Du er her

Sesongåpning Jæren sykkelfestival - Rankingritt på Nærbø

Dag Julius Moes bilde

Rittsesongen åpner denne helgen for de fleste Rye-syklister med et brak i eksplosive Enebakk rundt søndag, mens vi i Norgescupgruppen befinner oss på Jæren for å sykle to ritt i Jæren sykkelfestival; åpningen av den hjemlige sesongen for (aspirerende) elitesyklister på landeveien.

 

I et øredøvende sommervær ble det i dag syklet ca. 108 km rankingritt gjennom Nærbø på Jæren.

 

Rittet i Nærbø ble syklet i fire runder av ca. 27 kilometer. Etter 5 kilometer møtte man en slak, men tøff klatring fra 75 moh til ca. 200 moh 4 kilometer senere. Denne ble fulgt av en noe slakere helling. connect.garmin.com/activity/82485383 (merk at hele feltet kjørte feil første runde, og løypen ble 1-2 km kortere!)

 

Nærbø SK var arrangerende klubb, og det stilte en mengde forventningsfulle syklister på startstreken i alle klasser. I seniorklassen ble Rye representert av et NC-lag bestående av Henriette Evjen-Jansen, Frode Dalen, Martin Røeggen, André Jonassen, Kristoffer Røed, Halvor Landmark Tandrevold, Robin Mackenzie-Robinson, Petter Thoresen, Stig Christiansen samt undertegnede.

 

I kvinneklassen stilte 30 til start. Henriette kunne fortelle om høyt tempo satt av blant andre Asker CK og UCI-laget Team Hitec Products, som til slutt skulle stikke av med seieren. Den seige bakken i rittet innbød til høyt tempo og frafall av ryttere fra hovedfeltet. Henriette kom likevel inn i overkant av 5 minutter bak rittets vinner, og ble første rytter i en gruppe som talte 7 ved målgang etter to runder.

 

Startfeltet i herreklassen talte i underkant av 200 personer. Et antall som tilsa høy fart fra start, og mange mulige bruddforsøk i rittets seige bakke. Allerede etter knappe 6 kilometer førte en velt i bakre del av feltet til at Stig og undertegnede ble hindret. Jeg kjørte delvis over hjulet til han som falt, og måtte ut av pedalene for å løfte sykkelen over. Innhentingen av hovedfeltet kostet, og inn i bakken ble det for oss begge umulig å holde tritt med et friskt hovedfelt. Også Martin opplevde problemer da han ble påkjørt, og måtte bytte ut et ødelagt forhjul. På meget sterkt vis kjørte han seg opp til hovedfeltet, og fullførte som beste Rye-rytter i hovedfeltet, tre sekunder bak vinneren Johan Fredrik Ziesler fra Sparebanken Vest Ridley.

 

Det var ventet et samlet felt til mål, men Ziesler oppnådde i medvinden inn til mål en imponerede luke på over 100 meter til resten av feltet.

 

Fire Rye-syklister brøt dagens ritt, mens resten gjorde en hederlig innsats og fullførte alle fire runder. Alle gleder seg til morgendagen, når NM-løypen fra 2009 i Sandnes skal forseres, totalt over 150 km. Mål og start er ved kulturhuset på bryggen i Sandnes. Mens dagens ritt kun var et rankingritt utgjør søndagens ritt årets første Norgescup-ritt.

 

Også en juniorrytter fra Rye var i aksjon i dag - Peter Andreas Gørbitz ble nummer 53 i juniorklassen. Juniorene kjørte samme løype som seniorene, men med en runde mindre, totalt 80 km. Tidligere Rye-rytter WIlliam Brekke Johansen (nå BOCK) syklet inn til en syvendeplass i samme klasse.

 

Link til video fra sluttspurten: www.youtube.com/watch

Video av feltet som passerer langesonen første gang: www.youtube.com/watch

Video av juniorenes sluttspurt: www.youtube.com/watch

Fullstendig resultatliste alle klasser: www.jaerensykkelfestival.no/index.php

Rye-ryttere samlet rundt Rye-hengeren før start

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese