Du er her

Jule- og nyttårshelgen som en eventyrreise i Thailand, Laos og Kambodsja

Jørn Brynstads bilde

Den store kultur-(tempel-)opplevelsen i 2011.
Prospekt Thailand, Laos og Kambodsja sine templer. Vietnam og Kambodsja sin krigshistorie.
Kultur og kulturskatter i tre uker.
Til deg som er glad i å se imponerende gamle byggverk, oppleve buddhismens storslagne monumenter, Indokina sin enestående natur, gjestfrie og livsglade mennesker med et annet levesett enn vi er vant med. Denne turen gir deg alle drømmenes svar. En tur for deg som ønsker å gjøre noe helt utenom det vanlige.
Hovedtur går fra 18. desember 2011 til 7. januar 2011 (21 dager). Alternativt kan du også komme på turen underveis dersom du ikke vil oppleve julekvelden i vakre og berømte Chiang Mai nord i Thailand. Nyttårskvelden feirer vi forøvrig i HCM (Ho Chi Minh = Saigon) i Vietnam.
Thailand kalles ikke uten grunn for smilets land. Vennlighet, åpenhet og stor gjestfrihet overalt. Det samme gjelder Laos som lenge har vært et ganske lukket samfunn med svak infrastruktur. Laos har landskap som tar pusten fra deg – fra frodige lavlandssletter til spenstige fjellpassasjer. I Vietnam besøker vi hovedstaden HCM som er en storby i sterk vekst, og vi skal besøke museer og berømte tunnelsystemer fra Vietnam krigen. Kambodsja er først og fremst templenes land. Her finner du mer fantastiske (og flere) templer enn noe annet sted. Og maten er et kapitel for seg selv overalt vi ferdes. Maten er etter vår mening verd turen alene.
I Thailand skal vi blant annet besøke Kanchanabury (fra filmen Broen over Kwai), Ayutthaya (hovedstad før Bangkok ble hovedstad på første halvdel av 1800-tallet) og vakre Chiang Mai helt nord (hovedstad før 1500).
Når vi kommer til Laos vil vi være med på en todagers båttur på elva Mekong fram til byen Luang Prabang. Der vil vi bruke tid for å se mye av det flotteste Laos kan oppvise av kulturskatter og historie. Så bærer det til hovedstaden Vientiane der vi møter Mekong igjen. Dagene i Laos blir uforglemmelige med mye å se!
I HCM skal vi få mulighet til å se mange krigshistoriske steder og museer. Men HCM-byen er også en moderne by som har mye mer å vise oss!
I Kambodsja besøker vi krigshistoriske steder fra Pol Pot og Røde Khmer-tiden, før vi tar hurtigbåt fra Phnom Penh til Siem Reab. Der skal vi se det fantastiske og berømte verdensarv stedet Ankor Vat ved Siem Reab. Templene og de gamle by-områdene i og ved Ankor Vat er ikke å sammenligne med noe annet på kloden – de er bare en helt utrolig opplevelse med overveldende synsinntrykk.
Fra Siem Reab tar vi fly til Bangkok og videre hjem.
Meld din interesse i dag, og vi sender deg mer informasjon og priser! Husk påmeldingsfrist med de gunstigste prisene er 31. august 2011. Siste mulige påmelding er 31. oktober (på grunn av flybilletter og vaksiner) dersom det da fortsatt er ledige plasser.
Se gjerne på de mange fine bildene, og les dagboken fra vår siste tur (den turen var sykkeltur!) som gikk delvis i de samme områdene i desember 2010 og januar 2011 på: www.sykkeltur1.blogspot.com

For mer informasjon og priser, send epost til: utenfor.chartervei@yahoo.no
 

Synlig: 
Offentlig - alle kan lese