Du er her

Festningsrittet, UCI 2.2

Steffen Karstofts bilde

På vei opp festningen.20-22 august var det duket for en av årets høydepunkter, Festningsrittet 2010, et UCI 2.2 etapperitt over 3 dager (total 510 km) hvor undertegnede var representert via Team Østfold som dog var noe handikappet med bare 3 mann til start grunnet sykdom og skader. Med topp deltakelse fra flere sterke utenlandske lag (bla. det tyske landslaget, Glud & Marstrand fra Danmark, Kelly Benefit fra USA og Jo Piels fra Nederland) visste vi på forhånd at dette ville bli tøft, men moro :-)

Fredagens etappe fra Kongsvinger til Arvika på 140 km ble åpnet  i full fart, dessverre ble jeg også i høy hastighet involvert i et velt etter ca. 35km sammen med 3 andre. Måtte bytte hjul, men kom meg opp til feltet igjen etter 10km bilpes. I slike situasjoner er det med å bevare roen og ta seg god tid med å pese seg opp, ikke stresse og bruke unødvendig resurser på å komme tilbake. Uanset kostet det litt krefter og ikke minnst en masse hud som ble liggende igjen på veien! Da vi kommer inn på de avsluttende små runder i Arvika sentrum tar jeg den med ro og ruller stille og roligt inn til mål 3 min. etter den danske vinneren fra Glud & Marstrand.

 

Lørdag var det rittets kongeetappe, 198 km fra Kongsvinger til Kongsvinger. Over et par bakker underveis og mål på toppen av Festningnen i Kongsvinger. Hadde på forhånd fryktet denne etappe pga. lengden. Starten gikk og det ble støtet i høyre og venstre hele tiden den første time. Heldigvis satte det ledene lag Glud & Marstrand seg frem med 4 ryttere og kontrollerte hele feltet i forsvar av ledertrøyen og det obligatoriske bruttet fik lov å gå. Positiv utvikling for oss, dvs de første 3 timer var faktisk bare som en rolig langtur. Jeg hadde 3 timer i sone 1 og 2 og lå i feltet og cruiset med 40 km/t!!! Deilig, men det varte ikke, bruddet ble kjørt inn med 60km igjen og råkjøret startet. Spesielt i sidevinden på slettene ble det kjørt hardt og en del folk datt av. Klarte meg å sitte med fronten inn til Kongsvinger, men tapte over et minut opp den 2km lange bakken opp til festningen. En spektakulær avslutning på en hard etappe med den den tidigere junior verdensmester som vinner.
Vår beste mann kjører inn til en sterk 24 plass idag. Var selv fornøyd med dagens resultat og så frem til søndagens siste etappe fra Charlottenberg til Konsvinger på 175km.

 

Søndagens start gik igjen i flot sensommer vær og i ekstrem høy hastighet, første 48km ble kjørt på mindre enn 1 time! Trass det gikk slak op over bakken hele veien! Helt sykt høy tempo!
Etter cirka 55km rammer vi en bakke, på cirka 3km med 3-4% i snit, vanligvis ikke noe problem i et Norges Cup ritt, men dette er UCI ritt og farten opp bakken var over 40 km/t. Akkurat 300 meter før toppen blir jeg dessverre kjørt av. Ligger lenge i service køen og forsøker å kjøre frem til halen på feltet, men med høy fart i utforkjøring og motvind blir det en vanskelig oppgave og til sidst må jeg gi opp. Utrolig skuffende å bli kjørt av med 110km til mål.
Forsøker nok en gang å kjøre videre i 40km med håp om at feltet vil roe seg, men på de små veier i skogen forsvinner feltet dessverre i horisonten og jeg må bite i det sure eplet og til sist sette meg inn i kostebilen sammen med en del andre ryttere.
På de 5 små runder i Kongsvinger ble det nok engang dansk seier, dessverre ikke meg.
Selv hadde vi på teamet bare 1 fullførende, men positive tendenser at vi faktisk klarer å sitte med i et så tøft selskap som dette.

 

Da er det bare å bygge videre på formen frem til i Norges Cup i september/oktober.

Relaterte artikler: 
Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese

Kommentarer

Marius Ronheim Heiers bilde

Veldig kult og lese. Ser ut at dere får kjørt dere :D