Du er her

Desembersykling i Thailand, Laos og Kambodsja

Jørn Brynstads bilde

Den helt store sykkel-/kultur-(tempel-)opplevelsen 2011.

Prospekt Thailand, Laos og Kambodsja med sine templer. Kulturskatter opplevd fra sykkelsetet.

Du som er glad i å sykle og som sykler mye, dette er turen som gir deg alt (i alle fall om du også er glad i å utforske andre kulturer og levesett). En eksotisk tur for deg som ønsker å gjøre noe utenom det vanlige.

Hovedtur går fra 25. november 2011 til 19. desember 2011. Alternativt kan du komme på turen i Laos med avreise fra Gardermoen 2. desember 2011.

Thailand kalles ikke uten grunn for smilets land. Vennlighet, åpenhet og stor gjestfrihet overalt. Det samme gjelder Laos som lenge har vært et ganske lukket samfunn med svak infrastruktur. Laos har landskap som tar pusten fra deg – fra frodige lavlandssletter til spenstige fjellpassasjer. Kambodsja er først og fremst templenes land. Her finner du mer fantastiske (og flere) templer enn noe annet sted. Og maten er et kapitel for seg selv overalt vi ferdes. Maten er nesten verd turen alene, i alle fall om du er villig til å prøve annen mat enn kjøttkakene vi er vant med fra Norge.

I Thailand skal vi blant annet besøke Kanchanabury (fra filmen Broen over Kwai) og Ayutthaya (hovedstad før Bangkok).

Vi kommer til Laos, og hovedstaden Vientiane når vi passerer elva Mekong. De neste dagene sykler vi nordover og opp i fjellene til Luang Prabang som er en koselig gammel by med mange severdige ting både i byen og området rundt. Etter oppholdet der sykler vi østover til den berømte Krukkesletta, før vi tar sørover langs grensa til Thailand. Helt i sør krysser vi over til Kambodsja ved noen flotte fossefall i Mekong elva.

Fem og en halv dag bruker vi gjennom Kambodsja. Der skal vi blant se de fantastiske og berømte verdensarv stedene Ankor Vat ved Siem Reab og Preah Vihear i Dangkrek-fjellene. Templene i Ankor Vat og Preah Vihear er ikke å sammenligne med noe annet på kloden – de er bare et helt utrolig og overveldende syn. Preah Vihear er det eldste av de store hindu- og buddhisttemplene. Det stammer helt tilbake til 9. århundre.

Fra Siem Reab bærer det til Poipet på grensen til Thailand. Etter en tur på toget til Bangkok og pakking av sykler drar vi til flyplassen og videre hjem. Du bør være godt forberedt for å sykle ganske lange daglige etapper på flate lavlandssletter eller i fantastisk fjellterreng. Turen er klassifisert som en 5’er tur der 1 er lett og er en tur for alle, mens 6 er en tur for de som sykler mye, langt og ofte (se vårt ark ”Klassifisering av sykkelturene”).

Underveis har vi følgebil og/eller annen transport. De fleste vil ha behov for hele eller delvise hviledager (i tillegg til innlagte fridager) fra sykkelsetet, og kan bruke vår følgetransport når det trengs.

Når får du denne mulighet igjen? En spennende og innholdsrik tur - med dette opplegget og til en svært så gunstig ”spleise”-pris.

Be om mer informasjon og priser. Meld deg på mens det er ledige plasser! Påmeldingsfrist med gunstigste pris er 31. juli 2011. Siste påmeldingsfrist er 21. oktober (på grunn av flybilletter og vaksiner).

Du kan gjerne lese fra vår tur i desember 2010 og januar 2011 på www.sykkeltur1.blogspot.com

For mer informasjon og priser, send e-post til: sykkelopplevelser@yahoo.no

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese