Du er her

16.11.47

Forum: 

Først av alt: Gratulerer til jentene for nok en gang å ha vunnet lagpokalen.

Gratulerer også til Hans og Håkon, som klassevinnere i M 60-64 og M 65-69, og Anne-Lise som klassevinner i K 25-29

 

Det var med lett spenning vi stod på start i Trondheim. I år var det en ting som gjaldt: 15.59. Farten ut fra byen kunne vel mer minne om en sluttid rundt 20 timer et sted- men planen var å bli litt varm og få i gang kroppen før tempo ble satt ( et genialt trekk av Anton). Så fort vi kom opp i marsjfart begynte rulla å gå bra. Vi hadde noen perioder hvor det var en del rykkete kjøring, samt at det var litt vanskelig å få nok folk inn i rulla.

Jeg var helt ærlig litt skeptisk når vi ikke fikk inn nye folk allerede ved Berkåk. Folk rullerte bak på halen, og ingen ville komme fram i rulla. Stor takk til Jon Ivar som da tok jobben med å ligge ved siden asv meg, først på halen. Etterhvert som vi nærmet oss Oppdal ble farten korrigert litt, og dermed var det flere som igjen ble med foran.

 

Drivdalen gikk veldig bra, vi kjørte veldig pent i bakkene, samtidig som vi holdt grei fart på flatene. Over fjellet gikk det jo veldig greit, siden vinden var i ryggen på oss. Passering Dombås 10 minutter raskere enn i fjor. Her var det tydelig at gjengen ville inn under 15.59 .

 

Med motvind nedover dalen gikk det noe tyngre, og det ble fort litt færre folk i rulla.  Snitthastigheten fra Dombås til Lillehammer var faktisk litt lavere enn fra Trondheim til Dombås ( men vi hadde to stopp på den strekningen). Det sier litt om hvor sårbare vi er i motvind, go hvor gode vi er når vinden er i ryggen på oss :-)

 

På Lillehammer lå vi 14 minutter etter fjoråret, og 15.59 så litt vanskelig ut. Vi klarte likevel å øke farta far Lillehammer til Minnesund, og hadde der tatt inn en god del på tiden fra i fjor.
 

Jeg skal innrømme at jeg tok i litt hardt når jeg ropte ut at 15.59 var innen rekkevidde, opp bakken fra Minnesund, men hva gjør man ikke får å prøve å få ut de siste kreftene slk at man iallefall klarer ny rekord for laget. Stoppen på Eidsvoll gikk kjapt, kanskje litt for kjapt for enkelte- siden vi måtte vente en god stund før vi kunne sette opp farta.

 

Og som den ble satt opp: 39,5 i snitt fra Eidsvoll, etter å ha syklet 470 km først er rett og slett noe av det råeste jeg har vært med på. Takk til alle som var med og tok en eller flere runder i rulla, her var det tydelig at alle ville være med å jobbe så lenge det gikk. Rekorden var inne rekkevidde (dvs. vi passerte matta på Eidsvoll 9 min bak fjoråret)

Jeg er imponert over at så mange klarte å bite seg fast bak på halen. Å komme inn på Økern, og se at hele 39 ryttere kom samlet inn var rett og slett en stor seier. Tror man skal lete lenge og vel for å finne et lag som har større prosentandel samlet til mål.
 

 

Det er mange som fortjener en ekstra takk. Jeg vil bare trekke fram følgebilmannskapet: Fantastisk bra jobba. Det er utrolig gøy å ha et slikt apparat rundt, særlig når det fungerer så bra som det gjorde. Uten dere hadde vi aldri klart dette. Teknisk bil- skjønte etterhvert at det ble litt jobb på dere. Glimrende hjelp, dere sørget for at vi fikk med mange inn, som ellers aldri vill ekommet seg opp etter div. uhell.

 

Gratulerer med vel gjennomført.
16.11.47 vil stå som rekord for Rye 16, i allefall til 23 juni 2012.