Du er her

Syn og linser...

Espen Unaass bilde

 Jeg sliter veldig med at linsene faller av under trening. Problemet har aldri vært så stort før. De siste ukene har jeg nok ikke hatt en økt uten at jeg har mistet en eller begge linsene. 

Har noen noen tips? Jeg antar at det er flere enn meg som ikke har optimalt syn... 

 

Geir Pettersens bilde

Det finnes sykkelbriller med styrke i... Koster flesk, men bedre enn å være blind.

Jon-Ivar Lunds bilde

Hei,

Jeg har det samme problemet, og pleier å finne igjen linsene (knusktørre) på innsiden av brillene etter endt trening. Problemet mitt er økt tåreproduksjon som følge av vind som presser på bak sykkelbrillene. Linsene blir rett og slett spylt ut av øyet. Tar gjerne i mot tips om lufttette heldekkende briller (ikke svømmebriller).

Linux Registered User # 195305

Selv bruker jeg Oakley briller med styrke. Funker som tusan!

Disse har jeg: http://www.oakley.com/custom/flakjacket_asian

Som Geir sier så er ikke dette gratis...

Eirik Olsens bilde

Jeg er selv misfornøyd bruker av endagslinser/sykkelbriller. De har aldri falt av, men jeg kjører konstant med en følelse av å ha et digert rusk på øyet. Jeg har derfor kjøpt disse :

www.bikebuster.no/detaljer-no/177137.html

 

Bak de vanlige, utskiftbare glassene er det en holder for glass med styrke. Min lokale optiker skal imidlertid ha i overkant av 4000,- for å tilpasse glassene. Jeg har foreløpig ikke slått til, men det er nok bare et spørsmål om tid.

Helge Rege Gårdsvolls bilde

Jeg benytter sportsbriller fra Rudy der jeg har en clip-on løsning på innsiden av sportsglassene der jeg har styrke. Det gjør at du trenger ett sett glass der, og så kan du skifte mellom vanlige glass utenpå. Dette gjør at jeg kan ha mørke, gule og klare glass til vanlig pris, og så betaler jeg bare for ett sett styrkeglass.

Får litt dogg på våte dager med dette, men fungerer stort sett fint.

Jeg har spurt  min optiker-syklist nabo (Thomas Schou) som driver Bekkestua Optikk.

Han sier at det som skal til er tilpassede linser. Optikeren kan lage et "topografisk kart" av øyet og bestille linser som passer nøyaktig.  Han har erfaring med landslagets skiskyttere og egen sykling.  Når det er sagt bruker jeg standard linser selv uten problemer. Mulig jeg ikke sykler fort nok...

 

Jon

Jon

Jeg tok en lasik operasjon og ble kvitt linsene ;) Før ble jeg mer og mer plaget av tørre linser spesielt på sykkelen og en løsning som fungerte greit nok var noen briller med skum-beskyttelse mot øyet som beskyttet for vinden. Dette var noen rimelige Cratoni briller fra Fast-bikes.no, mulig det er de som heter X-CHANGE.

Espen Unaass bilde

 Men jeg må jo ha Oakley briller, så jeg ser ut som en protour rytter! Det er viktigst. 

 

Kanskje en laser opperasjon er noe som bør vurderes...

 

 

Hvorfor gjøre dette så vanskelig? Jeg har brukt den enkleste utveien hele tiden i mine 6 år som syklist (bl.a. 4 stk Trondheim-Oslo). Bruker mine vanlige briller, og det funker som rakkern! Jeg  setter på en brillesnor som sitter stamt i nakken, slik at brillene sitter tett inn mot ansiktet/øynene, og jeg ser da godt også når jeg sitter dypt ned i bukken.

Dette har fungert optimlat i alle ritt med unntak av fjorårets Enebakk Rundt (plaskregn med kumøkk i veibanen).

M.v.h.

Stein B.

Jon-Ivar Lunds bilde

Joda, men de store runde ukule hippiebrillene mine jeg bare bruker når ingen ser meg vil få stilpolitiet til å flippe ut. Operasjon er nok veien å gå. Får ta det på neste års underholdningsbudsjett.

Linux Registered User # 195305