Du er her

Husk påmelding til Mjøsa Rundt

Sigurd Gimres bilde

Alle må huske å melde seg på Mjøsa rundt!

 

Bjørn Saksbergs bilde

Bjørn Saksberg
Leder av ressursgruppa XP

Espen Unaass bilde

...koster rittet dobbelt så mye som andre ritt fordi det er dobbelt så langt? 

Kenneth Antonsens bilde

Synes dette rittet rett og slett er latterlig dyrt.

Skjønner at det er endel kostnader forbundet med dette Bjørn ( antar du svarer oss), men give me a break : )

 

 

 

Erik Øystein Johansens bilde

Meld deg på i K65 så slipper du unna med 500 kroner, men vær rask!! Og så er du nesten garantert klasserseier! (Hvis ikke alle andre også gjør det...)

 

Erik  ;-)

Bjørn Saksbergs bilde

Det koster 700 kr frem til 9.juni. Ser man f.eks på enebakk rundt så koster det 500 for perioden 16.03 - 28.04, samt Lillehammer - Oslo (som er kun 18mil) koster som billigst 800 (idag koster det 1300...) . Color Line Tour ligger i samme prisklasse som Mjøsa rundt.

Så jeg mener at vi Mjøsa rundt ikke er så urimelig priset som antydet.

Bjørn Saksberg
Leder av ressursgruppa XP

Espen Fossheims bilde

 

Så ender Mjøsa opp med 700 kr for 235 km = 3 kr /km mens Randsfjorden 350 kr for 152 km = 2,3 kr / km. 

 

Dvs at det er 30 % dyrere på andre siden av Totenåsen.

 

Med 5 - 10 ritt som nærmer seg en høvdig eller mer i deltageravgift blir det for mange et spm om økonomi og prioriteringer mot andre viktige ting.  Det er ikke noen heldig utvikling selv om Mjøsa ikke alene har skylden for dette. 

 

Styrkeprøven er anderledes siden det er årets hovedmål selv og jeg synes også det er alt for dyrt. 

 

/espen

 

 

/espen

Willy Hugo Nordness bilde

Og så lurer de på hvert år HVORFOR det bare er de pengesterke som "holder seg i form" !!

 

Disse og de fleste andre ritt vil bare stige i pris så lenge det øser på med deltakere,

den dagen folk er lei av å svelge kumøkk rundt Mjøsa for en kostnad av drøye tusenlappen totalt

og IKKE melder seg på, først da er det håp at grådigheten får grenser.

~Fuji~

Espen Unaass bilde

 Dette blir fort en diskusjon som egner seg best i et annet fora enn her. Jeg mener dette emnet bør gå inn i saker forbundet bør/må jobbe med fremmover (dog mener jeg de har viktigere saker å ta seg av først. Hvordan kommer man til ordet der?)

 

Jeg mener forbundet bør legge ned en øvre grense for startkontingent slik de har gjort i Norges Cup, der rittene ikke kan koste mer enn 200kroner. I dag er det ingen sammenheng mellom deltaker avgift og hva man får igjen for pengene. Vi som ryttere må begynne å stille høyere krav i form av sikkerhet, kvalitet på løypetrase, vakter, sperringer osv. Pengene jeg betaler i kontingent ønsker jeg at jeg som rytter får noe igjen for, ikke bare overskudd til klubbkassa.

 

Mjøsa rundt er litt heldige med konseptet sitt, da de klubbene som satser på Trodheim-Oslo bruker rittet som en obligatorisk generalprøve. Oss ryttere tvinges til å delta samme hva deltakeravgiften er. 

Willy Hugo Nordness bilde

At denne og lignende diskusjoner egner seg best i andre fora mener jeg er svært feil, Rye med sine horder av ryttere i mange ritt er vel de første som kan vise at "noe er på tur feil vei".

Den dagen INGEN fra Rye sykler (feks) Mjøsa eller andre høykostnadsritt,

da blir det lakt merke til og diskusjoner kan blusse opp.

At enkeltryttere fra små klubber ikke melder seg på har jo liten og ingen betydning,

dette vil si etter MIN mening i alle fall at DISSE sidene er den perfekte plassen for å starte en diskusjon.

~Fuji~

Bjørn Saksbergs bilde

Dette er en interessant diskusjon. Jeg holder fortsatt på at Mjøsa rundt ikke er så betydelig mye dyrere enn andre ritt. Sjekket f.eks Bergen - Voss, og der er påmeldingsavgiften er 700 kroner. Randsfjorden rundt er litt heldig da de har en løype som krever minimalt med vakthold. Løypa er bl.a. kjemisk fri for rundkjøringer. Mjøsa rundt må gjennom Gjøvik, Lillehammer, Moelven og Hamar. Dette er alle byer der det kreves et betydlig antall vakter. Dette er tjenester som for et lite idrettslag må kjøpes av andre. Man bør heller spørre seg om styrkeprøven og birken er verdt penga. Hva får man f.eks av servering etter målgang på styrkeprøven? Hvem har bestemt at disse rittene skal være årets hovedmål?

Det er riktig at det koster 200 kroner pr. ritt i norgescupen, men det er den samme prisen uavhengig av om det er et temporitt som en fellestart. Iløpet av en helg kommer mann allikevel typisk opp i 3x200=600 kroner. Jeg vet at det har vært vanskelig å få arrangører til norgescupen p.g.a at rittene ikke er lønnsomme uten store sponserer. Dette er en av grunnene til at Rye, som er norges største sykkelklubb, ikke arrangerer norgescup.....

Til Willy:

Det stemmer at det var noen problemer med sykdom etter rittene i 1997 og 1999. Dette skyldes flere uheldige omstendigheter. Den viktigste var at det ikke hadde regnet på veldig lenge, samt at bøndene var seint ute med våronna. Rett før start disse årene begynte det å regne, slik at enkelte pådro seg Campylobacter infeksjon. Dette er noe som kan skje i hvilket som helst sykkelritt som går i jordbruksområder om våren, under gitte forutsetninger. Skal dere kutte ut Nordmarka rundt, Randsfjorden rundt osv. p.g.a. av dette? Eller f.eks Birkebeinerittet der det ble observert samme bakterien i 2009 og 2010.

Bjørn Saksberg

Leder Feiring sykkel 

Bjørn Saksberg
Leder av ressursgruppa XP