Du er her

Mjøsa Rundt

Forum: 

Hei kare!

Takk for en flott tur rundt Mjøsa.

Selv værgudene kunne ikke stoppe oss, bra løp og godt kjørt.

Mvh

Ken

Kristoffer Solems bilde

Såvidt jeg kan forstå så ble det 3de plass i går og 30 min bak er veldig godt kjørt mener jeg.

Gratulerer til alle!

Personlig er jeg skuffet over egen innsats men satser på bedre bein om to uker.

 

Kristoffer S.

Kristoffer Bugges bilde

 

Hei,

 

Takk for nok ett ritt. Dette syntes jeg var det tyngste av de vi
hittil har kjørt og det har nok en god del med været (5t i regn og 55 min i
opphold ?) å gjøre.. Kan vel ikke regne med oppholdsvær om to uker, men håpe det gjør
jeg i alle fall. Om ikke annet så var det en god trening for min egen del og
ble klar over (det egentlig helt opplagte) at det er utrolig viktig å spise
underveis. Jeg gikk helt tom fra rundt Hamar og hadde mer enn nok med å henge
som ett vått slips bakerst på halen. Prøvde å tyne ut det siste av krefter og bidra i rulla fra vi kom inn på E6, men når jeg merket at hver gang jeg kom fremst
i rulla kun senket farten følte jeg ikke at det var stedet jeg skulle være…

Veldig bra kjørt av laget. Synes tiden er sterk og innsatsen
enda sterkere!

2 uker igjen.. Alle ernæringstips ifht DSSP mottas med takk.
Siste forslaget jeg har hørt for å få i seg næring som holder litt lenger enn bare sukker-greier og ett forslag er dobbel
brødskive med omelett (muligens uten skorpe).

 

Kristoffer B.

 

 

Nils Jørgen Mittets bilde

Du peker på noe av det som var viktigst, og mest vanskelig i går; Nemlig det å få i seg drikke og energi / mat når det er kaldt og vått. Vi har nevn før at det er utrolig viktig å fokuser på å spise selv når man ikke tror man trenger det, men det er nå en gang sånn at energilagrene forbrukes åkke som.  Veldig bra at vi fikk prøvd dette i praksis før Styrkeprøven. I fjor regne det de først 11 milene. Kaldt og jævelig var det, men såvidt jeg husker ble det fokusert på at det skulle spises og drikkes i den perioden. Uten litt spising på ordre fra Frank nå det sprutet som verst tror jeg mange hadde gått "tom" på tur opp fjellet. Det slapp vi. Drikke er også en viktig del av puslespillet, selv om det frister lite å drikke fra flaske når man får i seg nok vann som kommer fra hjulet forran.

 

En annen utfordring er selvsagt at man er så kald på fingrene at man rett og slett ikke får tak i det man har på lommene.. testet det selv i går og angret veldig på at jeg ikke hadde puttet et par gel inn under kanten på sykkelbuksa. Josef kjører bananer der. Ser ikke bra ut men funker garantert;)

 

På Styrkeprøven trenger man som Kristoffer sier, energi som varer litt lenger en en Gel. Her er det mye opp til hver enkelt. Selv liker jeg å gjøre det letter for selv, og kjører stort sett maximbarer. I tillegg har jeg litt grov loff / fint brød med smør, ost og skinke på lomma når jeg starter, og pakker i kassen. Det blir tre runder med brødmat på turen. Kombinert med en Litago under veis har det holdt i lange baner for min del tidligere.

 

En god frokost hjelper også. Ikke spis alt for mye, men sørg for å få i deg mat som er rik på litt trege karbohydrater.

 

Når det er sagt. Knallbra innsats i går. Det var en tung og jævelig dag, og det er mye å justere på. Det kommer antakelig i en egen evaluering, men det skal sies at det var summen av mye småting, samt at vi var litt iheldige med mye som gjorde at ting ikke fløt helt som det skulle. Shit happens.

 

Allikevel var det få sure miner (undertegnede beklager litt vel hard ordbruk noen ganger..), stort sett bra kjøring, og veldig bra innsats. Og som en trøst, Mjøsa Rundt i fjor var også et ritt med litt "diverse", så nå er det bare å lene seg tilbake, lade opp og glede seg til en Styrkeprøve jeg tror blir helt knall.

 

Nils Jørgen

 

 

 

 

Martin Paul Hoffs bilde

Mitt tips til brødmat er grovt brød (ganske lyst) med kaviar - hvor jeg skjærer bort skorpa. Kaviar gjør at skiva blir ganske bløt og lett å spise. Også er det utrolig godt å få i seg litt salt pålegg. 

Hei!

Som dere andre også skriver; et godt gjennomført Mjøsa Rundt av Rye 14! Offensiv og trygg sykling stort sett hele veien rundt. Også halen fungerte bra denne gangen, synes jeg. Jeg synes vi åpnet vel hardt i motvinden fra Feiring. Lårene mine ble i alle fall fort stive de første par milene. Ellers godt tilpasset tempo, for min kropp.

'Dagens mann må vel være "udyret" Josef som må ha en ekstrem høy smerteterskel. Jeg kom bak ham da han falt svært stykt i krysset ved Moelv. I stor fart braste han sidelengs inn i kantstenene, gikk kast i kast bortover gress og asfalt, ble liggende noen sekunder, kom seg esktremt mørbanket opp på sykkelen igjen, tråkket videre og etter tre-fire minutter tok oss igjen og brølte ut dagens kommentat: "Alle er med!". Jernmannen Josef ble med oss helt inn til mål! Fantastisk mann!

Etter en noe tung start på rittet, løsnet det bra og jeg fikk en god dag på sykkelsetet. Opp til Lilllehammet var jeg bevisst på å hvile noe på halen, for derretter å ha mye krefter derifra og inn. Den strategien fungerte optimalt. Kan være flere i gruppa vår som i større grad burde ha benyttet denne stategien. Ikke bruke for mye krefter i starten av rittet, kjør deg inn i rittet den første delen av løpet, og så komme skikkelig på offensiven.

Et lite rop fra en som ikke takler sportsdrikke: Den siste måneden har jeg nå prøvd å tilvenne mangen min sportsdrikke, men den nekter plant å akspetere det, sist i går. Min sykkeldrikke har alltid vært ren vann og solbærsaft. Fram til første langing så drakk jeg to liter av dette. Deretter ble det sportsdrikke (drakk kun en flaske på resten av rittet). Det tok ikke mange minuttene før magen igjen sa "nei takk". I T-O kan sportsdrikke sannsynligvis føre til at jeg må stå av rittet . Derfor håper jeg av hele mitt hjerte at jeg og kanskje andre får litt ekstraservice vedr. drikke, f.eks. langing av egne flasker fra hjelpemannskapet langs veikanten.

Stein

Tarjei Lægreids bilde

Generelt ift drikke: under ritt kjører vi på Maxim, det er i utgangspunktet desverre umulig (av praktiske hensyn) å administrere ønsker for enkeltpersoner.

 

Magen tilvenner seg ikke Maxim om man drikker solbærsaft på trening. Trening handler ikke bare om å bygge styrke og utholdenhet. Det handler også om å tilvenne seg elementer av det man skal gjøre i konkurranser. Det inkluderer mat/drikke. Spis og drikk det samme under trening somunder konkurranse. Drikk derfor Maxim også under trening. Ingen ville flyttet setet et par cm opp eller sette på et lenger stem rett før en konkurranse. Tilsvarende bør man ikke spise/drikke noe man ikke er vant til under konkurranse. De samme prinsippene gjelder for mat/drikke som for alt annet.

 

Hvis det så er et problem med Maxim bør det likevel være greit å komme seg gjennom DSSP:

  • Ta med 1 flaske på kropp i tillegg til 2 på sykkelen
  • Ta med drikke i kassa slik at du får med 3 nye flasker på kassestopp

Dermed får du med deg 9 falsker med hva-det-nå-enn-skulle-være. I tillegg langes det annet enn Maxim underveis, men ikke i store mengder (dvs det kommer hovedsaklig Maxim).

 

 - Tarjei

Nils Jørgen Mittets bilde

Enig i det du skriver om at det er viktig å ta pauser på halen for å få i seg mat. Det fokuserte vi på ganske mye i forkant av rittet.

 

Frem til Lillehammer fungerte halen bra så vidt jeg fikk med meg. Deretter ble det værre. Etter første langing var det så om så med kvaliteten på halen. En gang jeg var bak for å pisse lå hele halen på én lang rekke. En annen gang lå det tre - fire stykker og roterte på halen mens resten lå bak. Det er ikke optimalt, men Geir kan kanskje utfylle litt siden han hadde mer kontroll på halen enn meg.

 

Tarjei skriver mye bra om halekjøring en annen plass i denne tråden. Syke har mye å si. Det er også viktig at man tenker på laget som helhet, ikke bare deg selv. Ofrer du deg på halen, kan det hende det gjør at laget har flere kjøresterke rytter på slutten.

 

Det jeg ellers ikke er helt enig med Stein i er at det var mye trygg og sikkert kjøring. TIl tider var det riktignok ok rullekjøring, men det var mange situasjoner jeg helst skulle vært foruten. TIl dels urolig rulle, mange luker, mange nestenuhell og et par uhell gjorde sitt til at dette ikke var noen stor dag for rullekjøringa. Været får ta noe av skylda, men litt skjerpings hadde gjort seg.

 

Det er også vikig å huska at alle ikke kan ta mange turer på halen i starten for så å "kjøre seg inn i rittet".. noen må tråkke fra start også;)

 

Nils Jørgen

 

Cato Roknes bilde

Et tips til ernæring under T-O er http://nutricia.no/upload_dir/docs/Naeringsdrikker/Nutridrink_Compact_0310.pdf

Dette er kraftige saker og burde vel strengt tatt være utprøvd på ritt før man heller nedpå slike den 26 juni.

Nils Jørgen Mittets bilde

Vi har alle vært gjennom til dels store treningsmengder i det siste så at noen har litt dårlige bein er ikke noe å bekymre seg over. Nå slipper vi litt opp, kjører kortere og hardere økter og forutsettere at dere ligger på sofan på de dagene vi ikke trener (til dere som har koner, samboere og kjærester, så si det er en ordre fra meg).

 

Med det kommer formen skal du se.

 

Nils Jørgen

Nils Jørgen Mittets bilde

Og tusen takk til dere på Rye-Tempo'n for at dere bidro til et godt restultat på en våt, hard og lang dag. Godt jobba.

 

Nils Jørgen

Geir Pettersens bilde

Oppsummeringen er veldig god innsats og en bra tid med 5:55.

 

Vi kjørte etter et skjema til 5:45, men ga opp det rimelig raskt i motvinden. Lå an til godt over 6 timer ved Lillehammer, men derfra og inn gikk det raskere. Vi hadde faktisk flere minutter kortere avstand til XP i år enn i fjor.

 

Vi har fortsatt en del ting vi kan bli bedre på. Dette gjelder både hvordan enkeltpersoner sykler og hvordan vi organiserer ting. Tar dette i en egen post.

 

 

 

 

 

 

Kristoffer Bugges bilde

 

Jeg er absolutt en av de som kan bli flinkere til å holde
tett i front og å ta bakhjulet med en gang jeg går over i fartsrekka. Så da har
jeg teorien klar og satser på at det blir satt ut i praksis også ;)

 

 

Når det gjelder halen synes jeg personlig at den fungerte
bedre enn på RR, men det er fortsatt en del å gå på. Om vi gjør som Tarjei
skriver i ett annet innlegg så tror jeg både halen og rulla vil fungere
vesentlig bedre!

 

 

Det ble til tider kjørt for fort i flere lange bakker. Det
er viktig å kjøre kontrollert når vi har kommet litt inn i bakken. Med
kontrollert mener jeg (i alle fall) at man ikke holder trykket oppe, men heller
slipper opp litt. Ligger man i front er det psykologisk lettere enn det er for
de litt lenger bak. Det er viktig å sykle forutsigbart, så ikke øke og ikke
senke frekvensen. Hva farten er blir vel heller sekundt, mens det som er viktig
er og fortsett å holde den samme frekvensen (som betyr lavere fart når man
girer ned på lettere gir). Kom gjerne med innspill fra noen som har mer
erfaring enn meg…

 

 

Når det gjelder spising på DSSP så er foreløpig plan for min
del en kombinasjon av brødskiver (med omelett hvis jeg synes dette er ok),
kaviar eller noe annet og noe recovery barer som har noe annet enn kun sukker. Skal
testes ut på langturen på lørdag J

 

 

Når det gjelder drikke så fikk jeg en flaske med rent vann
ved første langing og to ved andre langing som var veldig tynt blandet (bruker
selv to skjeer). Den med vann ble jeg bare irritert over, mens de andre var greie.
Personlig foretrekker jeg Maxim sin anbefaling med 2 (eventuelt 3) skjeer pr
750ml. Stort pluss i boken for Litago. Den boksen satte Thorstein, Tarjei og
jeg stor pris på!

 

 

Kristoffer Solems bilde

Jeg ble også litt skuffet når jeg dyppet kjeften i langingsflaskene som kun bestod av H2O (begge ganger)...

Nils Jørgen Mittets bilde

Tiltredes, spesielt siden jeg knota det og mista den ene flaska mi med Maxim. Vann fikk jeg nok av fra forhjulet til Knut.

 

Når det er sagt. På så langt ritt som DSSP er det litt greit at Maximen ikker blandet for hard. 1-1,5 måleskjeer holder i massevis. VIktig å ikke få i seg for mye karbo også. Det ender gjerne opp med at man må pisse ekstra. Dessuten blir man rimelig lei av maxim i løpet av turen. Hjelper litt at den ikke er blandet til maks.

 

Nils Jørgen

 Takk for turen;)

Dere som er kapteiner var god på å motivere...Masse lykketil fra Trondheim...Angret så og si hele turen på at jeg lot løse knær ligge igjen hjemme, stoler aldri mer på yr....

 

Cathrine

Cathrine

Geir Pettersens bilde

Hmmm. Rart. Jeg blandet ihvertfall 60 flasker med Maxim sportsdrikk med 1,5 - 2 skjeer i hver. Det var Maxim med nøytral smak, så det er muligens det som gjør utslaget? Sjekker etterpå.

 

Geir  

 

 

Kristoffer Bugges bilde

Den første jeg fikk er jeg nesten helt sikker på at var rent vann, mens de andre var det sikkert nøyral smak på. Lite smak som jeg fikk med meg i alle fall, men nå var jeg mektig sliten på denne tiden så jeg fikk vel egentlig med meg ganske lite i det hele tatt....

 

Kristoffer

Geir Pettersens bilde

Vann til laget.

Lagledelsen ser svært alvorlig på dette. Lagets uavhengige kontrollorgan har med umiddelbar virkning nedsatt en hurtigarbeidende komite for å avklare alle omstendigheter rundt dette, straffe de skyldige på det groveste og sikre at det aldri skal skje igjen. 

 

Komiteens utredning ble klar mandag kl 22:30. Funnene viser at det garantert IKKE ble langet vann til laget. Innholdet var Maxim med nøytral smak, mottatt av Geir fra Nils Jørgen dagen før rittet og blandet med 1,5 - 2 skjeer pr flaske. Hvem eller hvorfor noen i sin tid fant på å kjøpe Maxim med nøytral smak er ennå ikke klarlagt. All erfaring tilsier jo at appelsin er den foretrukne smaken blant kjennere.

 

Kontrollorganet har også fått gjennomført en dobbel blindtest av produktet som ble blandet i flaskene. Testpersonenes reaksjoner var følgende:

 

- "Dette smaker som en uke gammelt vann."

- "Er dette fra en eller annen flaske noen har funnet i boden?"

- "Vann. Med et lite hint av radioaktivt nedfall. Kan umulig være sunt."

 

På Styrkeprøven vil det fortrinnsvis bli langet Maxim med appelsinsmak.