Du er her

Treningstur med Edvald

Martin Paul Hoffs bilde
Forum: 

Klikk på bildet for større versjon!

Ganske tilfeldig, men fikk muligheten til en treningstur med Edvald Boasson-Hagen i går ettermiddag! Fikk testet om han hadde noe krutt i bena - og undertegnede kan rapportere om at det hadde han! :-)

 

 

Han møtte opp med sin splitter nye temposykkel (se bildet) som han aldri hadde testet før - og den var ganske imponerende med bl.a. elektroniske girskiftere både på bremsehåndtakene og tempobøylen (som jeg ikke tror er mulig med "gamle" skiftere). Rammen er Pinarello, og har bl.a. en ny aerodynamisk ramme, som har noe som ser ut som "bulker" i rammen - som visstnok gir den bedre aerodynamikk. Bradley Wiggins er eneste som hittil har kjørt denne sykkelen i ritt - som var under tempo-etappenne i Giro d'Italia. Jeg fikk lov til å ta en liten testtur på sykkelen hans også (ettersom Team Sky er sponset av Shimano hadde han Shimano pedaler!) som var naturligvis ganske stas! ;-)

 

I Maridalen kjørte vi først fellesstart fra Margaretakirken ("kirkeruinene") inn til enden av dalen (v. bussholdeplassen) og han kjørte den 4.1km distansen på 5:27 (undertegnede på 5:55). Etterpå kjørte vi den samme etappen, men da startet vi "mosjonistene" med tiden vi kom bak han første gang ut først. F.eks. startet jeg da nest sist med 28sek forsprang til Edvald. Kjørte ALT jeg hadde denne gangen og kikket ikke rent få ganger bak meg for å se hvor det ble av ham. Edvald tok igjen alle oss 5 som startet før ham - og passerte oss som et "svart lyn" på siste sletta mot enden! Vi fikk ikke nøyaktig tid, men han tok nok i litt mere den andre gangen slik at jeg tror tiden hans var rundt 5min som gir 49km/t snitt. Det er bare å komme seg ut dit og teste løpa!

 

Martin Paul Hoffs bilde

 Her er bilde av sykkelen hans (og en jævla happy Rye syklist!)

Klikk på bildet for større bilde!

Nils Jørgen Mittets bilde

Hmm.. du vet vi har ledige plasser fra Trondheim? Ser ingen med navnet Edvald på Nydalen-skjemaet....

 

Nils Jørgen

Marius Ronheim Heiers bilde

Helt konge. Spurte du om å få låne temposykkelen eller spurte han? :D Er han like beskjeden som på tv?

Martin Paul Hoffs bilde

 Jeg spurte :) Nei, synes ikke han var beskjeden - veldig hyggelig og sympatisk kar som er lett å prate med. En utrolig god representant for sykkelsporten!

 

Ellers var det et par interessente ting han nevnte som ikke jeg var klar over - f.eks så kjører Team Sky med tempohjelm uten biten som stikker ut bak - og dette er visstnok fordi de har funnet ut at den er kunn en fordel om man holder hodet med blikket helt rett fremover til en hver tid. Om man bare vrir litt på hodet så fanger denne biten vind - så her har de funnet ut at det er forskjell på vindtunell og praksis! Han bruker også SRM wattmåler i kranken som han kjører etter.

 

Jeg ble forøvrig imponert over hvor godt han sitter på sykkelen selv når han tråkker til - man kan ikke se om han anstrenger seg eller ikke - og han holder nøyaktig samme aerodymaniske stillingen og tråkkfrekvens selv om han tråkket til ganske bra. Imponerende å se i praksis - og noterer meg at her er det litt å lære! :)

Marius Ronheim Heiers bilde

Det med hjelmen er faktisk godt kjent fra banesykling. Og Sky har jo litt erfaring der. Noe og tenke på for de raske lagene. Edvald har sinnsykt bra kjernemusklatur. Så det er ikke så rart han trår mye uten og bevege seg. Du kan se neste gang dere kjører tempodrag og se hvor mange som sitter stille med overkroppen og hvor mange som sitter og jukker og beveger seg med overkroppen.

Nils Jørgen Mittets bilde

Interessant tema. Jeg synes selv jeg sitter bedre etter å ha gått mye på ski i vinter, men det er fortsatt en del å hente. Konsentrerer jeg meg klarer jeg å bruke sykkelen som motvekt uten å aktivere for mye kjerne-og armmusklatur. Ikke så lett når man blir sliten. Er vel også grunnen til at man ser ryttere som "jukker" avgårde når man kommer et stykke ut i rittene.

 

Når det er sagt, så jeg er på ingen måte overbevist at det kun er musklatur som gjør at Edvald og mange andre sitter pent. For min egen del er jeg helt sikker på at jeg har noe å hente på å justere sittestilling, jeg er bare usikker på akkurat hva. Sitter stor sett godt, får ikke vondt, men merker jeg gjerne skulle sittet mer stabilt ved høy belastning.

 

Venter med justeringer til etter styrkeprøven...

 

Nils Jørgen

 

 

Marius Ronheim Heiers bilde

Det er nok mest kjernemuskulatur. Spesielt i banesykling er det viktig da man kan få ekstremt høy kadens i forhold til på landevei. Så derfor har de som kommer fra banesykling stort sett en mye smoothere 'stil' enn de andre.

Hvis du prøver et kjempelett gir og kliner til alt du kan så merker du hvor vanskelig det er og sitte i ro med overkroppen.

Sjekk blant annet ut disse gutta sitter rolig med overkroppen selv om de trår greit fort.

http://www.youtube.com/watch?v=sVbwngNoHm0

Sjekk også han som vant Vm i Danmark på 1000m. Rolig overkropp fra start til mål. Han dytter sån ca 2300watt i starten og ca 1000watt i snitt på 1minutt.

http://www.youtube.com/watch?v=bvBeFNSMU4Q

Espen Unaass bilde

 Sinnsykt det første klippet der. Hva snakker vi om i kandens? 1000rpm?

Espen Unaass bilde

 Var Edvald redd for å bli solbrent i går, siden han kjørte med lange armer og bein? 

Martin Paul Hoffs bilde

Kanskje det! Synes det var ganske behaglig i kortbukse ettersom det var over 20grader og sol. Men, det er kanskje et tegn på at han hadde mere å gå på når han på slutten av tempodraget ikke så andpusten ut eller svett ut - særlig i det antrekket ;)