Du er her

Skikurs - teknikkurs

Forum: 

Hei!

Arrangerer skigruppa i SK Rye nokon skikurs/teknikkurs? Som sunnmøring hadde eg omtrent berre ski med stålkantar på beina før eg flytta til Oslo, så eg kunne hatt god nytte av litt kursing i basisteknikk når vinteren kjem.

Om SK Rye ikkje har slike kurs: Har nokon tips til andre kurs som er bra?

Det er nok førebels kurs i klassisk som er aktuelt for meg.

Leif Ivar Soleims bilde

Hei,

SK Rye har ingen offiselle skikurs/teknikkurs men det finnes det mange bra alternativ. Reidar Selvig i Rye har tenkt å dra i gang noen aktiviteter angående teknikkurs, se kommentar. Har du noen kroner å avse så er Trude Dybendal et bra valg, klikk her. Du kan også følge med Skiforeningen på Facebook, klikk her. Her kan du melde deg på skikurs 2 uker før alle andre. Ellers så er det å følge med på websidene til Milsluker'n Sport, Bull Ski og Kajakk eller Oslo Sportslager etc. når snøen melder sin anmarsj.
 
Mvh
Leif Ivar Soleim
SK Rye
 
 
Reidar Onarheim Selvigs bilde

Det er mulig jeg kan dra igang en gruppe-2 trening med vekt på klassisk teknikk.  Det må evt. bli på onsdager som er eneste ledige ukedag - sted: Lillomarka (løkka eller Solemskogen). 

Det bør være noen deltakere hvis det skal bli aktuelt - de som ønsker å bli med kan jo melde sin interesse på e-post: reidar.selvig@toolsmomentum.com.

Hjemmelekse forut for et slikt kurs er utholdende styrketrening for overkropp (rulleski, sirkeltrening, mandagstrening NIH osv.), samt skigang i motbakke med og uten staver. Å komme rett fra sykkelsetet og ut på ski kan dessverre bli litt for tynt.

 

Skihilsen Reidar

Linda Stokkelands bilde

Viss Reidar drar igang skikurs stiller jeg også, samt et par andre fra sykkelgjengen. Im game :=)

Eg er sjølvsagt også gjerne med dersom noko slikt blir sett i gang. :-)

Eg er med eg og.

Reidar Onarheim Selvigs bilde

Det har meldt seg 10-12 som ønsker hjelp med teknikken. Nivået varierer fra noen med flere birkenmerker, kondissterke xp-ryttere som ligger rett bak merket til nybegynner med få skiturer.

 

For nybegynnere anbefaler jeg kurs i regi av Skiforeningen. Mitt utgangspunkt vil være å hjelpe godt trente vidrekommende, slik at Rye kan høste flere merker/premier i turrenn.

 

Tenkte derfor å legge vekt på diagonalgang i motbakker. Hvis vi tenker oss birkenløypa med partiene start-Dølfjell, Dambua-Raufjell og ikke minst "mørdarbakken" Kvarstad-Midtfjell, så er det nok der man taper mest i forhold til merketiden.

For de godt trente er det ofte lite som skal til for å knekke koden med å frem beinet med god tyngdeoverføring slik at frasparket sitter med spikerfeste. Uannsett så er basistreningen i forkant å gå mye uten staver i slakt terreng. Det er noe alle bør repetere regelmessig.  Skigruppa husker at selveste Bente Skari m/ Dag Kaas ringside øvde på dette opp ved Gjerdingen rett i forkant av mesterskap som ga gull.

 

  På alle skiturer skal man tenke tyngdeoverføring og teknikk, se link med råd fra Torgeir Bjørn

 http://www.birkebeiner.no/Birkebeinerrennet/Nyheter/NRK-mann-gir-teknikk-tips/

 

Legger inn info om tid og sted så snart det blir brukbare forhold.

Klassisk skihilsen Reidar