Du er her

Lys på sykkelen

Forum: 

Jeg mener å huske at vi må ha hvitt lys foran og rødt lys bak på styrkeprøven. Det er i såfall viktig at alle husker på å fikse dette, så de ikke blir nektet start i Trondheim.

Johan da, dere er jo inne leeenge før det blir mørkt... :)

 

Ønsker dere alle en fantastisk tur.  Ta vare på hverandre underveis!

 

Hilsen Jon

Jon

Espen Unaass bilde

Strengt talt vil det jo være rimelig lyst hele veien for oss. Men reglene og stipolitiet sier at vi må ha denne type lys på sykkelen: 

Det er ikke vits med hodelykter og andre være lamper. 

Nils Jørgen Mittets bilde

I siste "På hjul" såtr reglene. Mener å huske man trenger lys hvis man skal sykle etter mørkets frembrudd. Det skal ikke vi.

 

Nils Jørgen

Bra!

Da kutter vi selvfølgelig ut lyset.

Det er riktig som du påpeker Jon, vi har selvfølgelig ikke tenkt til å sykle på natta! Da skal vi ligge hjemme og drømme om Gudbrandsdalen i sol, medvind:-)

 

Johan Haugseth

Svein Ivar Kristiansens bilde

Hei,

Bare en tanke: Hva med lys i tunneler? (Mener å huske at det er en liten tunnel ved Støren)

 

Svein Ivar

Nils Jørgen Mittets bilde

Det er en liten tunnel der. Kan ikke komme på at jeg har hatt nevneverdig behov for å slå på lystet på sykkelen der. Mye mer viktig at folk tar av seg briller / kjører med lyst eller klart glass.

 

Sto heller ikke noe om tunneler i regelverket såvidt jeg kunne se men jeg skal dobbeltsjekke. Men for all del. De som har lys må gjerne ta det med oppover.

 

Nils Jørgen

Geir Pettersens bilde

1. I reglene står det at det skal være fastmontert rødt lys bak og hvitt foran, og at disse skal være tent etter mørkets frambrudd.

2. Vi trenger ikke lys.

3. De aller fleste kjørte uten lys ifjor, uten at det var noe problem ift. å få starte. Ingen sjekket det da ihvertfall. Har aldri tidligere opplevd at det har vært sjekket heller.

 

De som er litt engstelige ift. å få starte monterer på de aller letteste (og mest ubrukelige) lysene som er å oppdrive. Alternativt later dere som dere ikke er så gode i norsk og at dere bare har lest de engelskspråklige reglene. Der står det "should be equipped with". Sist jeg sjekket var "should" = "bør", dvs. et velment og godt råd som man kan velge om man skal følge. Vi tar med en statsadvokat for å prosedere saken.

Martin Paul Hoffs bilde

 I'm sorry Geir, but I don't understand Norwegian so I have no idea what you just wrote.

 

Regards,
Martin