Du er her

Været i årets T-O og da estimert sluttid for årets Rye 15

Forum: 

Det knytter seg alltid stor spenning til værforholdene de siste dagene før Styrkeprøven. Og da mye mer eller mindre ukvallifiserte anaylser av sluttidestimatet. Dette er noe av det herlige med T-O eventyret!

 

I fjor endte vi jo på sterke 14.57. Og da var været så vidt jeg kan erindre regn , småkaldt (7'C) og noe medvind til Oppdal. Vindstille og regnfitt opp til Hjerkinn. Kraftig sidevind over Dovre. Sol og noe medvind nedover Gudbrandsdalen. Mer eller mindre vindstille Lillehammer-Oslo. Håper jeg ikke bommer helt her. I fjor stilte vi med en mye tynnere tropp enn i år. Ca. 23 ryttere ved start. 3 stk. falt av allerede før Oppdal. Ytterligere rundt 4 mann forsvant over fjellet. Ved Lillehammer var vi vel rundt 15 mann igjen. 14 mann samlet i mål. 

 

I år:

Meldinger om lett regn fra start til Vinstra. Oppholdsvær/sol Vinstra - Oslo. Kaldt: Rundt 7'C Trondheim-Dombås., Stigende til oppunder 20 'C til lengre sørover vi kommer. 

Vindforholdende (som er "døds"viktige for oss): Flau vind (2-4 sekundmeter) hele veien. Stort sett rett bakfra eller fra siden bakfra hele veien. Unntaket er rundt Lillehammer. Der er det meldt motvind . 

Alt i alt: Topp vær! Kle seg  bra fra starten i Tr.heim.

Så har vi i år en kolossal bred og sterk stall. Fullt mannskap fra start (30 stk) Minst 20 av disse er  knallsterke ryttere! Så får vi noe svakere gjør jobben vår så godt vi kan.

Jeg estimerer lagets sluttid til 14.20. Så får lagets kapteiner bli saftig irritert på stakkars meg fordi jeg skaper for høye forventninger. Livet er herlig og en sann fornøyelse.! Får håpe at det også er det  når vi står i målområdet på Økern lørdag kveld!

 

Den småfrekke spåmannen Stein den Horrible

Willy Hugo Nordness bilde

Ikke for å ta fra deg gleden av å bli irettesatt av lagledelsen :-)

Men jeg tror jaggu dine spådommer rundt tid i mål er unødvendig forsiktig,

min spådom er 14:06:32 ............. for å spå pinlig nøyaktig!

~Fuji~

Geir Pettersens bilde

Det som er sikkert er at vindforholdene foreløpig har sett svært gode ut. Meldingene ift. regn har gradvis blitt bedre, slik at det nå likner svært mye på "klassisk" DSSP-vær.

 

Vi stiller også med et større, jevnere og totalt sett bedre lag i år, så at vi i utgangspunktet bør klare en tid godt under 14:57 er helt riktig.

 

14:06:32 tror jeg imidlertid blir noe i overkant raskt...

Willy Hugo Nordness bilde

Tjaaa, mulig litt for kjappt ned til Økern, men jeg tror ikke jeg bommer mye under nokså normale forhold, mener at årets 15 timer virker å være skummelt sterke.

~Fuji~