Du er her

Bekledning DSSP

Geir Pettersens bilde
Forum: 

La den gule regnjakka bli liggende hjemme!

 

Hvis dagens langtidsvarsel slår til kan det bli noe regn lørdag 25. juni. Hittil i år har langtidsvarslene hatt en tendens til å overdrive i retning av regn, mens realiteten har blitt slik som på Randsfjorden og Mjøsa, dvs. bra vær. Vindvarslene har hittil vært mye sikrere, og foreløpig ser det særdeles lovende ut.

 

Hvis det skulle bli regn på DSSP så kan det være lurt å beskytte seg litt på de kaldeste partiene (opp til og på fjellet). Lett regn og korte byger bryr vi oss ikke om, ev. så kan man bruke en plastpose som vindstopper på innsiden av Rye-trøya. Ved vedvarende regn og hvis det blir kaldt så kan det i verste nødstilfelle bli aktuelt med regnjakke. 

 

Vi vil i så fall meget sterkt oppfordre folk til å ENTEN bruke:

1) Den nye Rye-regnjakka, ELLER

2) Gjennomsiktig regnjakke (gjennomsiktig/hvit)

 

Det er veldig fint om vi kan unngå alle de gule jakkene, så slipper vi å likne et sammenrasket BOC-tog. For øvrig sier det seg selv at jakka må være svært tettsittende, enten du har Rye-regnjakka eller en gjennomsiktig. Uansett hvordan været blir så er det ikke sikkert vi tar ekstra stopp for å ta av/på jakke eller annen bekledning. Dette bør alle klare å gjøre på sykkelen i fart, ev. på kassestopp. Klesskift skjer selvfølgelig ALDRI midt i feltet. Gjør det enten på siden av halen eller helt bakerst.

 

Erfaringsvis kan det bli kaldt på hendene opp til fjellet, nesten uansett hvordan været er. Planlegg det på forhånd og sørg for å ha tilstrekkelig fleksibilitet mtp vekslende vær underveis. Selv kommer jeg antakelig til å starte med lange tynne hansker og i tillegg ha et par heavy-duty gule oppvaskhansker på lomma, ev. et par tynne "medisinhansker".

Jeg syns ikke "et par heavy-duty gule oppvaskhansker", er helt i henhold jeg da..!? Ref. BOCsammenligningen over, og sunn fornuft ;-) Anbefaler på det sterkeste Castelli Diluvio Glove (fra f.eks. www.bikebuster.no/detaljer-no/142157.html ), kjøpte de tidligere i år på XXL. De ser frekke ut og er like sikre som banken.

Jeg kjøpte meg en ny teknisk jakke i går, så jeg har en teknisk jakke størrelse L til overs. Jeg synes ihvertfall denne jakken er knallbra i regn, så om man er usikker på bekledning til Dombås så tror jeg denne kan være en inertier. Jeg kjøpte ny for å få en størrelse mindre..

Geir Pettersens bilde

Slik værmeldingen utvikler seg ser det heldigvis ut til at ingen av oss får noe særlig bruk for våre nyinnkjøpte sykkeljakker...