Du er her

Sesongens første pallplass for NC-laget!

Dag Julius Moes bilde

2.-4. juni ble rankingrittene i Østfold 3-dagers avholdt. Det ble arrangert 10 km tempo, fellesstart og gateritt samt at resultatet sammenlagt var tellende.

Arrangementet åpnet torsdag 2. juni med 10 km tempo for senior på Veum utenfor Fredrikstad. I sterk vind ble løypen uten flat vei relativt teknisk krevende.

Martin Røeggen og Gunn Hilleren sikret bestetidene for Rye, og syklet inn til 13:46 og 14:51. Thrude Natholmen (Sandefjord, 14:22) seiret blant kvinner senior og Phan Åge Haugård (Asker CK, 12:56) i menn senior.

Helgens høydepunkt var utvilsomt fellesstarten med start og mål ved Fredriksten festning i Halden.

I herreklassen var Rye største klubb med 9 ryttere på start. Vi syklet i perioder meget bra og som et lag, men det hindret ikke at et brudd med relativt mange ryttere gikk uten vår deltagelse. Bruddet ble imidlertid kjørt inn ca. 15 kilometer før mål, mye takket være innsats fra Ryes ryttere.

Et samlet felt svingte av riksveien og tok fatt på de siste 1,2 km klatring opp til Fredriksten festning. Her utmerket Robin Mackenzie-Robinson fra Rye seg - og ble kun slått av heltidssyklister fra to av Norges kontinentallag - Christer Jensen (Joker Merida) og vinner Åsmund Sivertsen (Plussbank Cervélo). Vår regjerende kretsmester viste at Rye kan hevde seg i et nasjonalt rankingritt!

Martin Røeggen var ikke langt bak, og kom som Robin bare sekundet bak vinneren, og sikret seg en 5.plass - viktig med tanke på sammendraget.

Lørdag ble det arrangert gateritt langs Glommas utløp i Fredrikstad. Vi var færre ryttere til start enn under fellesstarten, men Martin Røeggen kjempet seg inn til en meget sterk sjetteplass etter 50 minutter + 3 runder i et tøft og hardt gateritt. Det holdt til femteplass sammenlagt. Plasseringen var imponerende når man tar i betraktning at Martin p.g.a. tekniske problemer måtte låne en fremmed sykkel i feil størrelse bare minutter før gaterittet skulle starte.

Sammenlagtvinner i menn senior ble Mikael Schou (Team Ringerikskraft) og i kvinner senior Bjørg Eva Jensen (Asker CK). 

Alt i alt ble Østfold 3-dagers en suksess for Rye takket være Robins meget sterke pallplassering i fellesstartrittet, og Martins gjennomført sterke prestasjon alle tre dager - og ikke minst lagets innsats som et hele. Igjen takk til alle dere som har hjulpet oss med teknisk og moralsk støtte før og underveis! Uten dere hadde vi ikke maktet å prestere slik laget klarte denne helgen!

Vi gleder oss allerede til neste ritt i vår terminliste - førstkommende helgs Elverum sykkelfestival (Jømna og Heradsbygd)! Der skal flere sykle fellesstart, tempo og bakketempo.

RESULTATER
Sammenlagt: http://idrett.speaker.no/Downloads/53892/docs/Sammenlagt_etter_3etapper.PDF

Gateritt lørdag 4. juni: http://idrett.speaker.no/Downloads/53892/docs/Resultat_Gateritt.PDF

Fellesstart fredag 3. juni: http://idrett.speaker.no/Downloads/53892/docs/Resultat_Fellesstart.PDF

Tempo torsdag 2. juni: http://idrett.speaker.no/Downloads/53892/docs/RESULTAT_Tempo.PDF

 

Stemningsbilde fra Fredrikstad etter gaterittet.

 

Gruppe: 
Synlig: 
Offentlig - alle kan lese