Du er her

Randsfjorden Rundt 2011 - oppsummering

Geir Pettersens bilde
Forum: 

Vi kjørte veldig bra i dag, særlig fram til langing. Da får det heller være at målsettingen om 3:37 ikke ble nådd. Vi tapte noen minutter på velten og det var mye mer motvind på slutten i dag enn tidligere år. Uten velt og med samme værforhold som i 2009/2010 så ville vi antakelig kommet inn på 3:35 - 3:36 omtrent.

 

Veldig bra gjennomkjøring! Vi er godt i rute!

 

Til Jevnaker var vi ca et minutt raskere sammenliknet med 2010, og omtrent på samme tid som i 2009. Vi klarte m.a.o å holde trykket i nedoverbakkene, veldig bra! Dette lover godt for DSSP, hvor vi er helt avhengige av godt trykk i lett terreng.

 

Etter Jevnaker var det meldt svak medvind. Vi var nødt til å kjøre raskt her, for det var meldt økende vind som vi ville få i mot etter vending. Ved matstasjonen på Bjoneroa var vi ca 3:30 foran 2010-tiden. Ved inngangen til bakken der vi veltet var vi ca 4:30 foran. Fram til hit kjørte vi veldig godt!

 

Så veltet vi. Vi tapte vel noe slikt som 2:30 tilsammen på velten, men på toppen av bakken var vi faktisk fortsatt ca 3:30 foran 2010-tiden. Etter dette kjørte vi ikke spesielt godt. Det ble mye luker og folk var slitne og uoppmerksomme. Like etter første velt var vi mikrosekunder unna en katastrofal velt helt i front av rulla i 40 - 50 km/t.

 

Første del av partiet etter vending holdt vi faktisk ganske bra fart selv om det ikke føltes slik ut. Vi tapte litt tid til skjemaet her, men ikke mye. Problemet var at vi til slutt bare var 8 som satt i rulla. Det ble roet litt, og da klarte vi å beholde en større rulle. Ifjor kjørte vi svært godt i dette partiet, og det var hardt for nesten alle å henge med. Været da var elendig, men vinden var gunstig eller nøytral. I år var været godt, men vinden svært ugunstig. Mulig vi kunne ha kjørt litt hardere hvis vi hadde brukt færre folk, men det var ikke mye mer å gå på for de fleste og med den vinden måtte vi bare regne med å tape tid. Bra å se at folk som egentlig ikke har krefter igjen går inn i rulla og bidrar det de kan, selv om de må raskt ut på halen igjen. Mindre bra at det ofte ble laget luker når folk plutselig måtte gå ut midt i rulla. Ole fikk slike luker foran seg to ganger etter hverandre. Heldigvis blir det lettere å unngå slikt på de lengre rittene hvor intensiteten er lavere.

 

Det som er helt sikkert er at det gikk altfor seint det siste strekket til mål, og særlig de siste to kilometerne. En ting er at vi ikke skal spurte til mål og lage luker, men det gjelder de siste 50 meterne, ikke i flere kilometer. Jeg prøvde å rope at vi skulle holde et jevnt, høyt trykk i oppoverbakken uten å spurte, men det nådde ikke fram. Strekningen var imidlertid så kort at tidstapet ikke ble spesielt stort. Tror enkelte av de som hadde krampe var glad for det rolige tempoet også.

 

 

Kenneth Antonsens bilde

 

Bra kjørt alle mann.  Helt enig meg Geir om at dette var en god gjennomkjøring. Litt synd med den velten, for vi hadde et veldig godt driv, og lå som Geir sier veldig bra foran skjema. Merket for min del at jeg ble ganske stiv etter vi stod rolig. Men slik skjer, og vi var heldig at det var i en slak oppoverbakke. Jeg satt også ganske nær fronten når det holdt på å smelle for 2 gang, og da må jeg innrømme at jeg trodde den totale katastrofe lå foran oss alle. Vi hadde smelt i bakken hele feltet.  Men det gikk heldigvis bra den gangen.

Alle skal ha takk for det de gav i dag, det er bra å se at folk ofrer seg for laget. Selv synes jeg de 3 siste milene var ekstra tunge idag. Men vi kom i mål på en bra tid, og jeg tror og håper at vi tok en redelig 3 plass i lag konkurransen idag.  Aktivt mot kreft vant, vårt Tempo lag tok 2 mens jeg tror vi klarte den siste pall plassen. ( resultatservice er nede, så kanskje jeg tar feil)

Klarer Rye sykkelklubb både 2 & 3 plass,. skal vi være stolte.

Jeg spurte Kurt Arsle Arvesen hva han synes om Rye 15, rett etter målgang.

Geir Pettersens bilde

Av det jeg klarer å tyde fra resultatlista (aaargh, hater lister med klasseinndeling, hvorfor kan det ikke lages liste etter hvor lang tid folk bruker og ikke etter hvor gamle de er!!) så kom vi inn på en grei 3. plass, rett foran førstelaget til Ceres.

 

Aktiv mot kreft vant selvfølgelig, som vi hele tiden regnet med. De kom inn på klar ny rekordtid.

 

Uten velt så hadde vi kanskje kunnet kjempe med Tempoen om 2. plassen. De ville nok uansett kommet et minutt før oss i mål. Tempoen var en del færre enn oss til start, så det er all grunn til å gratulere dem med sterk kjøring. Vi kjørte faktisk 20 sek. raskere enn Tempoen til mellomtiden på Bjoneroa. Jeg tipper vi kjørte minst like raskt som dem fram til vi veltet, om ikke raskere. De var rett og slett bedre enn oss til å kjempe seg inn i motvinden.

 

"Rekordpulja" (fellesstarten) var en skygge av seg selv i år. Dette er blitt et lagkonkurranseritt.

Marius Jørgensens bilde

Bra kjørt folkens! Hadde det ikke vært for velten kunne det ha blitt tett mellom oss denne gang. Stå på, det kommer til å gå så det griner fra Trondheim! :-)

Marius
Tempoen

Veldig glad når jeg så dere komme...Litt kjip å kjøre den runden alene...Veldig fin tur, og ikke minst takk for alle som var så snill og spurte om jeg hadde nok mat og drikke, det gir jo bare ekstra motivasjon;) Lykke fra Trondheim!

Cathrine

Christer Andreas Braathens bilde

 Takk for en hyggelig tur med en fin gjeng :)

 

Med et så bra lag er det ikke rart at Kurt Asle blir imponert :D

Bjørn Øverbys bilde

 Takk for en skikkelig treningsøkt på lørdag Christer - jeg fikk kjent på grensene mine bak deg opp fra Jevnaker :-)