Du er her

Treninger før Styrkeprøven

Nils Jørgen Mittets bilde
Forum: 

Hei folkens, litt om treningene før Styrkeprøven:

 

Vi følger i all hovedsak aktivitetskalenderen, men med følgende spesifiseringer:

 

Tirsdag 15.06 - Rolig tur fra Hvervenbukta.

Her kommer vi til å legge inn 2 x 15-20 med rullekjøring i lav konkurransefart. Ellers en rolig og kort tur. Husk å spis og drikk i løpet av økta sånn at vi ikke tømmer kropper mer enn nødvendig.

 

Torsdag 17.06 - Tempodrag

Kløfta. 4 x 6 Partempo i sone 4. Ellers en kort økt med fokus på rolig tur hjem. Spise gjerne noe med karbohydrater og proteiner så fort som mulig etter dragene er ferdig. Viktig å få etterfyllt lagrene så fort som mulig.

 

Lørdag 19.06 - Rolig langtur

På aktivitetskalenderen står det 15 mil. mange sykler til trening så turen kommer nok ikke til å bli så lang. Væravhengig. Kommer til å gå rolig.

 

Tirsdag 22.06 - Formutløsning

Brekkekrysset. Bakkedrag 10 min (sone 3) + 6 min x 6 (sone 4, til toppen) + 4 x 2 (sone 4++)

Her handler det om å kjøre kroppen såpass at man med riktig inntak av næring og hvilke dagene etterpå kan nyte godt av "hyperkompensasjon". Med det menes at lagrene fylles fullere enn til vanlig. Oppsettet over er kun et forslag. Dere bestemmmer selvsagt selv når "nok er nok".  Men slitne, det skal dere bli:)

 

Onsdag 23.06 - Restitusjon

Brekkekrysset. Vi møtes og triller rolig inn og ut av Maridalen noen ganger for å løse opp etter den harde økten dagen før.

 

Nils Jørgen

Tarjei Lægreids bilde

Det er svært viktig å følge opplegget frem mot DSSP. Lagkjøringen bærer preg av noe utrygg og ustødig kjøring og den beste måten å gjøre noe med dette på er å få kjørt mest mulig sammen.

Jeg tviler sterkt på at ca 50% av de som skal kjøre DSSP jobber skift og derfor ikke kan komme på trening... Så kom igjen, folkens! Kom dere på trening!

Et tilbakevendende tema er ikke optimal teknisk kjøring/samhandling i rulla. På langturene våre har vi i stor grad ikke kjørt aktiv rulle. Håper vi på hele turen på lørdag kan kjøre aktiv rulle og da i et moderat tempo. Nettopp for å finjustere rullekjøringen til det mer optimale. Dette er vel siste anledning til å gjøre det før T-O.

 

Stein

 

Kristoffer Bugges bilde

Rullekjøring i rolig langtur tempo (sone 1) er vel skjelden lett å få til å fungere eller...? 

Nils Jørgen Mittets bilde

Som Bugge påpeker under her, så mener også undertegnede at kjedekjøring på rolige langturer ikke er optimalt med mindre man ikke legger inn dedikerte perioder med rullekjøring i løpet av treninga.

 

Nils Jørgen