Du er her

Sykkelløp i Danmark

Steffen Karstofts bilde

Da kryper vinteren tettere og tettere inn på oss og sykkelsesongen går mot hell.
Jeg og en gjeng fra Team Østfold dro til Danmark for å sykle 2 en-dagers ritt på Jylland (Tønder og Padborg) som forberedelse til Norges Cup finalen senere i oktober.

En kjapp kjøretur  via Sverige og 7 timer senere ankom vi fredag ettermiddag 24.9 vår destinasjon Tønder. Fikk oss en restitusjons økt på kvelden, kveldsmat og i seng.

Lørdagens ritt var i den danske elite klassen (A-klassen). 105 mann til start til Hydro-Løbet, der i blannt tre danske Pro-Tour syklister (HTC-Colombia, Quickstep og Vacansoleil) samt hele den danske elite med 5 continental lag og diverse sterke norske/svenske/tyske lag.

5 runder på hver 28 km skulle sykles i åpent terreng, total 12 høydemeter per runde. Ikke mye utfordrende tenkte de fleste nordmenn i feltet, men vinden skulle vise seg å spille en avgjørende faktor. Allerede på første slette med sidevind ble farten skruet opp voldsomt, sjekket sykkelcomputer en enkelt gang og så vi kjørte 55 km/t i sidevind partiet over 8 km. Dette ble tøft for mange og feltet sprakk over i 2 deler. (vi hadde 49 km/t i snitfart på første runden!)  Jeg havnet i gruppe 2, men var ikke så bekymret over dette da både Vacansoleil og HTC rytterne sat med her. Ble hard jakt over de neste 2 omganger og akkurat da vi kjører ut på nestsiste runde i sidevinds sletta blir det sammensmelting av begge grupper, men i samme øyeblikk punkterer jeg på bakhjulet. Gik 1 minut, kanskje to og jeg hadde nytt hjul, fik pace opp til feltet igjen (som hadde delt seg i 3 grupper i sidevinden i mellemtiden), men kommisærerne ville ikke tillate pace helt opp til første gruppe (hvor i jeg befannt meg da jeg fik defekt), forbanna forsøker jeg å kjøre meg opp til neste gruppe og lykkes med dette, men der er for langt opp til tet gruppa på 25 mann og jeg havner i gruppe 2. Hadde alle jobbet 100% i gruppe 2 hadde vi sikkert klaret å komme oss opp til tet gruppen, men folk forsøker dumt å brute fra gruppen og kjøre opp alene. Dette klarer ingen i den tøffe side- og motvind så slutten på dette blir at jeg må se hele sykkelrittet kjøre fra meg pga. en defekt og en unfair kommisær. Velger derfor å stå av og forberede meg på morgendagens ritt.

Resultat Hydro Løbet, A-klasse Tønder, 139km
1. Michael Berling, Team Glud & Marstrand - 3:06:50
2. Nikola Aistrup, Team Concordia Forsikring - st.
3. Kasper Jebjerg, Team Desinga Køkken - st
DNF: Steffen Karstoft, SK Rye / Team Østfold
 

Nervøs før start?

Også en proff kan velte, til og med i start sonen! :-)

Vifte-kjøring i Danmark

Alle mann jobber for å ta inn tetgruppa.

Søndag morgen var en ny dag med nye muligheter, denne dagen var vi ikke heldige med været.
Yr hele natten og morgenen etterlot os med våte veier, temperaturen var dog ganske grei på rundt 15 grader, igjen blåste det ganske mye, som altid i Danmark.
 

Igjen sto det cirka 140km på programmet og 7 flate runder à 20km i Speditør Løbet i Padborg. Den samme gjeng som dagen før var naturligvis alle klare til kamp. Første runde ble kjørt kontrollert av de danske continental teams. Faktisk ikke før  3. runde skjete det noe action og et brutt på 5 mann fik sneket seg vekk. Etter det ble det kjørt veldig kontrollert i feltet ført an av 10 mann fra Designa Køkken og bruttet fikk opparbeidet seg en ledelse på 2:30 minutter, men HTC-Columbia rytteren ville det annerledes og kjørte seg like godt alene opp til de forreste i løpet av en runde. I spurten i gruppen var han suveren vinner.
Selv sat jeg fint med i dag og sprintet inn til 31. plass, trass en punktering på 4. runde.

Resultat Speditør Løbet, A-klasse Padborg, 138km
1. Rasmus Guldhammer, Team HTC-Columbia - 3:09:16
2. Mads Christensen, Team Glud & Marstrand - st.
3. Kristian Sobota, Team Concordia Forsikring - st
31. Steffen Karstoft, SK Rye / Team Østfold - + 02:17
 

Samlet felt på 2. runde

Dette var skikkelig bra trening frem mot Norges Cup finalen i Sandnes den 8. oktober, får håpe at løype der ligner litt på de danske, hvor jeg liker meg godt. Lett kupert og sidevind :-)

Oppdatering fra NC Finale følger...

 

Synlig: 
Privat - kun for gruppens medlemmer