Du er her

Norgescup i Sandnes

Dag Julius Moes bilde

Søndag 1. mai var det duket for åpning av årets Norgescup i landeveissykling. 

 

Ryes Norgescuplag stilte tilnærmet fulltallig til en 152 km lang fellesstart med 8 runder à 19 km.  

Startstreken befant seg bare et par hundre meter fra hotellet hvor deler av laget var innlosjert, og med sen rittstart lå det til rette for lite stress og god stemning før start.

 

Først ut var kvinnene, og Henriette Evjen-Jansen hang godt med inntil en velt hindret henne. Henriette klarte å kjøre seg opp til feltet, og situasjonen var lovende. Imidlertid punkterte Henriette, og manglende service førte til at hun måtte bryte rittet. Det synes som om Henriette har kapasitet til å oppnå gode plasseringer. Vinner ble Emilie Moberg (Team Hitec Products/Ullensaker CK). 

 

Da startskuddet gikk i mennenes seniorklasse var det klart at tempoet her ville være noe høyere enn i rankingrittet foregående dag. Det ble ikke gitt ved dørene på noen måte. Feltet holdt høy hastighet på alle flater og inn i små kneiker og bakker ble det tråkket hardt til. Det var tydelig at lag som Sparebanken Vest Ridley, Plussbank Cervelo og Joker Merida ønsket å sette sitt preg på rittet. Også sterke lag som Sandnes Sykkelklubb og IF Frøy var interessert i å sykle fort.

 

Dagens menn fra Rye var uten tvil Martin Røeggen og kaptein Frode Dalen. Frode og Martin hang lenge med hovedfeltet. Frode måtte etterhvert gi slipp på feltet. Han unngikk også med et nødskrik velt da to ryttere fra IF Frøy i 50 km/t kjørte inn i fronten av en bil som hadde forvillet seg inn i løypen. Disse rytterne slapp heldigvis unna den dramatiske kollisjonen med overflatiske skader. Martin havnet foran situasjonen, og var i stand til å henge ytterligere med feltet. Som lørdag satte dessverre mekaniske problemer en stopper for en god plassering. Martins forhjul ble ødelagt, og han måtte bytte til et nytt. 

 

Helgen på Jæren ble lagets første ordentlige rittsamling og en vellykket sådan. 

En stor takk må rettes til alle som har hjulpet oss med å gjøre årets NC-lag til en realitet; ressurspersoner, klubben og ikke minst inkludert de som var med på reisen sørover; Marius Heier, Håkon Stokka og Aleksander Slang, som alle gav oss utmerket langing underveis, og assistanse før og etter rittene. 

 

Det skal bli gøy å delta ytterligere i Norgescupen. Med litt mer flaks og rutine kommer nok poengene også for flere på laget.

 

Petter og Stig evaluerer dagens innsats etter å ha blitt tatt ut med tre gjenstående runder

 

Innspurten i menn senior, vinner Roy Hegreberg (SPV) foran Vegard Robinson Bugge (TJM) 

 

Bildegalleri fra Norgescuprittet i Sandnes

picasaweb.google.com/106137994630629980206/20110105NCHelgSandnes
 

 

 

Relaterte artikler: 
Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese