.

Driv: Er nok den beste energibaren jeg har prøvd, og jeg tror jeg har vært innom de aller fleste.

Burn Intense Energy Shot: Konsentrert Burn uten kullsyre. Vekker de døde. Alternativet er å ta et par doble espresso men da blir magen hard.

Det kan være interresant å vite hva andre fikk i seg av næring.

Linux Registered User # 195305

Espen Narums bilde

Oj, her har jeg mye å lære! Mener selv jeg har vært flink til å få i meg næring tidligere, men i år har ting gått så lett at jeg har begynt å slurve.
Jeg var ikke i nærheten av å ha i meg så mye som Jon-Ivar. Heretter blir det skjerping når det gjelder inntak av "fuel"
Hvor får man tak i Flapjack? Den må jeg prøve.

EspenN

Jon-Ivar Lunds bilde

XXL Alna. Her finner du landets største utvalg av sportsernæring (nei, jeg jobber ikke der). Jeg tar med en smaksprøve på treningen i morgen.

Linux Registered User # 195305

Gunn Hildes bilde

Hei Espen,

Vil bare komme med en liten kommentar... I aktivitetskalenderen strår det ingen ting om rolig langtur, det står kun trening og prolog og kan dermed kanskje tolkes  begge veier ;o)

Det holder ikke bare å ha de korte treningsøktene som harde, vi må også ha noen langturer som "svir" litt for at vi skal bli go'e. 

Ps : -og hva ble differansen mellom oss og ekspressen ?

mvh

Gunn

 

Stig Christiansens bilde

Hei

Expressen kjørte på 3.52 så 1 time og 10 minutt, 

Espen Narums bilde

XP slapp å stoppe for røde lys. Hovedårsaken til den store tidsdifferansen ligger nok der.....

EspenN